Itä-Suomen yliopiston työntekijät leikkauksia vastaan – tukiadressi opiskelijoiden valtaukselle

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Opiskelu ei ole kilpajuoksu. Se ei ole yksinomaan jostakin kapeasta näkökulmasta hyödyllisiin asioihin paneutumista. Opiskelu ei onnistu, jos energia kuluu elannon haalimiseen. Sivistyksen puolesta kannattaa kamppailla!

Sanna Ryynänen (Helsinki, 29.09.2023)

#5

Eriarvoisuus kasvaa. Opiskelusta ei saa tulla hyvin toimeentulevien etuoikeus. Suomesta tulee tehdä houkutteleva myös kansainvälisille opiskelijoille ja osaajille.

Maija Hartikainen (Kuopio, 29.09.2023)

#33

Kuunnelkaa nuoria!

Mira Häkkinen (Juva, 30.09.2023)

#41

Nuorilta aikuisilta leikkaaminen kaivaa maata suomalaisen yhteiskunnan alta.

Anna-Maija Castren (Helsinki, 01.10.2023)

#60

Nyt on hyvä hetki kuunnella opiskelijoita, heidän jaksaminen on viety tiukoille jo ilman suunniteltuja leikkauksia.

Sari Hantunen (Kuopio, 02.10.2023)

#61

Opiskelu on täysipäiväistä, vaativaa työtä. Opiskelijan tulee tulla toimeen sinä aikana ilman että hän on vapaata riistaa satunnaisena työvoimana. Opiskelijallakin tulee olla oikeus palautumiseen vapaa-aikana ilman, että se aika meee työn tekemiseen. Opiskelijakaan ei ole ihmiskone!

Satu Maarit Huuskonen (Kuopio, 02.10.2023)

#64

Toivon tukea myös palkansaajille #painavasyy #kohtuuskaikessa

Juha Riepponen (Kuopio, 02.10.2023)

#65

Opintotuen lainaosan korotus sekä opintotuen tason jo toteutunut jälkeenjääminen ja mahdollinen tuleva indeksikorotuksista luopuminen nostaa vähävaraisten lasten ja ja nuorten opintoihin hakeutumista ja kiinnittymistä.

Raija Pappila (Kuopio, 02.10.2023)

#68

Yhteiskuntame tulevaisuudelta, eli opiskelijoilta, jalkojen alta leikkaaminen on päätös, josta yhteiskuntamme tulee maksamaan vielä pitkään.

Oskari Ylikoski (Joensuu, 02.10.2023)

#83

Hallituksen suunnittelemat leikkaukset tuntuvat erittäin epäreiluilta ja järkyttävät joustamattomuudellaan. Opiskelijat joutuvat erityisen ahtaalle, kun pienistä tuista leikataan entisestään. Korkeakoulutuksen taso on nähty maailmanlaajuisesti Suomen ylpeytenä, mutta yhä useampi joutuu miettimään, että onko opiskeluun varaa tai jaksamista tai että onko Suomi enää houkutteleva kohdemaa kansainvälisille opinnoille. Leikkaukset korostavat eriarvoisuutta entisestään.

Anni Hirvonen (Joensuu, 02.10.2023)

#86

Kuunnelkaa nuoria ja kuunnelkaa niitä ihmisiä, joiden elämään olette tekemässä perustavaalaatuisia heikennyksiä, koittakaa asettua heidän asemaansa ja miettiä, miltä nämä muutokset tuntuisivat omassa elämässänne. Tilanteet aukeavat usein vasta, kun niistä tulee todellisuutta niin sanotusti omalle kohdalle. Suomalaisen yhteiskunnan ylpeys on ollut heikompiosaisista huolta pitäminen ja yhteisen hyvän kehittäminen esim. kouluruokailu, äitiyspakkaus, lapsilisä, ilmainen koulutus, opintotuki, neuvolajärjestelmä, rokotusohjelma, terveydenhuolto jne. Nämä arvovalinnat ovat taanneet Suomen kasvamisen sellaiseen kukoistukseen, kun se on parhaillaan ollut. Nämä valinnat ovat vaatineet myös verojen keräämistä ja veroja maksavia ihmisiä. Sen lisäksi, että ihan jokainen nuori opiskelija on Suomelle kultaakin kalliimpi, ei suomalaisen (hyvinvointi)yhteiskunnan ylläpitäminen tänä päivänä selviä ilman maahanmuuttoa. Me tarvitsemme maahanmuuttoa sekä opiskelijoita että työntekijöitä ja meidän on myös huolehdittava heidän hyvinvoinnistaan, jotta saamme pidettyä potentiaaliset työntekijät täällä. Se, että maahanmuuttajien tilannetta kiristetään ja kurjistetaan ei edistä potentiaalisen työvoiman kiinnostusta Suomea kohtaan opiskelu-/työpaikkana.

Riikka Malin (Joensuu, 02.10.2023)

#89

Opiskelijoita kurjistamalla ei luoda tulevaisuutta!

Teijo Räsänen (Kuopio, 02.10.2023)

#103

Jos tavoitteena on edistää opiskelijoiden nopeaa - ja toivon mukaan myös sisällöllisesti tasokasta - valmistumista, ei heidän taloustilanteensa heikentäminen auta asiaa. Niin kutsuttujen kansainvälisten osaajien veto- ja pitovoimaakaan ei näillä toimilla lisätä.

Katinka Käyhkö (Joensuu, 02.10.2023)

#112

Opiskelijoiden toimeentulosta ei voi leikata. He elävät jo nyt köyhyysrajalla. Yliopistot tarvitsevat ulkomaisia opiskelijoita ja asiantuntijoita. Maahanmuuttoa ei tule kiristää. Yliopistokoulutuksen rahoituksesta ei voi leikata. Lähiopetusmäärien jyrkkä supistuminen yliopistoissa aiheuttaa opiskelijoille mielenterveyden ja jaksamisen haasteita.

Elina Niiranen (Akaa, 02.10.2023)

#138

Itä-Suomen vetovoima ja pitovoima perustuu vahvasti tutkimuksen ja tieteen elinvoimaisuuteen. Itä-Suomen kehitystä on tuettava erityisesti tilanteessa, missä kaupallinen infrakehitys jää merkittävästi jälkeen verrattuna muuhun maahan.

Sari Holi (Järvenpää, 02.10.2023)

#159

Kiitos EI kaikenlaisille heikennyksille ihmisten elämään.

Lea Pulli (Joensuu, 03.10.2023)

#163

-

Heikki Uimonen (Tampere, 03.10.2023)

#191

Nuoria on tärkeä kuunnella, on kysymys heidän tulevaisuudestaan ja sitä kautta koko Suomen tulelvaisuuden näkymistä!

Hanna Lahtinen (Joensuu, 03.10.2023)