Adressi Petteri Orpon erottamiseksi sisäministerinvirasta

Roope Massinen

/ #379

14.05.2016 21:36

Nimimerkki Realisti kirjoitti: "On varsin outoa, että käytät termiä "elintasopakolainen" ihmisistä, jotka pakenevat kotimaissaan käytävää sisällisotaa. Eikö sinulle ole vielä käynyt selville, että esim. Irakissa ja Syyriassa on meneillään verinen sisällisota?"

Suomeen viime aikoina tulleista pakolaisista vain 2-3 % on Syyriasta. Suurin osa turvapaikanhakijoista on Somaliasta, Afganistanista ja Irakista, joissa kaikissa on turvallisia alueita, joille "pakolaiset" voivat paeta. Mutta koska he ovat ilmaisen ylläpidon perässä Suomessa, niin he eivät jää kotimaataan rakentamaan.

Helsingin Sanomat uutisoi 8.10.2015 siitä, kuinka yhä useammat irakilaiset haluavat palata kotimaahansa, koska Suomessa ei ollutkaan sellaista kuin he olivat kuvitelleet. www.hs.fi/paivanlehti/08102015/a1444192061820

MTV.fi Uutiset 29.01.2016: ”Jo 4000 turvapaikanhakijaa on perunut hakemuksensa.” Aika iso osa turvapaikanhakijoista siis palaa vapaaehtoisesti ”vaaralliseen” kotimaahansa. www.mtv.fi/…/jo-4000-suomesta-turvapaikkaa-hakenutt…/5711868

Helsingin Sanomat 16.9.2015: "Hallinto-oikeus: Irakin pohjois- ja eteläosat ovat turvallisia paikkoja. Tähän lopputulokseen tuli Helsingin hallinto-oikeus, joka totesi, että tilanne kolmessa pohjoisessa ja kahdeksassa eteläisessä maakunnassa on niin hyvä, ettei sieltä saapuville turvapaikanhakijoille myönnetä oleskelulupaa turvallisuustilanteen perusteella." Eli käytännössä irakilaiset olisivat voineet hakea turvaa muuttamalla oman maansa toiseen osaan.

Suomen suurlähettiläs Afganistanissa Anne Meskanen: "Afganistanista tulee Suomeen nimenomaan elintasopakolaisia. Henkilöt, joiden pitäisi tehdä töitä oman maansa rakentamiseen, lähtevät puhtaasti paremman tulevaisuuden perässä EU-Eurooppaan." Yle Uutiset 9.12.2015.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo: "Somalimaa ja Puntmaa ovat turvallisia. Etelä- ja Keski-Somalian turvallisuustilanne on myös hiukan parantunut." Suomen Uutiset 28.1.2016.

Danish Refugee Councilin selvityksessä Somalien muutolle pois maastaan korostui taloudellisten tekijöiden merkitys: noin 87 % vastaajista sukupuolesta riippumatta piti taloudellisia syitä tärkeimpänä vaikuttimena maastamuutolle. Helsingin yliopiston akatemiatutkijan Merja Tiilikaisen artikkelissa "Euroopan imu" löytyy tarkempia tietoja em. tutkimuksesta. http://afrikansarvi.fi/issue9/95-artikkeli/258-euroopan-imu