Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#20168 Re: Re: Uskonto ja lainsäädäntö

08.09.2013 07:43

#20167: - Re: Uskonto ja lainsäädäntö

 

Erehdyt. Länsimaisissa demokratioissa lainsäätäjät eivät perustele lakeja uskonnon avulla. Sen sijaan esimerkiksi Iranin kaltaisessa teokratiassa asia on toivomallasi tavalla.

 

Vastaukset


Vieras

#20171 Re: Re: Re: Uskonto ja lainsäädäntö

2013-09-08 08:23:31

#20168: - Re: Re: Uskonto ja lainsäädäntö





Ev.Lut Kirkon   Julkilausumarakenne voisi palvella koko kirkon ääntä.  Tällä kaudella esim piispaa on ollut valitsemassa ainakin uksi ateisti Helsingin alueella.  Onko pakko olla näin?
Kaipaamme uskonmukaisia kannaottoja! Ja   irtiottoja aikamme uusateistisista pyrkimyksistä tukahduttaa uskonyhteisöt ja koko kirkko  kristinuskolle vierailla aineksilla!

.           Siis lumpioliikettä ja aktiivista,  ärhäkämpää otetta kirkolliskokousedustajilta ja mistä muusta:


Valtioneuvostolle annettavat kannanotot syntyvät kirkolliskokouksessa ja kirkkohallituksen täysistunnoissa. Lausunnot liittyvät usein ministeriöiden lakiesityshankkeisiin.



Kannanotot syntyvät prosessissa, jossa on työryhmä- ja tai toimikuntatyöskentelyä, päätöksenteko ja toisinaan myös äänestys.







Vieras

#20178 Re: Re: Re: Uskonto ja lainsäädäntö

2013-09-08 10:04:46

#20168: - Re: Re: Uskonto ja lainsäädäntö 

Kristinusko saapui Suomeen jo noin 1000 vuotta sitten. Suomi julistautui itsenäiseksi valtioksi vasta paljon myöhemmin, eli 6. joulukuuta 1917.

”Lainsäädännössäkin kristinuskon välillinen vaikutus on varmasti edelleen suuri. Luterilaisen käsityksemme mukaan kaikilla ihmisillä on yleinen moraalilaki sydämissään luomisen ja ihmisyyden perusteella. Kaikilla on siis käsitys oikeasta ja väärästä, mutta ihmisen lankeemus on turmellut tätä käsitystä.” ..."kristinuskon vaikutus näkyy selvimmin rikoslain säännöksissä..." ..."Yhteiskunta on uskonnollisesti tai hengellisesti tietyllä tavalla neutraali, sillä emme pyri joidenkin muslimimaiden tavoin uskonnolliseen saati sitten teokraattiseen valtioon. Kirkon ja kristittyjen osa on pyrkiä vaikuttamaan siten, että kristilliset arvot vaikuttaisivat päätöksenteossa. Siksi on hyvä, että kristittyjä eri kirkoista toimii mm. eri puolueissa." http://www.ita-savo.fi/mielipide/lukijoilta/lukijalta-kristinuskon-vaikutuksesta-lakeihin-ja-arvoihin-65894