Evitskog olkoon Evitskog

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#79 Re: evitskog olkoon evitskog

09.02.2011 14:49

#17: Göran Karlstedt - evitskog olkoon evitskog 

Aivan mahtavaa, miten paikkakunnan ja siellä joskus olleet asukkaat ottavat tämän nimiasian niin puolustettavaksi asiaksi - mutta - kyllä - Evitskog on vain kaunis ja eksoottinen nimi paikalle lähellä pääkaupunkia. Mutta - niin se vain on, että historian kirjoista voi lukea nimen hieman muuttuneen -  miten se nyt meni Efvitskog - tai jotain sinne päin - ja nyt siis Evitskog - mutta historian kirjoissa paikalla on ollut jokin paikka nimeltään Hievala - hieman kuulostaa vain niin surkealta. Mutta onko sitä nyt jokin pakon pakko joku EU säännös, että nimi pitäisi muuttaa? Menee osoitteet uusiksi ja kuka sinne sitten löyutää ja navitkin pyörii vain ympyrää tai ohjaa jonnekin Pohjanmaalle tai Lappiin? No - uudisasukkaana nimenomaan miellyin Evitskog nimeen - ja se voisi sellaisena säilyä - eikö?

Vastaukset

Kysyn vain?
Vieras

#80 Terveiset Itäsalmesta!

2011-02-11 13:29:18

#79: Vieras - Re: evitskog olkoon evitskog 

Mitä se sellainen kaksikielisyys on, jossa suomenkieli on pannassa? Samaa kysyin Itäsalmen uusilta isänniltä, jotka pakkoruotsittivat sen Östersundomiksi. Silmä silmästä ja nyt Hievala mukaan Suomen kartalle!

Mut
Vieras

#82 Re: Re: evitskog olkoon evitskog

2011-03-04 03:01:04

#79: Vieras - Re: evitskog olkoon evitskog 

 Evitskog-nimeä EI OLLA poistamassa.  On ehdotettu, että sen ohella voitaisiin suomenkielisissä yhteyksissä käyttää nimeä "Hievala", joka on tämän paikkakunnan vanha suomenkielinen nimimuoto.  Jokainen voisi halutessaan tulevaisuudessakin käyttää myös Evitskog-nimeä. On huomattava myös se, että tämä asia ei varsinaisesti kuulu ruotsinkielisille, jotka omalla kielellään edelleen luonnollisesti käyttävät muotoa "Evitskog".