Jämsän erikoissairaanhoito, ympärivuorokautinen päivystys ja alueen terveysasemat on säilytettävä
Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana
#3604
Miten pystytään esim. Yöaikaan turvaamaan asukkaiden kriittinen hoito kun jkl matka kestää 45min?Pirjo Heinonen (Jämsä, 01.03.2024)
#3620
Kun hyvinvointialueet on luotu, niissä toimivien ihmisten työtehtävät sovittu, toimitilat hankittu jne. on palveluja käyttävä kansanosalla vaara jäädä vaisulle huomiolle. Erityisesti ikääntynyt kansan osa ansaitsee tarvitsemansa palvelut siedettävän matkan ulottuville, oikean ihmisolennon ja siihen sisältyvän kohtaamiskokemuksen tunnun. Valitettavasti koko hyvinvointialueurakan suunnittelun ja toteutuksen ohessa tuntuu siltä, että palvelujen käyttäjä -kansalainen- on jäänyt suurelta osin unohduksiin. Ratkaisuksi itse harkitsen poismuuttoa tältä seudulta.Seppo Kykkänen (Jämsä, 01.03.2024)
#3630
Miettikää vielä!Sirkku Mäkinen (Jämsä, 01.03.2024)
#3729
Jämsän erikoissairaanhoito on pystynyt nopeuttamaan Keski-Suomen leikkausjonoja. Esimerkiksi Jyväskylässä asuva oma poikani sai kohtuullisen nopean leikkaushoidon Jämsässä, jolloin vältyttiin pitkistä sairauspoissaoloista hoitoa odotettaessa. Terveysbussien osalta totean, että niiden hankinta, varustaminen ja ylläpito on erityisen kallista palvelua. Näillä kuluilla toteutuu muutama kiinteä osa-aikainen palvelupiste varmasti edullisemmin.Matti Koivula (Jämsä, 02.03.2024)
#3749
Onko tarkoitus ajaa koko Jämsä alas? Poista elinympäristö=poista eläjät. Miksi "korjata" se, mikä ei ole rikki?Reija Siitonen (Jämsä, 03.03.2024)
#3754
Ensisijaisesti päivystyksen lakkauttaminen kauhistuttaa. Olen ollut useasti päivystyksessä potilaana,potilaan omaisena sekä vienyt hoitajana ihmisiä sinne hoitoon. Päivystyksessä on ollut usein ruuhkaa, koska tupa on ollut täysi. Olen nähnyt myös Sairaala Novan päivystyksen tilanteen, joka oli todella vähintään kaoottista. En mitenkään ymmärrä, kuinka Jämsän seudulta ihmiset, mukaan lukien himosturistit saataisiin mahtumaan Novan päivystykseen, kun Novassa on jo tällä hetkellä todella paha resurssipula.Elämme todella vaikeassa hoitajapulassa, ei tämmöinen mielivaltainen palveluiden keskittäminen sitä ainakaan paranna. Hoitajat uupuvat jo nyt työtaakan alle, kuinka käy kun asiakasmäärät paisuu ja kiire kasvaa.
Myös huoli ikäihmisistä on tällaisten suunnitelmien vuoksi. Kotona asuu paljon todella huonokuntoisia vanhuksia. Kotihoitoon tulee usein hälytyksiä yön aikana, kun joku on kaatunut tai vointi romahtanut. Sitten odotetaan ambulanssia, siitä seuraa noin tunnin ajomatka päivystykseen ja siellä ruuhkassa ja hälyssä odottaminen ties kuinka kauan ja pahimmassa tapauksessa kuolema ensiavun kovalle pedille kivuissa, nälissään ja kylmissään.
Tämä ei ole mitään epärealistista uhkakuvan maalausta, tätä tapahtuu kun hoitoa odotetaan liian pitkään.
Laura Harju (Jämsä, 03.03.2024)
#3779
Lopettaminen on ihmisterveydellä leikkimistä rahan säästämisen varjolla. Silkkaa pelleilyä.Joni Jatkonen (Jämsä, 03.03.2024)