Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24102 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Niistä kauhistuttavista seurauksista

04.11.2013 19:18

#24070: - Re: Re: Re: Re: Re: Niistä kauhistuttavista seurauksista

"Minun nähdäkseni tämä "kirjavuus" on jo olemassa. Nyt on pikemminkin kyse siitä, miten tähän kirjavuuteen suhtaudutaan ja pitäisi suhtautua, ja se, pitääkö koko yhteiskunnan "kirjavoitua", ettei tämä "kirjavuus" loistaisi silmään liikaa (eli siis oikeastaan "tasapäistämistä kirjavaksi joukoksi")."

Siis olet ja et ole.... Kirjavuus on olemassa se on mielestäsi ok, mutta sen hyväksyminen "normaaliksi" tekee sen mielestäsi harmaaksi ja jollain tavoin arveluttavaksi. Tunnut tietävän, miten tapahtui vammaisasian kanssa: Ihmiset alkoivat ajatella asioita myös heidän näkökulmastaan ja oikeudet alkoivat toteutua. Tässä asiassa "kirjavuus pistää silmään liikaa", mikä on mielestäni - toistan tämän nyt vähän kauniimmin - sinun henkilökohtainen ongelmasi. Maailma ympärilläsi on jo muuttumassa hyvää vauhtia.

"Toteuttamisen tavoista on kyse, kuten edellytetäänkö "sukupuolisesti kaksinapaisten" tämän vuoksi muuttavan omaa olemustaan, mikä olisi kuin "pyörätuoliin pakottamista", vaikkei siihen syytä olisikaan."

Roikut koko ajan kummallisessa kauhukuvassa, jossa joku tulee kertomaan, että et saakaan olla niin mies tai nainen, mitä haluaisit itse olla. Se "pyörätuoliin pakottaminen" ei kuulu kuitenkaan tähän agendaan - ei homojen, ei feministien (muinaisia telaketjufeministejä ei kukaan enää kuuntele....) eikä muidenkaan sinne päin kallellaan olevien. Miksi se kauhukuva on sinulle niin rakas?

"Itse asiassa se tietääkseni ei alun perin edes ollut lähtöisin hbt-ajattelusta, ...."

Miksi tässä olisi olennaista, onko se HLBT-ajattelua vai ei...? Ihan eri asia on, että se samalla edistää niitäkin ihmisoikeuksia.

Vastaukset


Vieras

#24118 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Niistä kauhistuttavista seurauksista

2013-11-05 00:44:23

#24102: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Niistä kauhistuttavista seurauksista

Kiitos kiinnostuksesta, mutta luulenpa, etteivät ajatukseni identiteettimuokkausesta nyt enää tule selvemmäksi, jos eivät ne jo näiden kertausten kautta ole tulleet. Olen kirjoittanut tästä myös vastauksissani muille, joten sieltä saattaa löytyä jotakin aukkoja täydentävää.

"Kauhukuvani" ei ole minun henkilökohtainen huoleni ollenkaan, mutta säälin niitä mahdollisia lapsia ja tulevien sukupolvien kasvattajia, jotka saattavat joutua tällaisen identiteettimuokkauksen kohteiksi - ja valitettavasti ovat välillä joutuneetkin, jalon tasa-arvoverukkeen ja suvaitsevaisuuden tms. nojalla.

Koko opetus- ja tiedotusjärjestelmä on muuten suuri identiteetinmuokkauskoneisto, sillä se opettaa meitä ajattelemaan ja hahmottamaan olevaisuutta tietyllä tavalla. Ei ole ihan yhdentekevää, mitä joku sanoo, mitä siellä tulee kohderyhmille kertoa - ja mitä jättää kertomatta. Kuka sen sitten lopulta päättää, mitä siellä sanotaan? Voin vain arvailla, mutta hänellä on kuitenkin suuri valta yhteiskuntamme tulevaisuuden suhteen.

"Miksi tässä olisi olennaista, onko se HLBT-ajattelua vai ei...?"

Sillä oli merkitystä sen suhteen, että henkilö, jolle vastasin, koki että olin arvostellut sukupuolisensitiivistä ajattelua, kun puhuin tästä "kauhukuvastani" (eli mahdollisesta tahallisesta identiteettimuokkauksesta). Sukupuolisensitiivinen ajattelu on toki osa-alue kasvatuksen kentässä, joka koskettaa identiteettiä ja roolimalleja. Ilmoitin olevani sensitiivisyyden kannattaja, ja totesin samalla, että sensitiivisyys on tullut kuvioihin jo "hbt-muokkausta" aiemmin, joten se ei sinällään ole edes osa tätä arvostelemaani asiaa - ellei sitä sittemmin ole alistettu tai tulla alistamaan "hbt-muokkauksen" välineeksi. Sillä oli siis vain paikallinen, keskustelutasoinen merkitys.