Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#18392 Re: Re: Näin naapurissa...

03.08.2013 20:03

#18380: - Re: Näin naapurissa...

Buddhalaisuus tuskin tähän liittyy, ortodoksikristillisyys ja venäläisnatiolalismi kyllä erittäinkin paljon. Kirkonkin siunaaman homopropagandalain suojissa on ruvennut tapahtumaan mitä kauheampia asioita homoille ilman, että viranomaiset siihen reagoivat mitenkään.

Vastaukset


Vieras

#18393 Re: Re: Re: Näin naapurissa...

2013-08-03 20:24:08

#18392: - Re: Re: Näin naapurissa...

 

Venäjällä  on niin suuri orjuuttavien voimen historia - orjuudesta toiseen.  Maaorjia oli kymmeniä miljoonia,  ja kun Marxilaisin keinoin ryhdyttiin sitä voittamaan  jouduttiin toiseen orjuuteen.   Ehkä pitäisi yhdessä puhdistua jotenkin tästä vanhasta kuormasta,  ennenkuin uuden rakentaminen onnistuu,  tällainen kansakunnan rippi voisi olla erittäin parantava. Enkä nyt tietenkään tarkoita,  että tämä suoraan on syynä näiden poikien katastrofiin.  Tuota lukumäärää etsiessä osuin wikissä seur.laiselle sivulle:
.


Maaorjuus väheni Länsi-Euroopassa sydänkeskiajalla tehokkaampien viljelymenetelmien ja kaupunkien sekä kapitalismin nousun myötä. Ensimmäisenä se hävisi Italiassa 1100-luvulle tultaessa. Muualla Länsi-Euroopassa se de facto lakkasi mustan surman jälkeen 1300-luvun puolessavälissä.

Ruton aiheuttama työvoimapula vahvisti talonpoikien asemaa, mikä johti Länsi-Euroopassa maaorjuuden lakkaamiseen.[1] Monet feodaalietuoikeudet, kuten yksinoikeus myllyyn, metsästykseen ja niin edelleen, säilyivät kuitenkin pitkälle uudelle ajalle, ja vapaan talonpojan asema saattoi olla käytännössä heikompi kuin maaorjan.

Samaan aikaan, kun maaorjuus Länsi-Euroopassa väheni ja tyrehtyi, se juurtui Itä-Eurooppaan, jossa talonpojat joutuivat maaorjuutta muistuttaneeseen asemaan 1500-luvulla.
Maaorjuuden virallisia päättymisajankohtia eri maissa[muokkaa]

Maaorjuuden virallinen päättyminen ei aina tarkoita sen todellista päättymistä eikä varsinkaan talonpoikien olojen parantumista. Esimerkiksi Baltiassa talonpoikien aseman on sanottu huonontuneen maaorjuuden virallisen lakkautuksen jälkeen.
Valakia: 1746
Moldavia: 1749
Savoiji: 19. joulukuuta 1771
Itävalta: 1. marraskuuta 1781 


luettelo on pitkä:http://fi.wikipedia.org/wiki/Maaorjuus