Maahanmuuttajien tuet

Kommentoitu viesti

YMMÄRTÄMÄTÖN

#1595 Re: YMMÄRRYS HOI...

29.09.2013 09:44

#1594: KONSTA NOPONEN - YMMÄRRYS HOI...

Seuraavassa on asiaa, mikä on todettu käytännössä paikkansa pitäväksi:

"...Quote:1990 –luvulla lukuja tosin vääristää jatkuva devalvoiminen, jonka johdosta vienti saatiin vetämään väliaikaisesti. Tämä kaikki vain valitettavasti tehtiin kansalaisten kustannuksella. Ajatelkaa nyt tienaavanne 120 000 mk vuodessa, jonka todellinen ostovoima onkin 100 000. Eikö vituttaisi? ..."


Fakta: Eri Euro maiden inflaatio prosentit ovat monissa maissa yli 2% suosituksia korkeammat vuodessa. Eikö tämä tarkoita sitä, että rahan ostovoima heikkenee siltikin?

OIKEAA FAKTAA: Toistuvat devalvaatiot 20 - 30 % ja inflaatiot vuosittain yli kymmenenkin (10 %) prosenttia.

Eikö tämä ole aivan jotain muuta kuin nykyiset  yksi - kaksi (1 - 2 %) prosenttia%

Vastaukset

KONSTA NOPONEN

#1598 Re: Re: YMMÄRRYS HOI...

2013-09-29 10:33:34

#1595: YMMÄRTÄMÄTÖN - Re: YMMÄRRYS HOI...

OIKEAA FAKTAA: Toistuvat devalvaatiot 20 - 30 % ja inflaatiot vuosittain yli kymmenenkin (10 %) prosenttia.

Eikö tämä ole aivan jotain muuta kuin nykyiset  yksi - kaksi (1 - 2 %) prosenttia%.

Suomen vuotuinen talousarvio on noin 53 miljardia euroa ja Suomi velkaantuu vuosittain enemmän kuin tuon 1 - 2 % suhteessa talousarvioon. Se tietää sitä, että joudumme tulemaan pienemmällä toimeen kuin aikaisempina vuosina. Tämä luo paineita ainakin kunnallisverotuksen kiristämiseen.

Suomen osuus koko EU:sta on noin prosentin luokkaa. Koska kaikki maat eivät pysty hoitamaan maksujansa, nämä summat otetaan ERVV:stä ja Suomi maksaa tarvittaessa sinne oman osuutensa, jotta seuraavalla tarvittavalla kerralla on mistä maksaa, jos joku maa velkaantuu.

Suuret talousmaat kuten Saksa, Ranska, Italia ja Espanja ja kattavat merkittävän osan EU-maiden taloudesta. Kun puhutaan tuhansista miljardeista euroista, Suomen osuus on häviävän pieni näiden rinnalla. Silti maksamme velkaantuvien maiden velkoja nettotakaajana.

Olisi kaikista selkeintä, kun jokainen maa hoitaisi itse oman taloutensa eikä kenelläkään olisi mitään sanomista ja vaatimuksia muita jäsenmaita kohtaan.