Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#39533 Re: Re: Raamatun Jumala ja joulupukki?

26.07.2014 17:26

#39529: - Re: Raamatun Jumala ja joulupukki?

Raamatun Jumala ja Joulupukki ovat täsmälleen yhtä uskottavia henkilöitä. Kummastakaan ei tiedetä, kuka heidät keksi, mutta aikaa siitä on ainakin kovin paljon. Joulupukki on kyllä muuttanut muotoaan muinaisesta riiviöstä legendan Pyhän Nikolauksen kautta. Niin on jumaluuskin legendan Jeesuksen kautta.

Muut kuin satutarinat ovat edes jossain määrin osoitettavissa tositapahtumiksi muun kuin legendakirjallisuuden kannattelemana. Antiikin ajalta monet muutkin, kuten Sokrates ovat vailla varmuutta olemassaolosta.

Siihen ei auta Timo Soinin ettäskehtaattekaan.

Vastaukset


Vieras

#39535 Re: Re: Re: Raamatun Jumala ja joulupukki?

2014-07-26 18:46:51

#39533: - Re: Re: Raamatun Jumala ja joulupukki?

Ateismin sietämätön keveys (Uusi tie 2009, 219s.)

Ateismi puhuu suurin kirjaimin ja saa helposti palstatilaa mediasta. Millaista tekoa ovat ateismikeisarin vaatteet ja sen taustalla olevat aatteet? Mistä löytyvät uusateismin kannattajat? Dosentti Timo Eskola analysoi terävästi tämän päivän ateistien perusväitteitä ja uusateismin perusteita. Kirja tarjoaa myös hyödyllistä tietoa ateismin historiasta.

Uusateismi lainaa etiikkansa kristinuskolta ja ihmiskuvansa modernismista. Se kritisoi kristinuskoa pahan ongelmasta, mutta kompastuu itse hyvän ongelmaan.