Oikeus itsensä tai lapsensa hoitamiseen säilyttävä.

Antti Torsti
Vieras

/ #51

16.10.2013 16:34

 

Kuka onkaan vaihtoehtohoitaja?

Olen kummastellut termiä vaihtoehtohoitajat. Nimittäin meistä perinnehoitajistakin puhutaan vaihtoehtohoitajina. Mitähän tuo termi oikeastaan tarkoittaa?

Oletetaan, että Kalevalaisen Jäsenkorjaajan vastaanotolle tulee alaselkäkipuja valittava henkilö, jolla on myös iskias-tyypin vaiva:


Jäsenkorjaaja oikaisen alaselän mutkat, laittaa lantion, lonkkien, polvien, nilkkojen ja jalkapöydän tasapainotekijät paikoilleen, rentouttaa lihakset ja vapauttaa hermot pinteestä. Hoito keskittyy kivun aheuttajaan ja syyhyn, joka ylläpitää kipua.
Lääkäri antaisi vastaavaan vaivaan tulehduskipulääkekuurin. Hoito keskittyy oireen tukahduttamiseen ja kipuimpulssien estämiseen. Näin saatetaan pahentaa tilannetta, kun itse kivun aiheuttajaa ei hoideta. Sama asiakas saapuu uudelleen ja uudelleen lääkärin pakeille – ehkä noin kolmen kuukauden kuluttua saa lausunnon – krooninen selkäkipu.

 

Vaihtoehtojen edessä
Itse sain punottavaa ihottumaa sormien väleihin ja ranteisiin. Lääkäri tarjosi kortisonivoiteita – oli sitä mietä, että ihoni on sairas ja vaatii voidetta. Asiaa selvitettyäni ymmärsin, että kortisonin tehtävä on hillitä kehon luontaisen immuunijärjestelmän reaktio, joka aiheutti ihottuman. Allergista? Keskityttiinkö jälleen oireen piilottamiseen?
En tyytynyt tähän. Lähestyin Ayurveda ”lääkäriä” - hetken pulssia tunnisteltuaan hän sanoi, että syy on maksassa. Sitä rasittaa jokin vieras aine. Tiesin, että kyse oli silmätippojen säilöntä aineesta, jota oli kertynyt elimistööni lukuisten silmäleikkausten yhteydessä saamieni silmätippojen mukana.


Sain yrttituotetta, joka voimisti maksaa – kolmen viikon kuluttua käteni olivat ihottumista vapaat ja maksan voimistumisen myötä vointini oli muutenkin energisempi, kuin pitkään aikaan.

 

Edunsaajia
Kaikki tiede ja tieteelliset järjestelmät sisältävät etuja ja haittoja. Yleensä suuri yleisö saa kuulla vain eduista, sillä järjestelmien takana on isoja edunsaajia, jotka suojaavat tällä tavoin omia intressejään. Välillä kansalle kerrotaan asioita, jotka eivät ole lähelläkään totuutta. Markkina-arvoja arvostetaan enemmän kuin terveyttä ja turvallisuutta.

Tiesitkö, että synteettisten lääkeaineiden haittavaikutuksista vuosittain Suomessa kuolee toksiniaan (lääkkeiden haittavaikutus) noin 700 ihmistä ja virheellisen hoidon seurauksena kuolee vuositasolla noin 3000- 5000 ihmistä? (asiasta kertoi lääketieteen emeritus prof Amos Pasternak ja asiasta on ollut artikkeli myös Duodemic-lehdessä)

Monet perinnehoitojen yrittilääkkeet, manuaaliterapian muodot ja muut hoitokeidot ovat paljon turvallisempia ja tehokkaampia hoitamaan itse taudin aiheuttajaa kuin länsimaisen valtavirta hoitojen kautta anettavat lääkekemian synteettiset aineet tai tarpeettomat kirurgiset operaatiot. 
Länsimainen lääketiede antaa saman lääkkeen samaan vaivaan, kun esimerkiksi ayurvedassa tunnetaan eri kehotyyppien reagoivan eri tavalla samoihin aineisiin eikä siis hoitopäätöstä tehdä oireen mukaan, vaan se tehdään asiakaslähtöisesti hänen kokonaistilanne huomioiden.
Vaikka synteettiset lääkkeet näyttävät olevan usein nopeampia hoitokeinoija itse oireeseen, niiden seuranaisina tulee sivuoireita ja usein itse taudinaiheuttajaa ei ole eliminoitu – ainoastaa oire on piilotettu tai poistettu asiakkalta. Näin ollen sairaus palaa uudelleen muodossa tai toisessa.

Lääketeollisuuden ehdoilla
’Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat’, sanotaan. Olen tavannut vain muutaman lääkärin, joka uskaltautuu ajattelemaan hoitoasetelmaa kehon tasapainotekijöiden näkökulmasta. Suurin osa toimii kopiokoneen tavoin: toistaa oppimaansa kyseenalaistamatta lähdettään. “Onhan kyseessä lääketiede ja olenhan siihen investoinnut vuosia opiskelu energiaani ja saavuttanut sen kautta aseman ja tilipussin”. 
Otaksun, että nämä vaikutteet liittyvät heidän arvostuksen tarpeeseen ja he näin eivät suostu jatkamaan keskustelua. Tälläinen tarve markkinoi sisäpirille kätevästi suojan ulkoa tuleviea arvoja vastaan. Kuitenkaan mielestäni avoin keskustelu asiakkaan parhaasta ei ole hyökkäys lääkäreitä vastaan. Sen tärkein tavoite on antaa kaikille mahdollisuus terveeseen elämään ilman kipuja tai muita kehoa rajoittavia haasteita.
Lääketeollisuus lienee ollut myös kirkkoa inspiroimassa muutaman vuosisata sitten polttamaan noitina aikansa perinnehoitajat, kun tarvitsi tilaa hoitokentälle luodakseen itselleen vuosisadoiksi mailman suurimman bisneksen. Ymmärtääkseni vasta tietokone teollisuus 90 luvulla meni ohi lääketeollisuuden liikevaihdon.
Mietitäänpä mitä tiede on tänä päivänä. Kuulin, että keskimääräisen tieteellisen tiedon pätevyys on noin viisi vuotta. Sen jälkeen tulee uusi tutkimus, joka kumoaa edellisen. Miten voi tieteellinen totuus olla siis totta, jos ennuste on, että viimeistään viiden vuoden päästä tieto on jo vanhentunutta. Se on pikeminkin ajatuksen virtaa tiedemiesten kesken, jossa elää jatkuvasti monen suuntaisia ajatuksia.

Epäterveellinen käypähoito
Tänä päivänä lääkäreiden hoito perustuu ns. käypähoitosuosituksiin. Se perustuu pääosin oireen hoitamiseen. Pääasialliset hoitokeinoina ovat yhä runsaammat synteettisit lääkevalmisteet ja kalliit laitteet, joiden ympärillä pyörivät valtavat summat veronmaksajien rahoja. On lähes unohdettu, että ihminen on fysiologis psyykkinen kokonaisuus, jota henki elävöittää. Sen toiminnallinen harmonia on palautettava, jotta se voi itse parantaa itsensä. Kun hoidetaan pelkkää oiretta, kehoon jää oireen aiheuttanut epätasapaino, jolloin on vain ajan kysymys milloin vaiva uusii muodossa tai toisessa.
Terveydenhuollon ammattilaisille ei opeteta perusasioita kehon tasapainotekijöistä. Koulutusjärjestelmä on rakentunut teollisuuden tarpeiden mukaan. On syntynyt tilanne, joka vaikuttaa farssilta sellaisen näkökulmasta, joka alkaa ymmärtää terveyden perusteita; joka on rohjennut ottaa oman arviokykynsä käyttöön. Miljoonien, miljardien – siis tarkoitan biljoonien (vai riittääkö sekään?) vuosisatojen aikana kerättyjen veroeurojen määrällä ollaan saatu rakennettua lääketeollisuuden ala, joka pilaa terveyden tarpeettomilla myrkyillä, leikkauksilla ja sädehoidoillaan. Tämä vaihtoehtohoitokoneisto nauttii vieläkin suuren kansan luottamuksesta – vai nauttiiko? 
En ajattele, että yksikään lääkäri, terveyden hoitaja fysioterapeutti tai joku muu alan ammattilainen kokee tekevänsä vääryyttä tai hallaa asiakkailleen. Kyse on tietämättömyydestä. Oivaltamisen esteenä on pelko saavutetun menettämisestä. Ei ole yksinkertaisesti varaa alkaa miettimään omilla aivoilla.
Ajattelen, että valtavirrassa on helponpaa uskoa perinnehoitoja vaihtoehtohoidoiksi, uskomushoidoiksi tai hörhöilyiksi kuin rohkeasti ottaa asiasta selvää. Onhan meille luotu tiedeuskonto viimeisen puolen vuosituhannen aikana, jonka kirjoitus on teollisuuden käsissä ja kansalle se on pyhä.

 

Kiinnostuitko aiheesta. Katso tästä filmi

Miksi syöpää ei saa parantaa