KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Timo P.

/ #1408 Re: Sanon vaan

25.02.2011 21:32

#1404: Maija Ankkuri - Sanon vaan

"Kun yhdistyksessä on niinkin tulehtunut tilanne kuin on, miksi ottaa lisää jäseniä riitelemään! Jäsenmaksujenko takia?", kysyy Maija Ankkuri.

Miten niin riitelemään? Kenen kanssa?

Ankkurin Maijan neuvot sulkea yleishyödyllisen yhdistyksen portit uusilta jäseniltä ovat varmasti ihan hyviä. Jos neuvojen kuuntelijat sitten  OTTAVAT VASTUUN PÄÄTÖKSESTÄÄN.

Yritän selvittää lyhyesti, jotta mahdollisimman moni ymmärtäisi, mitä tarkoitan:

Yleishyödyllinen yhdistys ei ole enää yleishyödyllinen, jos se kieltää uusien jäsenien pääsyn yhdistykseen ilman PAINAVIA perusteita. Se, että ihminen on "ikävä", ei valitettavasti kuulu siihen kategoriaan.

RAHANKERÄYSLUPA on myönnetty poliisiviranomisen toimesta yleishyödylliselle yhdistykselle nimeltään Kissojen Katastrofiyhdistys KKY ry.

Tampereen kaupungin AVUSTUKSIA myönnetään yleishyödyllisille yhdistyksille. Kuten Kissojen Katastrofiyhdistys KKY ry:llekin erillisestä hakemuksesta.

VEROTTAJA käsittelee eri tavalla yleishyödyllisiä yhdistyksiä  kuin muita.

Joten tehköön KKY:n hallituksen nelikko ihan rauhassa päätöksiään ihan linjassa Ankkurin mielipiteiden kanssa. Ei siinä mitään. Mutta KUKA OTTAA VASTUUN, kun asia paljastuu em. osapuolille? Voidaanko siis päätellä, että kyseinen hallituksen salassa tehty PÄÄTÖS AIHEUTTAA VAHINKOA YHDISTYKSELLE?

Joku voisi väittää, että päätös vahingoittaa yhdistystä. Se on sääntöjenkin mukaan hyvä jäsenen erottamisperuste. Ehdotankin, että hallituksen nelikko erottaisi itse itsensä.

Kaikkien jäsenten velvollisuus on ihan yhdistyslainkin mukaan ilmoittaa heti päätöksestä edelleen kaikille osapuolille mahdollisen vilpin paljastamiseksi. Yksi jäsenten tehtävistä on nimittäin "valvoa yhdistyksen toimintaa", kuten PRH sanoo sivustollaan.

Kehotan jäseniä aktiivisuuteen.