Järvenpää-lisä 2010 - KUNTALISÄ SÄILYTETTÄVÄ

Kommentoitu viesti

Anni Beech
Vieras

#5 Kannanottopyyntö Jarvenpään kaupunginvaltuuston jäsenille (lähetetty jokaiselle sähköpostitse)

17.11.2010 21:53

Hyvä Järvenpään kaupunginvaltuuston jäsen,

Toivon, että luet läpi seuraavat taustat ja mietteet Järvenpää-lisän lakkauttamisesta sekä vastaat lopussa pyytämiini kysymyksiin
Taustaa:
- Järvenpää-lisää maksetaan KELA:n kotihoidontuen lisäksi 145 euroa/kk perhettä kohden, siihen saakka kunnes lapsi täyttää 2 vuotta. Ehtona on, että perheen kaikkien lasten hoito tulee järjestää kotihoitona ja kotiin jäävä vanhempi on kotona lasten hoidon vuoksi.

- Järvenpää-lisää maksetaan yli 300 perheelle. Vuonna 2009 kaupunginvaltuusto päätti säilyttää lisän, mutta karsi sitä tuntuvasti.

- Päiväkotipaikan hinta eli käyttökulut alle kolmivuotiaiden ryhmässä, jossa voi olla korkeintaan 12 lasta, oli v.2009 Järvenpäässä 78,02 euroa /lapsi/ päivä eli n. €1716 kuussa. Tämä ei sisällä investointikuluja.

- Viime vuonna leikattiin huomattavasti Järvenpää-lisää. Lasten määrä päiväkodeissa on v. 09 vuoteen 2010 noussut 82 lapsella, mikä tarkoittaa yhta kohtalaisen suurta päiväkotia.

- Tälläkin hetkellä Järvenpään on vaikea taata päivähoitopaikkaa alle kouluikäisille lapsille ja ryhmien kokoja on kasvatettu.

Oman kuten usean muunkin perheen tilanne on sellainen, että Järvenpää-lisän lopettaminen niin sanotusti katkaisisi kamelinselän taloudessamme. Tähän olemme joutuneet reagoimaan niin, etta 1,5v poikamme on laitettu hoitopaikkajonoon, vaikka todella olisimme halunneet hänta vielä pidempään kotona hoitaa.

Kuinka monessa perheessä tilanne on sama ja lapset on pakko laittaa päiväkotiin? Herääkin huoli lisän lakkauttamisen aiheuttamista kustannusten kohoamisisesta päivähoidossa sekä resurssien riittämättömyydestä. Järvenpää mainostaa itseään lapsiystävällisenä kaupunkina. Sen lisäksi että tämä on arvokysymys, tämä on ehdottomasti taloudellinen kysymys!

Kysynkin nyt teiltä arvoisat valtuutetut:
- Miten lisän lakkauttamista voidaan perustella taloudellisilla syillä kun yhden lapsen siirtymisellä kunnalliseen päivähoitoon katettaisiin jo yhdentoista lapsen kuntalisä? Kääntäen, jos lisän lakkauttamisen seurauksena 27 lasta siirtyy kotihoidosta kunnalliseen, säästö on syöty (Omasta tuttavapiiristöni näita löytyy jo kymmenkunta).
- Mistä löydetaan resurssit uusien päiväkotipaikkojen luomiseen ja rakentamiseen sekä lisähenkilöstön palkkaamiseen lisääntyneen hoitotarpeen johdosta jos kuntalisä lakkautetaan?
- Eikö tämä ole mielestänne vain ongelman siirtämista seuraavien vuosien budjettiin?

Toivon vastauksia kysymyksiini joko sähköpostitse, allaolevalle nettisivulle tai paikallislehden yleisönosastolle. En ole pohdintojeni kanssa yksin. Allaolevasta osoitteesta löytyy 448 allekirjoitusta lisän lakkauttamista vastaan ja lukumäära kasvaa kohisten.

http://www.adressit.com/jarvenpaa-lisa_2010

Terveisin,
Anni Beech
Järvenpääläinen, äiti ja HR-asiantuntija

Vastaukset

Vieras
Vieras

#8 Annille

2010-11-17 23:33:24


Hei,
katso sinäkin netistä www.jarvenpaankeskusta.fi ja siellä blogi. Olen myös nimelläni
osallistunut Keski-Uudenmaan keskustelupalstalla Jpää-lisää koskevaan kirjoitteluun.
Sieltäkin löytyy faktoja mm. 82 lasta enemmän päiväkodeissa v. 2010, kun Jpää-lisän euromäärää laskettiin... ettei tule lisätarvetta ? Näyt tietävänikin nuo esiin
ottamani faktat:) - hyvä niin!

Taloudellisesti ja lapsen edun ja vanhempien valinnanmahdollisuuden kannalta
jokaisen järkevän valtuutetun pitäisi kannattaa Jpää-lisän kehittämistä ei poistamista!
Joulukuussa nähdäänb, miten asian käy. Siihen asti teille intoa ja voimia ajaa
tätä tärkeää asiaa eteenpäin!
toivottaa Maisa Pyykkönen