Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

LEHDISTÖTIEDOTE JA VIDEORAPORTTI

/ #1673 Aihe: Euroopan parlamentin uusi puhemies: "- Ensisijainen velvollisuutemme on puolustaa juutalaiskan

29.01.2012 18:19

Euroopan parlamentin uusi puhemies
"- Ensisijainen velvollisuutemme on puolustaa juutalaiskansaa"
Bryssel, 27. tammikuuta 2012 - Kokonainen viikko, johon sisältyi Wannseen konferenssin vuosipäivän muistaminen Berliinissä ja holokaustin uhrien muistojuhlan vietto, huipentui Brysselissä tiistai-iltana Euroopan parlamentin vastavalitun puhemiehen Martin Schulzin pitämään viralliseen puheeseen. Puheessaan, joka oli ensimmäisiä hänen uudessa virassaan, hän totesi, että hänen "ensisijainen velvollisuutensa Euroopan parlamentin puhemiehenä on puolustaa juutalaiskansaa ja Israelin valtiota". Sanat sisältyivät hänen aloituspuheenvuoroonsa kahdeksannessa holokaustin muistopäivän vuosijuhlassa Euroopan parlamentissa, jonka yhtenä järjestäjänä oli European Coalition for Israel.

Uusi puhemies puhui henkilökohtaisen kokemuksen perusteella sanoessaan, että "sodan jälkeen syntyneet saksalaiset eivät ole syyllisiä siihen, mitä tapahtui 70 vuotta sitten, mutta he ovat kuitenkin velvollisia muistamaan ja siirtämään asian muistoa seuraavalle sukupolvelle". Yksityisluontoisessa, ECI:n tekemässä haastattelussa tiistai-iltana hän selosti, että "antisemitismi on yhä vieläkin seikka, jota Euroopassa tulee tarkoin seurata". Aiemmin kuluneen viikon aikana hän oli ryhtynyt toimenpiteisiin niin ettei holokaustin kieltämistä enää sallita Euroopan parlamentissa. Tämä oli päätös, jota muutamat arvostelivat, mutta toisilta se sai osakseen kiitosta.

Schulzin seurassa olivat kaksi hänen edeltäjäänsä, edellinen puhemies Jerzy Buzek, joka hänkin puhui tilaisuudessa, sekä aiempi puhemies Hans-Gert Pöttering. Pöttering oli ensimmäinen tälle tilaisuudelle virallisen tuen antanut puhemies.

Puheessaan Israelin diplomatiaministeri Yuli Edelstein käsitteli selkeää ja ajankohtaista Iranin aiheuttamaa vaaraa sanoen, että "Israel ei nyt tarvitse lisää kokouksia, vaan maailmanyhteisön lujaa sitoutumista Iranin ydinaseiden kehittämisen pysäyttämiseen".
"Holokausti ei alkanut ensimmäisen Auschwitziin ajaneen junan myötä, vaan paljon aiemmin, vihapuheiden ja kansanryhmän demonisoimisen myötä, mikä lopulta johti toimiin ja tekoihin", hän sanoi. "Juna Auschwitziin olisi voitu pysäyttää vuonna 1938 Evianissa tai Münchenissä, mutta maailmanyhteisö ei tehnyt mitään." Hän kehotti Euroopan unionia oppimaan läksynsä ja ryhtymään selkeisiin toimiin estääkseen nyt Iranin ydinaseiden saamisen. Omassa puheessaan Euroopan juutalaiskongressin nykyinen puheenjohtaja Moshe Kantor otti hieman toiveikkaamman lähestymiskannan antaen kiitosta Euroopan unionin aloitteelle asettaa Iranin keskuspankki mustalle listalle ja kieltää iranilaisen kullan ja timanttien kauppa. Heinäkuun 1. päivästä lähtien EU-maat eivät enää osta iranilaista raakaöljyä, mikä vastaa noin 20 prosenttia maan viennistä.

Kuluneen viikonlopun aikana järjestettiin Wannseen konferenssin 70-muistojuhlatilaisuuksia myös Berliinissä ECI:n puheenjohtajan Harald Eckertin ja saksalaisen "Initiative January 27":n (Tammikuun 27. päivä -projektin) toimesta.

Entinen ETYJ:n antisemitismikonferenssin puheenjohtaja, professori Gert Weisskirchen sanoi, että "70 vuotta sitten helvetin portit aukaistiin Wannseessä Berliinissä, ja meidän velvollisuutemme on nyt sulkea nuo portit ja vartioida niitä huolella". Weisskirchen oli yksi niistä monista eturivin puhujista, joiden joukossa oli myös holokaustista selviytyneitä, jotka varoittivat holokaustia koskevan kollektiivisen muiston menettämisestä. Tuoreessa tällä viikolla Stern-lehdessä julkaistussa haastattelututkimuksessa todettiin, että yli 20 prosenttia saksalaisnuorista ei ole milloinkaan kuullut Auschwitzista. Toisessa tutkimuksessa niinkin monen kuin 20 prosentin Saksan väestöstä todettiin olevan "salaisesti antisemitististä".

Puheessaan Berliinin ranskalaisessa tuomiokirkossa Saksan liittopäivien entinen puhemies Rita Süssmuth puhui samansuuntaisesti ministeri Edelsteinin kanssa todetessaan, että "holokausti alkoi vaarallisilla sanoilla ja ajatuksilla - loppu oli pelkkää täytäntöönpanoa. Pysäyttääksemme toisen kansanmurhan meidän tulee taistella näitä samoja sanoja ja ajatuksia vastaan ajoissa, eikä pidä odottaa kunnes on liian myöhäistä."

Nämä toistensa kaltaiset viestit Brysselistä ja Berliinistä sisälsivät ajatuksen, että meillä on vastuu viedä holokaustista opittua eteenpäin seuraavalle sukupolvelle. ECI:n puheenjohtajalle Harald Eckertille myönnettiin Israelin holokaustista selviytyneiden kunniamerkki. Kiitospuheessaan hän toisti Knessetissä marraskuussa pitämänsä puheen viestin siitä, että "ECI tulee nyt kiihdyttämään ponnistuksia taistelussa antisemitismiä ja holokaustin kieltämistä vastaan aloittamalla kolmivuotisen kampanjan".

Virallista holokaustin muistopäivää vietetään 27. tammikuuta ympäri maailmaa. Sunnuntaina tammikuun 29. päivänä paikallisseurakunnat eri puolilla Eurooppaa osallistuvat ECI:n kampanjaan "Opitaan historiasta" viettämällä holokaustin uhrien muistojuhlaa sunnuntain jumalanpalveluksissaan.

Katso tammikuun videoraporttimme holokaustin muistotilaisuudesta Brysselistä



European Coalition for Israel
P.O. Box 189
FI-00181 Helsinki, Finland
Tel.: + 358 9 6948056
info@ec4i.org
www.ec4i.org

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…