Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#16786 Re: Re: Re:

05.07.2013 11:33

#16785: - Re: Re:

 

 

Niin suuressa ja pitkän ajan kuluessa syntyneessä koostessa kuin Raamattu on vaikka kuinka monta "totuutta", jotka ovat usein keskenään ristiriitaisia. Niistä lauseista nämä fundamentalistit nyppivät itselleen sopivimmat kuin rusinoita pullasta.

 

 

Vastaukset


Vieras

#16788 Re: Re: Re: Re:

2013-07-05 12:25:56

#16786: - Re: Re: Re:

 

Tämä asetelma,  että perinteisestä avioliittokäsityksestä kiinnipitävät muodostavat pienen vanhakantaisten  ummehtuneiden uskovaisten älyvapaan pikkuruisen  joukonv = fundamentalisteiksi kutsutun,   ei ole kylläkään realistien. Vaikka salaliittoteoriat eivät omaan ajatteluuni kuulu,  tulee eittämättä mieleen,  että ehkä tiedostamatta,  mutta tarkoitushakuisesti,   on synnytetty käsitete,  jolla klassisen kr.uskon edustajat saadaan leimattua negatiivisella edusmerkillä.  Tämä kaikki on muutaman vuoden hektistä hegemoniaa ollut Suomen maassa.

Jos esim. käy syvällisemmin läpi vaikkapa läh.työn tekijöiden suurta suomalaista joukkoa (likimain 400).  On ehdottoman suuri enemmistö heistä näillä raamatullisilla  perus - perustuksilla.  Painotukset vaihtelevat,  mutta keskeinen asia on Kristuksen historiassa suorittama sovitustyö,  ja sen tuoma käänteentekevä valo ja vapahdus rikkomuksista ja koko syntisyyden taakasta ja sidoksesta,  ihmisten ja kansojen elämässä.