Korkeakoulujen pääsykokeita ei tulisi poistaa
Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana
#4602
Aivan järjetöntä, jos tälläinen astuisi voimaan. Miten esim. me, jotka ovat jo kirjoittaneet ja niissä epäonnistuneet, voisimme päästä haluamaamme opiskelupaikkaan? Opiskelupaikat menisivät vain niille E ja L kirjoittajille. Tällä hetkellä ylioppilatodistuksen hyväksyttyä koetta ei saa uusia kuin kerran. Entä, jos sen yhden uusintakerran on jo käyttänyt ns. hukkaan tietämättään tälläisestä uudistuksesta?(Kuopio, 22.08.2017)
#4605
Allekirjoitan, koska mielestäni on täyttä idiotismia poistaa pääsykokeet. Olisin väärin vaatia 15 vuotiasta nuorta tietämään mitä hän haluaisin tehdä lopun elämänsä, tuon ikäisenä paljon tärkeämpää olisi vaalia tervettä minäkuvaa ja rauhassa miettiä tulevia päätöksiään. Esimerkiksi suurin osa pojista kehittyy evolutiivisesti paljon myöhemmin kuin tytöt jolloin olisi syrjivää poikia kohtaan poistaa pääsykokeet. Toiseksi, suurin osa ei kirjoita niin hyviä papereita että pääsisi haluamaansa yliopistoon suoraan jolloin pääsykoe on oikein hyvä vaihtoehto mitata motivaatiota ja soveltuvutta esimerkiksi lääketieteelliseen. Näitä niin kutsuttuja "myöhäisheränneitä" on todella suuri osa hakijoista. Myös tämä muutos tapahtuessaan sulkisi pois täysin useamman vuoden kertymän ylioppilaista jotka ovat kirjoittaneet ylioppilaaksi ennen tätä kyseistä päätöstä, joka on täysin väärin koska heillä ei ole ollut mahdollisuuttakaan käydä koulua niin että pääsisivät lukiotodistuksella sisään, esimerkiksi voin luvata, että jos tämä kyseinen systeemi mikä olisi tulossa olisi ollut silloin kun itse olin lukiossa olisin tehnyt aivan eri päätökset ja myös käynyt lukion niin hyvin kuin on mahdollista vaikka muut asiat tuossa iässä kiinnostivat enemmän. Lukiotodistus ei myöskään todellakaan kerro mitään siitä että onko soveltuva tai valmis yliopistoon (vaikkakin paperit olisivat hyvät). Pääsykoe on oikein hyvä mittari esimerkiksi lääketieteelliseen soveltuvuudesta sillä kokeessa mitataan stressinhallintaa, nopeutta tehdä oikeita päätöksiä, ajanhallintaa, sekä sovellustaitoa ja ongelmanratkaisua mitkä ovat oleellisia mittareita lääkärin ammattiin sopivuudesta, yhden aineen ylioppilaskirjoitukset eivät tätä tee. Tämän päätöksenhän pitäisi vähentää välivuosia, mutta sitä tämä todellakaan ei tee sillä tämä päätös aiheuttaa sen että yhä useammat nuoret kävisivät uusimassa useita kertoja kirjoituksiaan ( nimenomaan nämä kertymät) jotta olisi mahdollista päästä kouluun. Myös tulis lisäämään "hyppimistä" alojen välillä, koska mikäli valitsemansa ala ei ole mieleen voisi surutta todistuksella mennä toiselle alalle opiskelemaan mikä pidentää opiskeluita ja lykkää valmistumista mikä todellakaan ei ole eduksi yhteiskunnalle millään tasolla. Toinen tavoite mikä on niin on poistaa valmennuskurssit, mutta tätäkään kyseinen uudistus ei tee vaan päinvastoin lisää valmennuskursseja lukioon ja lukiosta tulisi käytännössä kolmen tai neljän vuoden valmennuskurssi. Nuorilla on nyt jo valtavan paljon mielenterveysongelmia ja hermoromahduksia paineiden takia ja tämä että päätökset tulevaisuudesta pitäisi tehdä sen ikäisenä kun käytännössä on murrosiän takia täysin sekaisin niin tulisi aiheuttamaan näitä romahduksia vielä enemmän, mikä taas on jälleenkerran epäedullista yhteiskunnalle.(Helsinki, 22.08.2017)
#4635
Kirjoitan kolmen vuoden päästä enkä tiedä mitä haluan tehdä ammatikseni aikuisena. Paineet lisääntyivät heti kun sain kuulla uudistusajatuksesta, ihan niin kuin lukio-opiskelijat eivät olisi vielä tarpeeksi kovan paineen alla.(Kuopio, 22.08.2017)
#4651
Lääketieteellisiin ei voi pelkillä ylioppilaskokeiden arvosanoilla valita opiskelijoita. Jos hakijoita on helposti yli tuhat, on lähes pakko kirjoittaa joka ikisestä aineesta laudatur tai eximia, mikäli opiskelupaikan haluaa.(Kuopio, 22.08.2017)
#4656
Pääsykokeiden poistaminen ja valintojen uudistaminen tällä tavalla loisi nuorille enemmän paineita ja aiheuttaisi epätasa-arvoa hakijoiden välille.(Vaasa, 22.08.2017)
#4659
Pääsykokeet tasaavat tasa-arvoa. Numeroissa ja yo-kokeissa pärstäkertoimen vaara!(Iisalmi, 22.08.2017)
#4661
Tärkeä homma !!!(Tampere, 22.08.2017)
#4679
Kaikki eivät kypsy lukion aikana tai tiedä lukiossa miksi haluaa.(Kuopio, 22.08.2017)
#4682
Olen lukion viimeisellä asteella enkä halua tulevien kirjoituksien vaikuttavan kokonaan seuraavan asteen opintoihin pääsyyn.(Kangasala, 22.08.2017)
#4685
Liian nopealla aikataululla liian iso muutos!(Seinäjoki, 22.08.2017)
#4692
Älkää poistako pääsykokeita!(Helsinki, 22.08.2017)
#4710
Opiskelijat etsivät vielä itseään lukiossa, eivätkä yo kokeista saadut tulokset mittaa millään tasolla pätevyyttä johonkin tiettyyn koulutusalaan. Mahdollisuudet evättäisiin monilta joilla olisi potentiaalia. Äärimmäisen typerä uudistus jos on tullakseen.(Espoo, 22.08.2017)
#4718
Koska olen itse hakemassa jatkokoulutukseen(Lohja, 22.08.2017)
#4760
Koska minulla ei ole tulevaisuutta jos tämä uudistus menee läpi(Helsinki, 22.08.2017)
#4769
Allekirjoitan koska on naurettavaa että vain ylioppilaspaperit määrittäisi opiskeluun pääsemisen. Toisin sanoen nuorten joilla hahmottamisongelmia tai kehitysvammaisuutta ym on turha toivoa pääsevänsä ikinä jatko-opiskelujen pariin. Tämä ehdotus on hyödyksi vain niille joilla on pelkkää L todistus täynnä eikä ketään muuta.(Kuopio, 22.08.2017)
#4777
Olen sitä mieltä, että korkeakoulujen pääsykokeita ei missään nimessä tulisi poistaa. Vaikka opiskelija tekisi valtavasti töitä ylioppilaskirjoitusten eteen, se ei takaa, että arvosanaksi tulee paras mahdollinen, vaikka opiskelija olisikin lahjakas kyseisessä aineessa. Ylioppilaskoe voi jostain syystä epäonnistua, vaikka opiskelija olisikin ahkera ja taitava. Pääsykoe antaa tähän ikään kuin toisen mahdollisuuden ja samalla mittaa opiskelijan motivaatiota. Jos pääsykoeuudistus tulisi voimaan, olisi korkeakouluihin todella vaikea päästä. Pidän sekä ylioppilaskirjoituksia että pääsykokeita tärkeinä. Pääsykokeita voisi toki "keventää" tai niiden toteuttamistapaa muuttaa.(Vihti, 22.08.2017)
#4778
TÄRKEÄ AIHE(Oulu, 22.08.2017)
#4784
Monille aloille on tärkeää, että soveltuvuutta alalle mitataan. En halua edes ajatella kuinka huonoksi esimerkiksi opettajien ja lasastentarhanopettajien osaamisen taso olisi, jos kokeet poistuisi. Nykyisin Suomessa aloille, joissa on soveltuvuuskokeet, on ihmisiä, jotka sopivat alalle. Kirjalliset pääsykokeet näyttävät myös hakijalle, millaisia aiheita alalla on, ja onko ne semmoisia, mitä jaksaa seuraavat vuodet lukea.(Rovaniemi, 22.08.2017)