Jättipäiväkotien perustaminen on lopetettava

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#201

LUE ENNENKUIN KUOLET. SENSUROIMATONTA TIETOA:
mkr, positv.fi, rapsodia.info, umv, ten.ithelvm <-
kanto.media. nykysuomi, moc.imousykyn <-

Kari Aava (Tampere, 11.02.2024)

#206

Kannatan adressia sataprosenttisesti. Lapsissa on tulevaisuus ja nyt vallalla oleva trendi perustaa jättipäiväkoteja on vaarallista ja lyhytnäköistä. Me vanhemmat haluamme lapsillemme turvallisia ja ja inhimillisiä päiväkoteja, joissa jokaisella lapsella on turvallista olla. Jättipäoväkodit eivät ole sellaisia.

Emilia Vesti (HELSINKI, 11.02.2024)

#208

Jättäkää edes lapset rauhaan!
100 :nja yli 100 :n lapsen päiväkoti ei tuo rauhaa lapsille , ei perheille ja loppujenlopuksi ei koko yhteiskunnalle!

Merja Tuukkanen (Helsinkii, 11.02.2024)

#214

Tilojen kanssa vuorottelu pakon edessä ja tiukka aikatauluttaminen on todellakin stressin ja riittämättömyyden tuneen lähde, mikäli kaikki lapset eivät sopeudu tai pysty asettumaan näihin raameihin omien erityistarpeidensa vuoksi. Montako ryhmää käyttää samaa eteistä? kuinka moni ryhmä joutuu vuorottelemaan ruokailutiloista? Pystyykö lapsiryhmät lähtemään suunnitellusti retkelle vai pitääkö ne perua jonkun toisen ryhmän työntekijävajeen takia? Kuinka usein jätetään sijainen ottamatta (tai sellaiset ei suostu jättiyksikköön töihin) vakityöntekijän ollessa saikulla ja perusteluksi laitetaan se ettei lapsiluku ylity kun sitä lasketaan koko päiväkodin lapsimäärän perusteella? Arvioiko työntekijät jättiyksikössä arjen ennakoitavaksi ja kokevatko pystyvänsä hyvin vaikuttamaan asioihin/epäkohtiin isossa yksikössä? Kokevatko tuntevansa lapset pihalla ja pystyvänsä heitä ohjaamaan heidän yksilöllisten tarpeiden mukaan ja ylläpitämään turvallisuutta, kun siellä on sata tai yli sata lasta joista tuntevat yksilöllisesti murto-osan?Miten pitkä matka on ryhmätilan ja Wc:n tai ryhmätilan ja eteisen välillä? Jos eivät ole vierekkäin se pitäisi huomioida henkilöstömitoituksessa siirtymätilanteissa lisäämällä valvovia silmäpareja.

Heli Susanna Pylvänäinen (Espoo, 11.02.2024)

#219

Raha ei saa ratkaista kun kyseessä meidän tulevaisuus. Panostakaa lapsiin. Sellainen talokaan ei pysy pystyssä missä perustukset on tehty huonosti.

Heidi Terho (Kerava, 12.02.2024)

#230

Jättipäiväkoti on jo pilannut meilahtelaislasten lapsuuden,kun idyllinen ja perinteinen Pihlaja jätettiin päättäjien törkeällä valinnalla paikoilleen lahoamaan,ja Meikun lapset siirrettiin kammottavaan Allergiataloon.Ulkoilu Allergiatalosta on tuskaa,ja viimeisetkin Pihlajan pätevät kasvattajat vaihtoivat jo pois.Lapsuus ei ole minkään arvoinen päättäjille,saati varhaiskasvattajat.Varhaiskasvatuksen maistereille 1000e lisää palkkaa,kandeille 500e.Sillä alkaisi porukkaa palata/jäädä alalle.Sitten ikälisät kohdilleen,ja 70-luvulla lastentarhanopeilta viedyt samat kesälomat kuin luokanopettajilta palautettava.Nämä toimet olisivat alkuun riittävät,jotta pätevät opettajat tulisivat jäädäkseen,ja vaikuttaisivat muihin alan ongelmiin sisältäpäin.Ja pk Pihlaja remontoitava heti ja palautettava asap,ja muut jättihankkeet heti jäihin.

Mona Haapaniemi (Helsinki, 12.02.2024)

#239

Samaa mieltä. Syksyllä saatiin Torpattua kallion pienten päiväkotien sulkeminen kun suuri osa vanhemmista ryhtyi tivaamaan päättäjiltä asiasta, pyytämään selvityksiä suunnitelmista, epäiltiin valmistelun lainmukaisuutta, valmistelu ja kuuleminen oli puutteellista kun asiassa ruvettiin vaatimaan että kun yhteisiä asioita päätetään yhteisillä rahoilla niin kaikki on oltava läpinäkyvää eikä mitään hyshys hommaa. Yllättäen korttitalo romahti ja hanke meni tauolle. Keräilevät kortteja taas salaa takahuoneessa ja yrittävät varmasti yllättää taas uudelleen hankkeellaan. täytyy olla valppaana. Ihmisiä ne päättäjätkin on ja julkisen vallan käytössä on tärkeää valittaa niin paljon kuin pystyy, tehdä addresseja jne. Soittaa, mennä mielenosoituksiin, nämä täytyy huomioida kun päätöksiä tehdään ("onko valituksia tullut?"). Järjestäkää mielenosoitus, tulen mukaan ja pyydä kaikki ystäväni mukaan.

Jussi Vesti (Helsinki, 12.02.2024)

#249

Hei päättäjät! Terveisiä täältä päiväkodin arjen keskeltä – meiltä, jotka tätä oikeasti koemme ja elämme. Jatkuva henkilökunnan vaihtuvuus ja tilojen pompottelu tuo sekä lasten että vanhempien elämään valtavasti tarpeetonta epävakautta. Vastuullanne on ajatella pikkulapsiperheiden hyvinvoinnin kauaskantoisuutta ja lasten pedagogista etua, ja suhtautua kestävämmillä arvoilla. Nykyinen politiikkanne tuntuu täällä meillä pikkulapsiperheiden arjessa epäkunnioittavalta ja lyhytnäköiseltä, sokealta säästämiseltä, jossa perheiden hyvinvointi on työnnetty prioriteettilistan hännille.

Olemme hyvin surullisia, että lakkautatte Vironniemen päiväkodin perinteet. Vironniemi arvopohjineen on ollut pioneeri ja sen vaikutukset lasten hyvinvointiin on valtava. On vaikea käsittää, miksi kitkette pois vuosikymmenten hienon kulttuurityön ettekä edes perustele valintojanne konkretiassa – mitä säästöt ovat, ja mitä ne maksavat lasten hyvinvoinnista. Varhaiskasvattajien työ on vanhemmille kullanarvoista. Miksi ette korvaa työstä asiallista palkkaa; lyhytnäköisestä politiikastanne kärsii valtava joukko lapsia.

Pystytte taatusti parempaan. Kiitos!

Jutta Ruonansuu

Jutta Ruonansuu (Helsinki, 12.02.2024)

#251

Mietitään lasten hyvinvointia ja etua, he ovat meidän tulevaisuus ❤️

Suvianni Peltoniemi (HeIsinki, 12.02.2024)

#260

Vuosia pienessä päiväkodissa esikoisen kanssa olleena tiedämme miten ihana on kun vastassa on tutut ja turvalliset ihanat hoitajat. Melutaso on normaali ja lapsista pidetään huolta hienosti ja pihalla mahtuu ulkoilemaan koska haluaa, eikä ainoastaan silloin kun siihen sillä viikolla sattuu aika olemaan varattuna. Nyt meidän nuorimmainen on yli 200 lapsen jättipäiväkodissa. He ovat olleet viikon sisällä, koska juuri heidän ulkoiluajankohtana on ollut liian sateista tai kylmää. Hän ei ole syönyt siellä mitään, koska melu isossa ruokalassa saattaa häiritä keskittymistä. Ensimmäisenä päivänä kun sinne menimme kysyin 3 eri hoitajalta ryhmän sijaintia, he eivät tienneet koska olivat joko sijaisia tai ensimmäistä päivää töissä. En täysin vastusta isoja päiväkoteja, mutta silloin pitää löytyä kaikille tarpeeksi tilaa ulkoiluun sekä ruokailu pienissä ryhmissä omissa tiloissa ilman 200 lapsen hälyä ja järjettömiä aikarajoituksia. En voi uskoa että etenkin Helsingin keskustassa löytyisi tonttia mihin isojen päiväkotien ulkoilutarpeet tulisi täytetyksi. Kiitos teille järkevistä tulevista päätöksistä. Tehdään lapsille hyvä alusta, jotta tämä maailma pyörisi jatkossakin, tehdään erilaisia, uusia, parempia päätöksiä, jotta lasten ADHD, ylivilkkaus ja muut keskittymishäiriöt eivät tästä enää lisääntyisi, meidän pitää keskittyä paremmin päätöksiin jotka lisäävät lasten parempaa oloa tulevaisuudessa, joka on meidän kaikkien tulevaisuus. Yhteisen hyvän puolesta.

Oona Ylikojola (Helsinki, 12.02.2024)

#277

Surettaa tämä kehitys niin paljon. Ei kuunnella lperheitä eikö henkilökuntaa.

Sanna Henrichson (Helsinki, 12.02.2024)

#278

Toivon päätöksentekijöiltä rohkeutta tehdä omantuntonsa mukaisesti fiksuja päätöksiä, ja lopettaa jättipäiväkotien tukeminen. Uskon, että suurin osa vanhemmista tai empatiakykyisistä ihmisistä toivoisi mieluummin, että pienet ihmisenalut saisivat nauttia suomen tunnetusti erinomaisista, kodikkaista päiväkodeista, eivätkä joutuisi keskitysvimmassa luotuihin tehotuotantoon vertautuviin jättipäiväkoteihin. Olen varma, että vaikka tutkimusnäyttöä ei vielä olisikaan, suurien yksiköiden välillisesti syntyvät haitat (kiire, stressi, työntekijöiddn tyytymättömyys, kasvavat kuljetuksiin tuhlautuvat veronmaksajien minuutit) merkittävästi vähentävät tai ylittävät ne laskennalliset säästöt jota tällaisella keskittämisellä tavoitellaan. Monia asioita kuten sairaaloita kannattaakin keskittää, mutta päiväkoteja ei.

Ville Kylmänen (Helsinki, 12.02.2024)

#311

Työni puolesta (puheterapeutti) olen vahvasti sitä mieltä, ettei kukaan lapsi, varsinkaan erityislapsi voi voida hyvin isoissa päiväkodeissa. Näille lapsille on tärkeää henkilökunnan pysyvyys ja pieni, mahdollisimman rauhallinen ryhmä ja koko ympäristö.

Nora Byman (Kouvola, 12.02.2024)

#319

Itse olen eniten huolissani pihoista, jotka käy pieniksi lapsimäärän kasvaessa. Sekä näistä ilmeisistä "säästöhyödyistä", joita aikuisten siirtely eri ryhmiin tuottaa - samalla se tuottaa ennakoimattomuutta lapsiryhmiin ja pahimmillaan sammuttaa innon suunnitella mitään pedagogista toimintaa kun toteuttaminen ei onnistu koskaan. "Säästöhyödyt" lisäävät myös henkilökunnan vaihtuvuutta ja lapset tarvitsisivat pysyvyyttä.

Rebekka Nikula (Helsinki, 12.02.2024)

#320

Jos tutkitun tiedon mukaan lapset ja kaikki ihmiset hyötyvät pienemmistä ryhmistä, miksi kehitys on mennyt täysin päinvastaiseen suuntaan viime vuosikymmeninä? Työtä tehdään avokonttoreissa, opetusta avoimissa tiloissa/akvaarioissa, ryhmäkoot suurentuneet hurjasti. Samanaikaisesti puhutaan lasten keskittymiskyvyn vaikeutumisesta, ADHD-diagnoosiin lisääntymisestä ja lasten/perheiden huonovointisuudesta. Vaikea ymmärtää päätöksenteon suuntaa ja perustelua ainoastaan talouden näkökulmasta.

Sanna Rantanen (Helsinki, 12.02.2024)

#327

Pieni on lapsen parasta.

Krista Hagman (Keuruu, 12.02.2024)

#356

Pitäisikö pikku hiljaa näitä päätöksiä tekevien miettiä sitä, onko tälläkin toiminnalla osaltaan jokin yhteys lasten ja nuorten lisääntyneeseen pahoinvointiin.

Jouko Alanen (Helsinki, 12.02.2024)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…