naimalakko

Yksi ääni meni muualle

/ #325 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lapsista ja avioitumisesta

27.05.2011 00:51

#323: sannavain -  Mielipiteesi on joltiseenkin jäsentymätön, pääosin tunnereaktioon pohjautuva hajatelma, jonka perusteita et halua eritellä tarkemmin. Jos tarkastelun puolestaan teen minä, hermostut ja syytät minua sanojen suuhun laittamisesta. 

Mielipiteeni on selvä ja avioliitto on nimenomaan tunnetta. Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, joka solmitaan rakkaudesta perheen perustamiseksi, jolloin sitoudutaan, että molemmat tahtovat rakastaa vaikka elämä heittää kuperkeikkaa. En ole tiedostanut hermostumista, päinvastoin, mutta kun provosoit vastausta, toki itsekin vastaan samalla mitalla.

Aika monta yksinkertaistavaa yhtäläisyysmerkkiä kirjoitit. Riittänee, että vastaan pariin niistä.

"Avioliitto = biologisen perheen perustamiseen tarkoitettu kehikko."

Lienemme samaa mieltä siitä, että avioliitto on instituutio, määritelmä ja sopimus. Toki kun määritelmän ympärille on luotu sopimus, se on aina kehikko ja sopimuksen tarkoitus on olla kehikko, joka rajaa tietyt sen määritelmään kuuluvat toimet sen sisälle ja toiset sen ulkopuolelle. Oma ja laissakin vallalla oleva ymmärrys avioliitosta on, että se on miehen ja naisen välinen.

"Lisääntymisen avustaminen = kiellettyä."

Lisääntymisen avustaminen on äärettömän laaja käsite. Tuskin olet kätilöitä kuitenkaan kieltämässä? Pitäisin tärkeänä myös, että jos lisääntyvä pari ei saa yhteiskunnalta apua, edes läheiset voivat auttaa mm. hoitamalla lapsia kriittisinä viikkoina.

"Avioliitto = sallittu vain sellaisille pareille, joiden kohdalla vakiintuneesti tapahtuu ihmeitä, eli pareille, jotka pystyvät ilman lääketieteellistä apua tuottamaan yhdessä biologisia jälkeläisiä"

Palataan edelliseen kysymykseen. Mihin rajataan lääketieteellinen apu? Kyllä lainsäädäntö on kehittynyt vuosituhansien varrella hyväksi ja viimeisen sadan vuoden aikana loistavaksi. Äitejä hoidetaan jo ennen lapsen syntymää ja autetaan kivuissakin. Tiedetään ennalta riskisynnyttäjiä ja synnytyskuolleisuus Suomessa on minimissään. Valitettavasti nykyään tarkastellaan liikaa vain sairaalakeskeisesti, eikä huomata, että sairaaloiden synnytystilastoja parannellessa synnytyksiä tapahtuu yhä useammin tien päällä. Olisin ehdottomasti sillä kannalla, että nykylainsäädäntöä voi kehittää, mutta ensin on syytä tarkastella miltä kannalta. Tilastoin mitattuna "lapsenteon" lapsi saatetaan heittää pesuvesien mukana. Synnytys ei ole teollinen prosessi, vaan syntymä on osa jokaisen meidän elämää.

"Sanotunlainen vahvistamistilanne voi lain mukaan olla käsillä ainoastaan silloin, jos siittiöitä naisparille tai itselliselle naiselle luovuttanut mies antaa etukäteissuostumuksen siihen, että hänet voidaan vahvistaa lapsen isäksi. Julkisen vallan on suojattava kansalaisten oikeusjärjestyksen perusteella oikeutettuja odotuksia ja luottamusta siihen, että vahvistetut oikeussuhteet ovat pysyviä ja ettei heidän oikeusasemaansa huononneta taannehtivasti."

Julkisen vallan ei tarvitse tehdä mitään, vaan demokratiassa odotamme julkiselta vallalta kansanvallan mukaisia ratkaisuja. Oikeusaseman taannehtiva muuttaminen tulee eteen monille eläkeläisille, taitaa olla jo kolmannen kerran kymmenen vuoden sisään. Lapsen inhimillisen hädän ollessa kyseessä lapsen etu tulee olla isän kuvitellun oikeusaseman edellä. Ei yhteiskunta ole perhe, jonka on otettava vastuu isän ratkaisuista, vaikka Portugalin ratkaisuista nyt otammekin yhteisvastuun. Ei yhteiskunta kykene ottamaan sitä rakkauden vastuuta, vaan rakkaus on inhimillinen tarve, jota lait ei pysty säätelemään.

Kerroin: "Puolisoni on invalidi"

Vastasit: "Onko tämä jokin kurjuuskilpailu?"

Mikä kurjuus mainitsemani toteamus on? Puolisoni on se, jota rakastan. Ei invaliditeetti ole kurjuus vaan yhteiskunnan määritelmä, joka hänen kohdallaan liittyy liikuntakykyyn. Itse kerroit puolisosi sukupuolesta, etkä ainakaan keskustelun pohjalta ole valmis hyväksymään sitä kurjuudeksi, mieti toinenkin hetki minkä takia ennen kuin määrittelet toisten kokemuksia kurjuudeksi. Kerroin esimerkin omasta elämästä, joka kuvaa kuinka hyvin tasapuolinen kohtelu toteutuu kenellä tahansa. Jos olisin jättänyt invaliditeetin mainitsematta, olisitko ymmärtänyt esimerkkiä?

"Suurin syysi vastustaa avioliiton avaamista myös nais- ja miespareille näyttää olevan ennakkoluulosi homomiehiä ja heidän vanhemmuuttaan kohtaan"

Suurin syy, jonka takia vastustan avioliittolain muutosta on, että se on miehen ja naisen välinen liitto. Suurin syy, minkä takia en perhelain alle homoliittoa hyväksy johtuu käsityksistäni ja omasta mielestäni valistuneista ennakkoluuloistani useiden homomiesten vanhemmuutta kohtaan. Lasta ei tule asettaa aikuisten hedonismin uhriksi ja lapsen edun on tultava ensin.