Kemiallinen sitominen hoivapalveluissa on saatava valvontaan!

Kommentoitu viesti

M.P.

#19 Osittain samaa mieltä

03.05.2015 16:45

Haluan muistuttaa, että lääkkeet eivät ole yksistään paha. Kyllä, henkiläkuntaa on monessa paikassa liian vähän, tätä en kiistä. Mutta myös, jos lähdetään alilääkitsemään ihmisiä, syntyy ongelmia.  Itselläni ei ole kehitysvammapuolelta kokemusta, siihen en ota kantaa. Vanhuspuolella saataisiin varmasti toimintoja järkeistämällä ja asennekasvatuksella lisää virikkeellisyyttä. Tarkoitan sitä, että niin paljon kuulee hoitajien käyttävän aikaansa muuhun kuin hoitotyöhön.

MT-puolen hoidosta haluan sanoa, että riittävä lääkitys on monasti ehto sille, että ihmistä voidaan ylipäätään hoitaa avohoidossa, eikä sairaalassa lukkojen takana. Halutessaan voi tulla kokeilemaan, mitä on tehdä töitä, kun skitsofreenikolla ei ole lääkitys tasapainossa ja hän on täysin holtiton. Siinä on vitsit vähissä.

Hyvää lähi- ja lääkehoitoa kaivaten!

Vastaukset

Juha Kovanen

#24 Re: Osittain samaa mieltä

2015-05-04 13:16:33

#19: M.P. - Osittain samaa mieltä 

 Adressissa otetaan kantaa, niin kuin kirjoitit, lääkkeen käyttöön henkilökunnan korvikkeena. Sen sijaan siinä EI oteta kantaa käytettäviin lääkeannoksiin normaalissa tilanteessa, siis ei kevyempään tai raskaampaan lääkitykseen.

Siinä ei myöskään oteta kantaa lääkkeiden käyttöön mielenterveyshoidossa muuten kuin yllä mainitussa mielessä. Siis ei pyritä mihinkään epätasapainoon. 

Tällä adressilla ja lääkekielteisyydellä ei ole yhteistä.