Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Kommentoitu viesti

taistelujatkuu

#2297

10.09.2015 16:08

Eli eläkkeensaajien asumistuki poistuu 4 kuukauden päästä ja aika monella eläkeläisellä tulot tippuvat 100-200 euroa kuukaudessa. Lisäksi on huomioitavaa, koska hallitus on jäädyttänyt eläkeläisten indeksikorotukset. Asuntojen vuokrat ja kustannukset kasvavat, joka vuosi kiinteistöverojen ja sähköverotuksen kiristyessä. Tästä seuraa suuri ahdinko, kun kaikki kustannukset jatkuvasti nousevat. On myös huomattava, että eläkeläisten verotus on paljon kovempi, kuin työssäkäyvien. Asiantuntijoiden arvion mukaan ensi vuonna Suomeen tulee yli 100 000 pakolaista ja se maksaa 1,5 miljardia euroa Suomelle.

Taistelu ei ole vielä hävitty, koska eläkkeensaajien asumistuen poistaminen on edelleen perustuslainvastainen, sekä ihmisoikeuslakien vastainen. Samoin eläkeläisten indeksikorotusten jäädyttäminen on perustuslainvastain ja ihmisoikeuslakien vastainen.  Italiassa perustuslaki istuin on jo todennut, että eläkeläisten indeksikorotusten jäädyttäminen oli laitonta ja määräsi indeksikorotukset maksuun. Suomessa on sama laki kuin EU:ssa ja Italiassa joten myös Suomessa indeksion jäädytys on laitonta. Taistelu jatkuu korkeimmalle tasolle asti valittamalla eläkkeensaajien asumistuen lakkauttamisesta ja eläkeläisten indeksikorotusten jäädyttämisestä. Alla tarkat ohjeet ja klikkaamalla sinisiä tekstejä tulee linkki suoraan minne voi valittaa. Tärkeintä on, että nämä asiat viedään korkeimmalle tasolle ja periksi ei anneta!

 

Muutoksenhaku Suomessa

Kantelun oikeusasiamiehelle tai oikeuskanslerille voi tehdä, jos epäilee viranomaisen, virkamiehen tai muun julkista tehtävää hoitavan tahon loukanneen perus- tai ihmisoikeuksia tai menetelleen muutoin lainvastaisesti. Oikeusasiamies ja oikeuskansleri eivät voi tutkia asiaa, jos muutoksenhaku asiaan on kesken.

Kansainväliset valvontaelimet

Asian saattaminen kansainväliseen valvontaelimeen

Kansallinen tuomioistuin voi esittää käsiteltävänään olevan asian yhteydessä kysymyksen Euroopan unionin tuomioistuimelle unionin oikeuden tulkinnasta. Muutoksenhakija voi eräissä tapauksissa itse, käytettyään kaikki kotimaiset oikeusturvakeinot, valittaa asiastaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle tai muulle kansainväliselle valvontaelimelle, joka vastaanottaa yksilövalituksia ja jonka toimivallan Suomi on hyväksynyt.

Euroopan unioni

Euroopan unionin tuomioistuin muodostuu kolmesta tuomioistuimesta: unionin tuomioistuimesta, unionin yleisestä tuomioistuimesta ja virkamiestuomioistuimesta. Niiden keskeisenä tehtävänä on tutkia unionin toimien lainmukaisuus ja varmistaa, ettäjäsenvaltiotsoveltavat ja tulkitsevat yhdenmukaisesti unionin oikeutta.

Sosiaalisia oikeuksia koskevan asian voi saada unionin tuomioistuimen käsiteltäväksi yleensä vain, jos kansallinen tuomioistuin esittää sille kysymyksen unionin oikeuden tulkinnasta käsiteltävänään olevan asian yhteydessä.

Yksityinen henkilö voi sitä vastoin kirjoittaa valituksen Euroopan komissiolle, jos hän katsoo, että jokin jäsenvaltio ei ole noudattanut unionin oikeuden määräyksiä. Yksityinen henkilö voi myös esittää vetoomuksen Euroopan parlamentille tai kääntyä suoraan Euroopan parlamentin jäsenen puoleen Euroopan unionin toimivaltaan kuuluvassa asiassa. Lisäksi yksityinen henkilö voi kannella Euroopan oikeusasiamiehelle, jos Euroopan unionin toimielin ei toimi lain mukaisesti, laiminlyö hyvän hallinnon periaatteita tai rikkoo ihmisoikeuksia.

Euroopan neuvosto

Kaikki Euroopan neuvoston 47 jäsenvaltiota ovat Euroopan ihmisoikeussopimuksen osapuolia. Sopimuksen noudattamista valvoo Euroopan ihmisoikeustuomioistuin. Lisäksi 43 jäsenvaltiota (kaikki paitsi Liechtenstein, Monaco, San Marino, ja Sveitsi) ovat ratifioineet Euroopan sosiaalisen peruskirjan tai uudistetun sosiaalisen peruskirjan. Sen noudattamista valvooEuroopan sosiaalisten oikeuksien komitea.

Muutoksenhakija voi valittaa asiastaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle käytettyään kaikki kotimaiset oikeussuojakeinot. Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea ei sitä vastoin käsittele yksiövalituksia. Sosiaalisia oikeuksia koskevat asiat tulevat esiin joko jäsenvaltioiden määräaikaisraporteista, tai ne voidaan saattaa komitean huomioon järjestökanteluilla.

Yhdistyneet kansakunnat

YK:n TSS-komitea valvoo taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien toteutumista sopimuksen 160 jäsenvaltiossa. Sen lisäksi YK:n ihmisoikeuskomitea soveltaa vapausoikeuspainotteisen kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan sopimuksen eräitä säännöksiä myös sosiaalisiin oikeuksiin sen 167 jäsenvaltiossa.

Sosiaalisia oikeuksia sisältyy myös kaikkinaisen naisten syrjinnän kieltävään sopimukseen (CEDAW). Sopimuksen oikeuksien toteutumista sen 104 jäsenvaltiossa valvoo CEDAW- komitea, joka voi käsitellä myös yksilövalituksia.

TSS-sopimuksen yksilövalitusmekanismi tuli kansainvälisesti voimaan 5.5.2013. Suomen osalta yksilövalitusmekanismi astuu voimaan 30.4.2014. Muutoksenhakija voi myös valittaa mm. sosiaalisia oikeuksiaan koskevien menettelyiden yhdenvertaisuudesta tai oikeudenmukaisuudesta ihmisoikeuskomitealle. Lisäksi jos asiassa on muutoksenhakijan mielestä kyse sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä, voi asiasta valittaa CEDAW-komitealle.

YK:n lapsen oikeuksien komitea valvoo lapsen oikeuksien yleissopimuksen ja sen valinnaisten pöytäkirjojen noudattamista. Lapsen oikeuksien sopimukseen on vuonna 2011 hyväksytty uusi valinnainen pöytäkirja, jonka voimaan astumisen jälkeen lapsen oikeuksien komitea voi käsitellä yksilövalituksia. Voimaan astumiseen vaaditaan, että 10 valtiota on ratifioinut valinnaisen pöytäkirjan.

Vastaukset


Vieras

#2298 Re:

2015-09-10 16:49:56

#2297: taistelujatkuu -  

 Asiaa ei todellakaan voi jättää näin.Hallitus pudottaa nyt vähän työeläkettäkin kartuttaneet elämään toimeentulo tuen suuruisella summalla.Ei sillä pysty pitempiä aikoja elämään,sillä saa just ja just kaikista välttämättömimmän,eikä sitäkään.Koskee isoa määrää eläkeläisiä.Halpoja asuntoja ei kaikille löydy.Kuka osaisi alkaa asiaa viemään eteen päin??

Adressissa Sipilän hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastaan,pienipalkkaiset, vuorotyötätekevät keräävät nimiä ja toimittavat adressin eduskuntaryhmille ja presidentille.Pitäisikö eläkeläistenkin tehdä samoin???

itseni on niin hankalaa hoitaa asioita kuulovammani takia,enkä oikein ymmärräkkään näitä kiemuroita.Jos löytyisi jokin aktiivinen porukka viemään taas asiaa eteenpäin.


Vieras

#2300 Re:

2015-09-10 19:01:43

#2297: taistelujatkuu -  

 Eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri eivät varmasti tee asialle mitään.