Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#13466 Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 09:34

#13454: vieras - Re: Re: Re: Re: 13430

Tuo Jeesuksen puhe avioon kelpaamattomista koskee alun perin EUNUKKEJA. Alkuperäiskielisessä ja yhäkin englanninkielisessä raamatussa puhe kuuluu jotensakin näin: On olemassa eunukkeja, jotka ovat syntyneet sellaisina, ja on olemassa eunukkeja, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia ja niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden haluavat pysyä naimattomina. Joka voi sen itseensä sovittaa, sovittakoon.

Eunukit, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia, ovat tuohon aikaan yleisesti käytettyjä kastroituja orjia. Naimattomat, Jumalaa palvelevat miehet puolestaan sellaisia kuin Paavali ja Jeesus itse. Sen sijaan jotkut teologit ovat sitä mieltä, että syntyään eunukit olisivat olleet homoseksuaaleja, toisten mielestä taas syntymästään vammautuneita henkisesti tai fyysisesti.

http://biblehub.com/matthew/19-12.htm

Myös Martti Luther tunnistaa nämä ryhmät ja puhuu yksinomaan EUNUKEISTA ihan alkuperäisessä kirjoituksessaan "The Estate of Marriage":

In the third place, from this ordinance of creation God has himself exempted three categories of men, saying in Matthew 19 [:12], “There are eunuchs who have been so from birth, and there are eunuchs who have been made eunuchs by men, and there are eunuchs who have made themselves eunuchs for the sake of the kingdom of heaven.” Apart from these three groups, let no man presume to be without a spouse. And whoever does not fall within one of these three categories should not consider anything except the estate of marriage. Otherwise it is simply impossible for you to remain righteous. For the Word of God which created you and said, “Be fruitful and multiply,” abides and rules within you; you can by no means ignore it, or you will be bound to commit heinous sins without end.

http://pages.uoregon.edu/dluebke/Reformations441/LutherMarriage.htm

Vaikka lukisi raamatun tietosanakirjaa, se ei ole sama kuin raamattu. Se on raamatun suomenkielinen selite, ei totuus. Kannattaisi myös muistaa, että jos haluaa lukea raamattua tällä pieteetillä, osaa lukea sieltä kyllä senkin, että yhtä lailla ehkäisy ja avioero on kieletty (ks. oppi-isämme teksti yllä, ehkäisy on syntiä! Kaikkien miesten on mentävä naimisiin ja lisäännyttävä ja täytettävä maa!). Kuitenkin ne sallitaan nykyään useissakin kristityissä piireissä, mikä on silkkaa kaksinaismoralismia. On pelkkää rienausta ja pelleilyä poimia raamatusta pelkkiä osioita omien ennakkoluulojen ja syrjintähalun tueksi, jos ei ole valmis noudattamaan kunniallisesti ihan kaikkea, mitä raamatussa neuvotaan. Suomessa raamatullisesti elävät tällä hetkellä vain vanhoillislestadiolaiset (ehkäisy, avioero, naisen asema, homoseksuaalisuus ovat kaikki yhtä lailla raamatun mukaisesti tulkittuja, mitään poikkeuksia ei ole, naisen on synnytettävä terveytensä uhalla, väkivaltaisesta miehestä ei saa erota).

Vastaukset


Vieras

#13469 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

2013-05-13 10:54:05

#13466: - Re: Re: Re: Re: Re: 13430

Jippii! Siispä kilvan kaikki haureutta ja muitakin syntejä tekemään, näin saamme vihdoin tasa-arvoisen ihanne-yhteiskunnan ja kaikki voivat hyvin, varsinkin lapset!

Yllämme leijuu vain RAKKAUTTA ja SUVAITSEVAISUUTTA, sodatkin häviävät ...

Voi, miksi tiede ei keksinyt tätä jo ennemmin, olisimme säästyneet monelta ikävältä ongelmalta!!:D

p.

#13478 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

2013-05-13 12:25:32

#13466: - Re: Re: Re: Re: Re: 13430

Hei! Yllättävää, että tuossa Lutherin tekstissä puhutaankin vain eunukeista,  eli vain miehistä. Olen aina käsittänyt sen koskevan kumpaakin sukupuolta,  siis tuon Raam:n kohdan.

Oliko artikkeli Aleksandrian kirjastosta sinulta?  Se oli mielenkiintoionen.