Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Kommentoitu viesti

Paloma

#392 Maajoukkueen kapteeni Koivu vastaa kysymykseemme

17.05.2011 13:41

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni, Mikko Koivu, vastasi eilen nelosen uutisille pyyntöömme ja kommentoi juhlinnan lieveilimiönä esiintynyttä rasismia.

Koivu toteaa uutisissa, että maajoukkue on hyvä esimerkki siitä, mitä toista kunnioittamalla voidaan saavuttaa ja että Suomessa on aina pystytty suvaitsemaan ja kunnioittamaan toisia.

Tässä vielä linkki nelosen uutisiin:

http://www.ruutu.fi/video?vt=video&vid=144904

Sekä Helsingin Sanomien uutisten pohjalta tehtyyn juttuun:

http://www.hs.fi/urheilu/jaakiekko/maajoukkueet/artikkeli/Kapteeni+Koivu+pohti+MM-voiton+esille+nostamaa+muukalaisvihaa/1135266211092/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutiset

Seuraava kysymyksemme voisi olla, nähdäänkö jääkiekossa ehkä jo lähitulevaisuudessa samanlainen rasisminvastainen kampanja kuin minkä UEFA on aloittanut jalkapallon puolella. Punainen kortti rasismille -kampanja toimii paitsi ruohonjuuritasolla myös huippupelaajien voimin (http://www.srtrc.org/home)

Esimerkiksi Dean Ashton on sanonut UEFAn kampanjassa: "It’s really important that players and famous people get involved with campaigns like Show Racism the Red Card, because we’d like to think that we’re the role models for kids these days and its important that we show them that racism’s not right." Eli on tärkeää, että roolimallit, kuten pelaajat, ovat mukana tällaisissa kampanjoissa ja näyttävät, että rasismi ei ole oikein.

Kiitos kaikille mukana oleville!

Vastaukset


Vieras

#396 Re: Maajoukkueen kapteeni Koivu vastaa kysymykseemme

2011-05-17 13:51:17

#392: Paloma - Maajoukkueen kapteeni Koivu vastaa kysymykseemme

Paloma yrittää kääntää Koivun kannanoton jotenkin tämän adressin kovaksi tueksi. Säälittävää politikointia.

Se, mitä tuossa Koivun kommentissa itse näen on nimenomaan halu olla hankkiutumatta poliittisen kampanjoinnin välikappaleeksi. Lausunto on niin äärimmäisen ympäripyöreä kuin se voi olla. On Hannosen tulkintaa väittää, että Koivu asettui jotenkin erityisesti hänen tuekseen, kun Koivun kommentin positiointi tuntui olevan lähinnä "en ole kenenkään poliittisen agendan pelinappula vaan ihminen, joka ajattelee omilla aivoillaan." (Tämä on omaa tulkintaani, mutta eihän Koivu maininnut sanallakaan rasismia, muukalaisvihaa, maahanmuuttajia tai muitakaan taikasanoja. Hän nimenomaan vältteli niitä.)

Täällä ei-niin-vihreässä reaalitodellisuudessa ovat erittäin harvassa ne, jotka oikeasti rummuttavat aktiivista vihaa syntyperän ja etnisen taustan vuoksi. Paljon yleisempiä ovat ne, joille mikä tahansa omista normeista poikkeava vihan kohde kelpaa - Hannonen vaikuttaa esimerkiksi tuntevan vähintäänkin syvää inhoa jääkiekkofaneja kohtaan jotka eivät selkeästi osoita sitoutumustaan Vihreiden agendaan, joka on kuitenkin vain yksi poliittisten agendojen joukossa.

antivihreä

#432 Re: Maajoukkueen kapteeni Koivu vastaa kysymykseemme

2011-05-17 15:59:04

#392: Paloma - Maajoukkueen kapteeni Koivu vastaa kysymykseemme

Joko sinä ja vihreät haluatte tuomita kaiken maassamme tapahtuvan väkivallan? Pahasti näyttää siltä, että tietynlainen väkivalta on mielestänne lähes sallittua. Se on sairasta.