naimalakko

sannavain
Vieras

/ #274 Re: Re: Re: Kaste/voitelu - vihkiminen - siunaus - rukous

21.04.2011 23:51

#269: Yksi ääni meni muualle - Re: Re: Kaste/voitelu - vihkiminen - siunaus - rukous

”Vaalit oli ja kansan tahto on demokraattisesti ilmaistu. Vihreät saivat jättitappion, enkä usko, että vähiten tämän kysymyksen vuoksi. Siitä voidaan päätellä, että historia, kulttuuri, tavat ja moni muu halu säilyttää instituutio riitti riittävän monelle. Nyt katsotaan eteenpäin ja jos Vihreät jäävät sen yhden asian liikkeeksi, väitän vasemmiston ja muiden puolueiden hiljalleen omivan minut ja muut vihreitäkin asioita tärkeinä pitävät. Puolueella nimenmuutos voisi olla paikallaan, sitä yhtä asiaa ajetaan käsittääkseni sateenkaaren väreissä.”

Vaaleissa menestystä niittäneistä puolueista Kokoomus, demarit ja Vasemmisto suhtautuvat myönteisesti tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Positiivinen kanta oli myös Piraattipuolueella, joka oli yksi menestyneimmistä marginaalisista pienpuolueista. Lisäksi vakaalla peruskannatuksella vaaleista selvinnyt RKP lukeutuu lain kannattajiin. Suurista eduskuntapuolueista avioliittolain muuttamiseen nihkeimmin suhtautunut Keskusta romahti oppositioon. Naimalakko-adressin allekirjoittajista edustajanpaikan sai tai uusi usea henkilö, kuten Anni Sinnemäki, Silvia Modig, Ville Niinistö ja kampanjan keulakuva Jani Toivola. Julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluvia ihmisiä valittiin Arkadianmäelle ennätysmäärä entiseen verrattuna. Karkeasti arvioiden noin puolet nyt valituista kansanedustajista suhtautuu myönteisesti vähemmistöjen aseman parantamiseen. Tässä valossa väitteesi siitä, että ”historia, kulttuuri, tavat ja moni muu halu säilyttää insituutio riitti riittävän monelle” näyttää kovin perusteettomalta.

Vaikken edelleenkään omista vihreiden jäsenkirjaa, voinen vielä kommentoida väitettäsi siitä, että vihreät olisivat jääneet yhden asian liikkeeksi. Seurasin vaalikeskusteluja aktiivisesti, mutten havainnut sanottavaa avioliittoteeman käsittelyä. Joko asia kuitattiin parilla lauseella, tai sitten sen tiimoilta käytiin astetta kiivaampi sananvaihto, mutta näissäkin keskusteluissa  tasa-arvoisen avioliittolain kannattajana oli vasemmistoliittolainen tai sitten –hieman yllättäen – perussuomalainen ehdokas. En tiedä, mitä vaalikirjoittelua ja minkälaisia paneeleja sinä mahdoit seurata, mutta itselleni jäi mielikuva lähinnä Portugalin tukipaketista. Suorastaan toivoin, että avioliittolakia olisi käsitelty paljon reippaammin, mutta ilmeisesti ne keskustelut osuivat vain sinun korviisi. Vai olisiko niin, että sinä teit äänestyspäätöksesi pelkästään vähemmistöoikeuksien vastustamisen perusteella etkä laajempien teemojen pohjalta, kuten monet muut äänestäjät?