Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Oikea vilja ja rikkaruoho on erotettava toisistaan

#35071 Re: Mikä ihmeen ´luste´?

16.05.2014 13:54

#35067: Regulator - Mikä ihmeen ´luste´?

Lustetta voidaan verrata juolavehnään ( wikipedia:http://fi.wikipedia.org/wiki/Juolavehn%C3%A4 ).Juolavehnä muistuttaa paljon aitoa vehnää, mutta on pelkkä arvoton rikkaruoho.  Luste on Raamatussa vertauskuva siitä tihutyöstä, jota sielunvihollinen Lusifer tekee seurakunnissa.

 

 

 

 

Vastaukset

Regulator

#35072 Re: Re: Mikä ihmeen ´luste´?

2014-05-16 14:43:57

#35071: Oikea vilja ja rikkaruoho on erotettava toisistaan - Re: Mikä ihmeen ´luste´?

Luonnossa mikään ei sinänsä ole ´arvotonta´,olipa siis esim. kasvi meidän mielestämme ´ruma´tai ´kaunis´ ravinnoksemme kelpaava tai ei, on  jokaisella kasvilajilla silti oma paikkansa ja lokeronsa  luonnon ekosysteemissä.Tässä mielessä biologiset käsitteet ja raamatulliset vertauskuvat menevät usein sananmukaisesti ristiin, mutta sehän tietysti vertauskuvana sopii uskoville mitä mainioimmin.Eivätkö muuten lampaatkin keritä ja lopulta ne ennenpitkää.. päätyvät teurastettaviksi ja pataan . Jos olisi valittava olisin ainakin minä mielummin  joku kissaeläin , lintu, tai vaikka   sitten lepakko, kuin  joku tyhmänä laumassa määkivä,ihmisten alistama  lammas.

Monikäyttöinen juolavehnä

#35079 Re: Re: Mikä ihmeen ´luste´?

2014-05-16 17:32:51

#35071: Oikea vilja ja rikkaruoho on erotettava toisistaan - Re: Mikä ihmeen ´luste´?

 

Juolavehnä on erinomainen rehukasvi, sillä sen ravintoarvo on korkea. Juurakkoa on käytetty sikojen ravintona. Runsaasti hiilihydraatteja sisältävänä juurakkoa on käytetty myös siirapin ja viinan valmistuksessa. Pula-aikoina jauhettua juurakkoa on lisätty leipätaikinoihin ja paahdettuna sitä on käytetty kahvin korvikkeena.

Juolavehnä on myös vanha rohdoskasvi, jota on myyty apteekeissa. Sitä on käytetty muun muassa edistämään ruoansulatusta, lisäämään virtsaneritystä, ulostuslääkkeenä ja irrottamaan limaa. Kansanlääkinnässä kasvia on käytetty hyvin moniin vaivoihin, muun muassa reumaan, kihtiin ja veren puhdistamiseen.