Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26570 Re:

01.01.2014 14:05

#26567: -

"Avioliitto on ihmiskunnan historian vanhin sopimus de facto. "

Antaa olla edelleen ihan rauhassa. Sen muoto on vain muunnellut kovastikin, erityisesti vanhatestamentillisella ajalla.

"Avioliitto on ... oikeudellinen sopimus, joka olemukseltaan määritellään naisen ja miehen väliseksi liitoksi nykyisellä avioliittolailla de jure."

Juutalaisten oikeuksien kaikenlainen kieltäminen oli voimassa de jure natsi-Saksassa. Mitä todistusvoimaa lausumallasi on?

"Avioliitoksi vakiintunut liittonimike on määritetty ja yksiselitteisesti varattu heteronormatiiviselle avioliitolle; naisen ja miehen väliselle liitolle. Avioliiton nimikkeen jakaminen muunlaisille liitoille (erilaisille parisuhteille) on siksi mahdotonta."

Nyt kun vielä kaivat esiin sen säädöstön, josta voitaisiin johtaa tällaista hevonkakkaraa...

Juridisten käsitteiden sisältöä voidaan muuttaa ja niitä täytyykin aika ajoin muuttaa. Demokratia tarkoitti muinaisessa Kreikassa vapaiden miesten oikeutta ottaa osaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Ihmisoikeudet taas saivat ensimmäisen juridisen ilmiasunsa Yhdysvaltojen perustuslaissa, mutta aluksi ne eivät koskeneet alkuperäis- ja mustaa väestöä.

Ajattelusi johtaisi loogisesti siihen, että toimisimme täällä edelleen jonkin muinaisen yhteiskuntakoodin mukaan. Jos se olisi Raamatusta johdettu, kivitykset olisivat arkipäivää mitä erilaisimmista asioista - Uuden testamentin muutokset Mooseksen lakeihin olisivat näet aivan liian radikaaleja, koska ne eivät perustu ikiaikaisiin sopimuksiin ja vallalla olleisiin, fariseusten ja kirjanoppineiden ylläpitämiin de jure-olosuhteisiin. Onneksi kivet lentävät täällä vain henkisellä tasolla.

Vastaukset


Vieras

#26573 Re: Re:

2014-01-01 15:26:31

#26570: - Re:  

Mahdotonta ei voi millään muotoa muuttaa mahdolliseksi. Koska avioliitto-nimike on yksiselitteisesti varattu heteronormatiiviselle avioliitolle; naisen ja miehen väliselle liitolle, jää tämän määrittelyn ulkopuolella oleville (muissa poikkeuksellisissa parisuhteissa eläville) jäljelle vain tyytyminen ottaa käyttöönsä muu liittonimi.

Tämä on kylmä tosiasia, joka ei valitettavasti muutu muuksi.