Avoimen varhaiskasvatuksen puolesta Kotkassa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Avoimen varhaiskasvatuksen puolesta Kotkassa.


Vieras

#1

13.10.2014 14:58

Suomi ei vielä ole mikään Kiina,jossa koulutuskin on sen mukaista.Suomessa varhaiskasvatuksesta vastaa isä ja äiti ja seitsenvuotiaana lapsi pitää olla valmis aloittamaan oppivelvollisuudensa.

Lapsen edut huomioon ottaen ei voida ketään huimaa pakottaa,kaikkea kasvatusta saamaan,kuten monikulttuuria ja muuta tayttä pas kaa.

asm

#2 Re:

13.10.2014 16:24

#1: -  

 Miltähän tuntuu olla ihminen joka ei pysty edes avoimen varhaiskasvatuksen adressia kirjoittamaan ilman monikulttuurisuushöpötyksiä? Mahtaa päätä särkeä jokaikinen herran päivä.


Vieras

#3

13.10.2014 16:34

Äitinä, isoäitinä, opiskelijana ja kasvattajana näen ennaltaehkäisevän työn aina vain voimakkaampana vaikuttajana ja rakentajana muuttuvassa yhteisössä. Miksi tyytyä sammuttamaan tulipaloja isolla rahalla, kun ruohonjuuritason työ saattaa usein osalle lapsiperheitä olla juuri se toimintatapa, jolla perheiden jaksamista tuetaan? Lyhytnäköistä toimintaa päättäjiltä. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminnan lopettaminen tai keskeyttäminen on taloudellisesti, pedagogisesti, sosiopedagogiseti ja kuntakohtaisen pohdinnan kohdalla mietitty ihan metsään!Kotka tarvitsee jaksavia aikuisia ja tulevaisuuden yhteiskuntaan luottavia ja rakentavia lapsia ja nuoria.

"Tulevaisuus pakenee kun ne mitään ei tee
Noi teidän lapset ei pärjää
Kun kilpailu tää syö heikot tieltä
Koulutukseen ja ojennukseen
Tuollaiset hörhöt pitäis laittaa."( Haloo Helsinki), Haloo Kotka!
kulujen säästämiseksi

#4 Talkoo työnä pienen yhteisön yhteis kasvatus riittää.

14.10.2014 02:27

Nykyisiä alkoholisti hörhöiksi varhaiskasvatettavi,kun riittää ja lisää tulee,ei pitäisi sysätä toisten kiusaksi,varsinkaan yhteiskunnan holhoukseen,kalliiksi käy veronmaksajille,vaan vastuu on niillä, jotka ovat ne maailmaan siittäneet ja maailmaan saattaneetkin.


Vieras

#5

14.10.2014 02:28

laivamiesten nussimia


Vieras

#6

14.10.2014 05:24

Kotkan päättäjät voisivat ajatella että kannattiko rakentaa esim. Vellamo. Nyt Kotkalaiset lapsiperheet joutuvat kärsimään..ensin kuntalisä pois ja nyt vielä kerhopaikka. Eli haluavatko ajaa lapsiperheet muualle?

Vieras

#7

14.10.2014 15:33

Avoin varhaiskasvatus tavoittaa perheitä ja lapsia joustavasti ja inhimillisesti.Jos avoimen palvelut puretaan, on loppulasku vääjäämättä suurempi kuin avoimen kulut. Ehkä eriarvoistumisen ehkäisyyn tarkoitetuista rahoista osa voisi kohdentua avoimeen varhaiskasvatukseen.
Tiia Nygård

#8

15.10.2014 08:51

Olen järkyttynyt! Mutta tässä kaupungin taloustilanteessa ei varmaan enää ole varaa tarjota kuin lakisääteiset palvelut. Avoin toiminta on lisäksi varmasti kallista; palvelee työelämän ulkopuolella olevia, joka eivät juuri sillä hetkellä tuota esim. verotuloja. Kun taas päiväkodeissa olevien lasten vanhemmat ovat pääsääntöisesti töissä. Arvot kovenee. Hyvinvointiyhteiskunta on tullut tiensä päähän. Enää ei vaan ole kassassa euroja.

Suvi Korhonen

#9 Re:

17.10.2014 10:46

#8: Tiia Nygård -  

 Avoin toiminta ei oikeastaan ole kallista, puhutaan muutamasta kymmenestä tuhannesta eurosta. Siitä säästäminen on vain säästämistä säästämisen vuoksi ja tulee paljon kalliimmaksi tulevaisuudessa, kun päiväkotipaikkoja pitää lisätä ja avoimessa kerhossa ennen käyneet vanhemmat saavat mielenterveysongelmia sosiaalisten kontaktien puutteen takia. Avoin toiminta palvelee koko perhettä eli myös työssä käyvää vanhempaa ja moni lasta kotona hoitava vanhempi on työelämän ulkopuolella joko siksi, että töitä ei ole tai siksi, että on joka tapauksessa vanhempainvapaalla vauvan kanssa. Verotulot vähenevät myös silloin, jos lapsiperheet muuttavat pois Kotkasta olemattomien palveluiden takia.

teinien äiti toiselta paikkakunnalta

#10 Syrjäytyykö oikeasti

20.10.2014 17:45

Hirveän vaikea uskoa, että 140:n perheen lapset syrjäytyisi vain ja ainoastaan sen takia, että kaupunki ei kustanna avointa päiväkotitoimintaan. Ihan  varmasti adressi on tosi hyvä sitä en kiellä. Aloin miettimään, että onko mun lapset syrjäytyneitä vaikkei seuriksen kerhoa ihmeellisempää ollut tarjolla (ja kyllä, meillä eskarilainen oli kotihoidossa kun pienempi sisar syntyi), käytiin ihan tavallisissa leikkipuistoissa joissa ei ollut ohjattua toimintaa ja pidettiin tosi usein "aamupäiväkerhoja" jonkun luona mamman luona kerran kaksi viikossa. Miksei vastaava onnistuisi nyt 13v jälkikäteen?