Oikeus maksaa pakollisia eläkemaksuja vapaaehtoisilla eläkesäästöillä

Vapaaehtoisen eläkesäästämisen uhrit, jotka olette heränneet todellisuuteen Lukekaa tämä:

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut saa vähentää verotuksessa. Vaikka vakuutukset tarjoavat muitakin houkuttelevia veroetuja, pelkästään verosyistä eläkesäästämistä ei kannata aloittaa.

Eläkesijoittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Kuten vapaaehtoisen eläkevakuutuksen nimikin kertoo, säästöt ovat nostettavissa vasta eläkeiän täyttyessä.

Eläkesäästämisen motiivit liittyvät usein huolettomiin eläkepäiviin, eikä niinkään maksimituoton metsästämiseen.

Vapaaehtoinen eläkevakuutus kattaa lakisääteisen eläketurvan aukkoja. Jos esimerkiksi työntekijä on ollut väliaikaisesti poissa työelämästä, vakuutuksella saadaan turvattua hänelle riittävä toimeentulo. Toinen seikka liittyy eläkeiän aikaistamiseen. Vapaaehtoinen eläkevakuutus turvaa rahantarpeen ennen lakisääteistä eläkettä ja täydentää sitä eläkeiän täyttymisen jälkeen.

Eläketurvan ohella vakuutuksia otetaan nykyisin myös sijoitusmielessä. Riskinottokykynsä mukaan vakuutuksenottaja voi valita kahdesta vaihtoehdosta: perustekorkoon tai rahastoon sidotusta vakuutuksesta.

Kohdistuu valinta kumpaan eläkevakuutukseen tahansa, tietty riski on aina olemassa. Vakuutusyhtiön konkurssissa vakuutuksilla ei ole talletussuojan kaltaista turvaa, vaan ainoastaan vakuutusyhtiön vakavaraisuus ja siihen kohdistuva viranomaisten valvonta.

Perustekorkosidonnaiset vakuutukset ovat perinteisiä vakuutuksia, joissa eläkesäästöille maksetaan hallinnollinen laskuperustekorko ja tämän päälle vakuutusyhtiön tuloksen mukaan määräytyvä asiakashyvitys.

Perustekorkosidonnaisen vakuutuksen tuotto on suhteellisen tasainen. Sijoituksena se muistuttaa pitkälti obligaatiota tai korkorahastoa.

Rahastosidonnaisessa vakuutuksessa valinnanvapaus on suurempi. Vakuutuksenottaja itse päättää, mihin vakuutusyhtiön tarjoamiin sijoituskohteisiin hän rahansa sijoittaa. Säästöjen tuotto ja mahdollinen tappio määräytyy näiden valintojen perusteella. Osakerahastoista rahastosidonnainen eläkevakuutus eroaa lähinnä vakuutuksen pitkäaikaisuudella ja sen veroeduilla.

Eläkevakuutuksen ottaja myös maksaa vakuutusyhtiölle kuluina huomattavasti suuremman osan tuotosta kuin esimerkiksi suorissa rahastosijoituksissa.

Tuloverotuksessa vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut saa vähentää pääomatuloista. Vähennyksellä on enimmäismäärä.

Vapaaehtoinen eläke verotetaan yhdessä muiden eläkkeiden kanssa sen nostohetkellä. Vakuutusmaksujen vähentämisessä on pikemmin kyse verotuksen siirtämisestä kuin pysyvästä veroedusta.

Kun eläkettä aikanaan saa, se on täysimääräisesti veronalaista. Eläke verotetaan joko ansio- tai pääomatulona sen mukaisesti, miten vähennyksenkin on aikanaan saanut. Joka tapauksessa eläkettä nostettaessa sekä tuotto että maksettu pääoma verotetuiksi. Siksi sellaista vakuutusta, jota ei saa kokonaisuudessaan maksettaessa vähentää, ei ole välttämättä mieltä ottaa.

Vakuutuksia otettaessa lasketaan yleensä sen varaan, että tulevaisuudessa verokanta on alempi kuin nyt. Tulevaisuuden ennustaminen kuitenkin tunnetusti vaikeaa.

Vakuutuksen lopettaminen kesken sovitun säästöajan on vaikeaa. Eläkkeen ennenaikainen nostaminen on mahdollista vain poikkeustapauksissa, kuten avioeron tai puolison kuoleman yhteydessä. Purkaminen johtaa välittömästi myös eläkesäästöjen verottamiseen.

Lähde: http://lakineuvo.fi/lakineuvonet/index.php?option=com_content&task=view&id=101&Itemid=49

Vaatimus:
Säästöyhtiöiden tulisi edes sallia "omien" vapaaehtoisten eläkesäästöjen käyttö tämänhetkisten pakollisten eläkemaksujen kuoletukseen.


Tämä adressi on tarkoitettu niille henkilöille jotka ovat lopettaneet vapaaehtoisen eläkesäästämisen huomattuaan sen kannattamattomuuden




Eläkesäästäjä    Ota yhteyttä adressin tekijään