Uuden työaikalain kumoaminen jaksotyössä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#3601

Uusi työaikalaki ei ole inhimillinen, koska 11 h lepoaika aiheuttaa haasteita vuorotyössä. Työntekijä joutuu lähtemään iltavuorosta vapaille ja tulemaan seuraavaan aamuun. Pahimmassa tapauksessa työntekijälle on vain yksi vapaapäivä eikä siitä ole mitään hyötyä palautumisen kannalta. Vapaapäivä jää todella lyhyeksi ja hoitajilta viedään kaikki vapaa-aika pois. Työyksikössäni noin 2 hoitajaa tykkää muutoksesta ja loput 30 työntekijää eivät pidä muutoksesta. Olisi hienoa, jos kuuntelisitte hoitajia ja heidän mielipiteitään.

Roosa Laitila (Lappeenranta, 09.02.2020)

#3607

Hoitajat eivät jaksa uudella työaikalaki muutoksella töissä. Jos halutaan hyvää hoivaa ja hoitoa niin ottakaa maalaisjärki käyttöön. Hoitajat jos väsyyt niin kuka tekee työt?

Satu Heikkinen (Kuhmo, 09.02.2020)

#3611

Uusi työaikalaki supistaa mahdollisuuksia suunnitella omaa elämää.

Nana Hokkanen (Tampere, 09.02.2020)

#3616

-

Kirsi Andersson (Kouvola, 09.02.2020)

#3618

Uusi työaika laki ei palvele meidän yksikköä millään tavalla! Päinvastoin se kuormittaa!!

Nea annika Permanto (Kouvola, 09.02.2020)

#3632

Aivan naurettavaa touhua

Tiia Hanen (Tuusula, 09.02.2020)

#3637

Hei! Itse kyllä tykkään paremmin tulla illasta aamuun, kuin jäädä illasta vapaapäivään. Sen koen myös hankalaksi, että kaikki vuorot illasta on iltavuoroja tai yhdellä vapaapäivällä vaihdetaan aamuvuoroksi. Pitäisi itse saada päättä haluaako tehdä illasta aamuun vuoroja, esimerkiksi henkilökohtaisella sopimuksella.

Sirpa Silvamaa (Oulu, 09.02.2020)

#3655

Uusi työaikalaki on aivan persuuksista.

marjo oksanen (pori, 09.02.2020)

#3659

Kyllä työntekijöiden näkemystä työn tekemisestä tulisi kunnioittaa. On epämiellyttävä ajatus, että virkamiehen joka ei ole tehnyt vuorotyötä, tietämys olisi parempi ja hän voi sanella.

Päivi Leino (Pornainen, 09.02.2020)

#3697

Hei. Tämä työaika laki hankaloittaa esim. Kotihoidossa työskentelyä ja jaksamista. Illasta jäädään ykkös vapaille ja aamuun sen jälkeen, niin ei kyllä paljon jää perheelle ja itselle aikaa.
Myös hankaloittaa työvuorojen tekemistä.
Kyllähän jokainen osaa suunsa aukaista jos ei halua hypätä illasta aamuun, niin tehkööt ne niin ja joille paremmin käy että hyppää illasta aamuun niin tehkööt.

Tanja Katainen (Viitasaari, 09.02.2020)

#3709

Aivan pöhkölaki joka ei palvele ketään.

Pirjo Ojanperä (Järvenpää, 09.02.2020)

#3722

Olemme erilaisia. Joku jaksaa öitä, joku aamuja jne.
Uusi työaikalaki estää kaikenlaisen vaikuttamisen omiin vuoroihin.
Ja kuinka onkaan tutkittu, että juuri vaikuttaminen edistää työhyvinvointia. Hölmöläisten hommaa....

Seija Nyman (Kemi, 10.02.2020)

#3726

Uusi työaikalaki näkyy jo nyt työhyvinvoinnin heikentymisenä ja potilasturvallisuuden vaarantumisena. Potilasturvallisuuden näkökulmasta lain tulkinta tarkoittaa sitä, että tiedonkulku on vaikeutunut. Aamulla ei ole töissä ketään, kuka tuntisi potilaat, heidän tarpeensa ja vointinsa sillä vakavuudella, kuin olisi tarpeen. Työaikaa kuluu aamusta perusteelliseen perehtymiseen aikana, jolloin tulisi olla välittömässä potilastyössä auttamassa aamun toimissa ja lääkehoitoa toteuttamassa. Pahimillaan tämä voi aiheuttaa potilasvahinkoja.

Meille monille hoitoalan työntekijöille työolot ovat palkkaa suurempi kysymys alalla pysymiseen hoitajapulan kynnyksellä. Ilta-aamu -yhdistelmien kieltäminen työnantajan järjettömän lain tulkinnan toimesta on vaikeuttanut työvuorosuunnittelua merkittävästi. Aiemmin olemme voineet yhdessä kollegojen kanssa suunnitella vuoroja siten, että jokaisen henkilökohtaiset toiveet ja tarpeet ovat tulleet huomioiduiksi (esim. lastenhoidon järjestäminen, harrastukset, perheen menot, viikonloppumenot).

Kaksivuorotyötä tekeviä tämä kurittaa erityisesti. Listat ovat täynnä alle lakisääteisen viikkolevon mittaisia vapaita, kun vapaapäivä alkaakin klo 22 ja töihin palataan vapaan jälkeen klo 7. Viime viikolla näin yhtenä (1) iltana avopuolisoani samaan aikaan hereillä. Viikonloppuvapaille lähdeän myös perjantaina hieman ennen puolta yötä ja töihin palataan varhain maanantai-aamuna. Näin ollen jaksamista ja työhyvinvointia tuleville viikonloppureissuille on saanut heittää hyvästit. Minun on myös mahdotonta vieraill vanhempien luona enää muutoin kuin vuosilomalla pitkän välimatkan vuoksi. Työaikalain muutos on myös aiheuttanut pitkiä iltavuoroputkia (ja joillekin aamuvuoroputkia). Työhyvinvointini on romahtanut tämän reilun kuukauden aikana kun laki on ollut voimassa. Tulevaisuudessa siintä joko alanvaihdos tai sairastuminen. Onko Suomella vara menettää lisää hoitajia joko kortistoon tai muille aloille?

Työntekijän hyvinvointia heikentävän lain lepoaikaa jaksotyössä on tarkasteltava uudelleen. Minä ja moni muu koulutettu ja ammattitaitoinen sairaanhoitaja joko sairastumme tai pakenemme alalta vauhditettuna tämän uuden lain orjuuttavan tulkinnan vuoksi.

Katja Saarela (Tampere, 10.02.2020)

#3733

Kumotkaa uusi laki

Teija Korhonen (Hyvinkää, 10.02.2020)

#3738

Hoitotyötä tekevänä en näe muutoksen olevan muuta, kuin työvuorosuunnittelua hankaloittava asia. Pääosin työpaikallani tämä on johtanut siihen, että iltavuorosta jää usein vapaalle. Tämä taas aiheuttaa henkisiä painetta, koska työvuoron tapahtumat jäävät usein ilta- ja yöajaksi mieleen, jolloin yöllä mietit asioita eikä vapaalle asettuminen tapahdu niin hyvin kuin jos olisi päässyt aamuvuorosta, olisi ollut ilta aikaa "irrottautua" työstä ja sillon vapaa onnistuu mielestäni paremmin!! Varsinkin jos on vain 1 vapaa työpäivien välissä!!!!

Mari Järvinen (Akaa, 10.02.2020)

#3740

Maalaisjärjen käyttö olisi sallittua.

Outi Jakomäki (Turenki, 10.02.2020)

#3742

Ystävällisiä Terveisiä

Esen Demir (Espoo, 10.02.2020)

#3760

Todella huono varsinkin hoitoalalla!!!

Jaana Luoma (Ylistaro, 10.02.2020)

#3766

sitä miettii miten joku pystynyt edes tälläistä päätöstä edes ajattelemaan. Kuormittaa selvästi etenkin terveysalalla olevia. Esimerkkinä se, että iltavuorosta pitäisi lähteä klo.20.00, että voi taas tulla takaisin aamulla, jolloin iltahommat täysin kesken vielä.

Marika Johansen (Kouvola, 10.02.2020)

#3796

Olen tottunut tekemään vuorotyötä n.20 v.ja mielestäni uusi laki ei palvele jaksamistani. Joudun jäämään nykyään melkein aina iltavuorosta vapaapäivälle vaikka yhdellekin. Vapaa- aika jää minimille. Minua ei haittaa vaikka olisi iltavuoron jälkeen aamuvuoro, sillä nukun n.6 h siinä välillä ja se riittää minulle.

Elina Tikka (Helsinki, 10.02.2020)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…