naimalakko

Kommentoitu viesti

sannavain

#320 Re: Re: Re: Re: Lapsista ja avioitumisesta

17.05.2011 12:21

#318: Yksi ääni meni muualle - Re: Re: Re: Lapsista ja avioitumisesta

”Tavalla, jolla ilmaisit asian, se oli sanojen laittamista suuhuni, sen takia oikaisin suoraviivaisesti.”

En saa tolkkua siitä, minkä vuoksi kannatat avioliiton rajaamista vain miehen ja naisen välille ja mistä syistä tarkalleen ottaen vastustat samaa sukupuolta olevien avioitumista. Jos esimerkiksi katsot, että avioliiton tarkoitus on perustaa perhe, ja homot eivät tähän kykene, niin miksi lapsettomien heteroiden avioitumisen kyseenalaistaminen olisi antamillasi perusteilla sanojen laittamista suuhusi?

”Avioliiton solmimisella on monenlaista oikeusvaikutusta. Avioliiton päämäärä ei ole huolehtia adoptiolapsista, vaan koska siihen liittyy paljon avioliiton ulkopuolella toimivien järjestöjen, yritysten ja viranomaisten toimintaa, siitä on säädettävä omassa laissaan.”

Mutta viestisi eivät kerro, mikä on avioliiton päämäärä. Vai oliko se perheen perustaminen? Eikö adoptioperhe kelpaa, vai mitä tarkoitat? Jos avioliiton päämäärä on perheen perustaminen, niin miksi esimerkiksi lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta sekä isyyden määräytymisestä säädetään omissa laeissa eikä suoraan avioliittolaissa?

”Lapsella on oikeus isään ja näen, että kyllä isän pitää pahimman sattuessa kantaa isän vastuu. Eli jos vanhemmat kuolevat tai vielä pahempaa, jos vanhemmat todetaan täysin kelvottomiksi, pitäisi lapsen syntymän edellytykset tarjoava pitää suorassa alenevassa polvessa huoli lapsesta, jos lapselle syntyy sellainen tarve.”

Nykysääntely ei tue tällaista kantaa. Pakottavana toteutuessaan ulkopuolisilla sukusoluilla tehdyt hedelmöityshoidot loppuisivat. En näe, että esimerkiksi vanhempien kuollessa lapsella olisi tässä tilanteessa suoranainen velvollisuus sitoa pysyvä suhde ihmiseen, joka olisi tälle täysin vieras.

”Käsittäisin, että tuo on mahdollista. Ei tietääkseni ole kaavaketta, mutta vaikka sellainen on, isän kirjalliset ohjeet on se, joka ratkaisee, miten hänen sukusolujaan käytetään.”

Avopuolisoni on munasolunluovuttaja ja hänen mukaansa homma on juuri naisparien sorsintaa tyrkyttävien lomakkeiden täyttelyä.

”Miesparien osalta näen suuren riskin, että lapsi jää objektiksi. Osalla ehkä ei, mutta sitä en osaa arvioida, kuinka moni miespari on enemmän testosteronipari kuin mies - mies pari tai feminiininen mies - mies pari.”

No huh huh, ihanko tosissasi kirjoitat tällaista? Tämä kertoikin kaiken olennaisen suhtautumisestasi paitsi homoihin myös miessukupuoleen yleisemminkin. Onneksi heteropareissa lapsen turvana on ainakin äiti, josta sukeutuu pyyteetön ja ihana rakastava vanhempi pelkästään naissukupuolihormoniensa avulla, ja joka ei biologisten ominaisuuksiensa ansiosta koskaan kohtelisi lasta pelkkänä objektina vastakohtana useimmille miehille, jotka ihan seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta suhtautuvat jälkeläisiinsä juuri objektina.

”Avioliitossa on mies ja nainen. Kummankin velvollisuus on huolehtia lapsen turvallisuudesta. Jos mies on väärä, on lapsilla äidin turva ja äiti voi tehdä ratkaisut, lastensuojeluilmoituksella saa yhteiskunnan tuen.”

Eli avioliitossa lapsi on vain puoliksi objekti. Hurraa. Naisparien perheessä lapsi ei kuitenkaan olisi objekti ensinkään, vaan lähtökohtaisesti ainakin viisikymmentä prosenttia paremmassa asemassa kuin inhassa heteroperheessä, jossa lapsia pelkkänä objektina pitävä mies voi olla vieläpä täysin kelvoton.

”Tuohon voi todeta, että lapset eivät tosiaankaan ole kenenkään etuoikeus, vaan lapset saadaan ja kun lapsi on saatu, on lasta rakastettava ja hänestä on pidettävä huolta, meni elämäntilanteet miten tahansa. Kenelläkään ei ole etuoikeutta lapsiin.”

Okei, eli lapset eivät ole kenenkään etuoikeus, ja on vain puhdasta sattumaa, että tarkasteltaessa ryhmätasolla pareja, joilla on biologisia lapsia, ja toisaalta niitä pareja, joilla on fysiologiset ominaisuudet saada biologisia jälkeläisiä, nämä ryhmät menevät sataprosenttisesti päällekkäin. Aika hurja sattuma!

 

Vastaukset

Yksi ääni meni muualle

#322 Re: Re: Re: Re: Re: Lapsista ja avioitumisesta

2011-05-22 12:57:19

#320: sannavain -  En saa tolkkua siitä, minkä vuoksi kannatat avioliiton rajaamista vain miehen ja naisen välille ja mistä syistä tarkalleen ottaen vastustat samaa sukupuolta olevien avioitumista.  

Tuo on mielipiteeni. Ei nyt voi olettaa, että kaikki ymmärtäisivät toistensa mielipiteet, mutta aika monella viestillä olen selvittänyt sitä. Ei oletus voi ollakaan, että kaikki ymmärtäisivät toistensa mielipiteet, sitä varten päätöksentekoa varten on demokratia.

"Mutta viestisi eivät kerro, mikä on avioliiton päämäärä. Vai oliko se perheen perustaminen?"

No näyttää, että olet ymmärtänyt viestini.

Minä: "Lapsella on oikeus isään ja näen, että kyllä isän pitää pahimman sattuessa kantaa isän vastuu. Eli jos vanhemmat kuolevat tai vielä pahempaa, jos vanhemmat todetaan täysin kelvottomiksi, pitäisi lapsen syntymän edellytykset tarjoava pitää suorassa alenevassa polvessa huoli lapsesta, jos lapselle syntyy sellainen tarve.”

Sinä: "Nykysääntely ei tue tällaista kantaa."

Nykylainsäädäntö ei ole koeteltu oikeudessa, tuo on juuri se, joka ei selviä laista, kun se muuttui. Koska laki ei selitä asiaa yksiselitteisesti, tulkinnan tulisi tapahtua lain mukaan lapsen edun kannalta.

"Avopuolisoni on munasolunluovuttaja ja hänen mukaansa homma on juuri naisparien sorsintaa tyrkyttävien lomakkeiden täyttelyä."

Puolisoni on invalidi ja monesti tulee vastaan tilanteita, joissa hänen liikkumiskykyä ei ole ajateltu tai invalideille on mietitty joku liuska, joka on auratun lumikasan alla tai kulkee takahuoneiden läpi, jossa käytäville on kasattu romua niin paljon, että pyörätuolilla ei pääse siirtelemättä esteitä. Kerran yksi helsinkiläinen täti osoitti mieltään, kun pysäytimme auton oven kohdalle, jotta vaimo pääsisi pyörätuoliin ja sisään. Se helsinkiläinen täti olisi rattia kääntämällä voinut ajaa toista reittiä, mutta sen sijaan hänen piti tulla huutelemaan, että on päästävä ohi. Hänellä ilmeisesti ei ollut kiirettä, kun kääntämällä auton olisi päässyt sadan metrin päästä toista reittiä. Kyllä hän pääsi siitä ohi, kun olin saanut vaimon sisälle.

"No huh huh, ihanko tosissasi kirjoitat tällaista? Tämä kertoikin kaiken olennaisen suhtautumisestasi paitsi homoihin myös miessukupuoleen yleisemminkin."

No leikilläänkö ne miehet valittivat oikeudestaan harrastaa seksiä Yrjönkadun uimahallissa? Naisparien osalta olen osittain samaa mieltä, vaikka ei naisetkaan aivan pulmusia ole, yleensä naiset ovat parempia ottamaan lapsista vastuun.

"Aika hurja sattuma!"

Kyllä. Ihmeiden aika ei ole ohi. Sen takia puhuinkin siunauksesta. ;-)