Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#38870 Re: Jumala tahtoo ja minä uskon

16.07.2014 17:13

#38860: - Jumala tahtoo

Muuttumaton Jumala ei tule koskaan muuttamaan asennettaan syntiin. Tässä kohden täytyy todeta, että kaikki ihmiset olemme Raamatunkin mukaan syntisiä. Tämän vuoksi tarvitsemme Jumalan edessä sovittajan ja Jeesus on tämä sovittaja. Tarvitsen siis Jeesusta, joka on sovittanut syntimme. Hän on jo tehnyt työn puolestamme ja minun osakseni jää ottaa vastaan tuo sovitus ja Jeesus, siis käytännössä tarkoittaa, että tulee esim. luopua ylpeydestä ja nöyrtyä, pyytää anteeksi pahoja tekojamme Jumalalta ja saada näin anteeksi. Jumala armossaan rakastaa meitä jokaista ja olisi hyvä meidänkin rakastaa Häntä.

Jumala ei koskaan hävitä luomaansa ihmistä, Hän on luonut meidät kaikki ja äidin kohdusta olemme sitten syntyneet. Kaikkivaltias on Kaikkivaltias, vaikka Hän on tilapäisesti luopunut siitä ihmisen vapaan tahdon verran. Ihmisen vapaasta tahdosta vielä sen verran, että kun ihminen lankesi (syntiinlankeemus) omasta halustaan ja omasta vapaasta tahdostaan, ihminen menetti, sekä yhteyden Jumalaan, jossa yhteydessä hän oli elänyt, että tämän alkuvanhurskauden ja myös aidon tahtonsa vapauden! Niin että ihmisen olemistodellisuutensa on kaikinpuolin synnin koskettamaa.

On joskus kirjoitettu ja sanottu, että ihminen langetessaan menetti yhteyden Jumalaan, mutta lankeemuksen ikävänä seurauksena on esim. se, että ihmiselle jäi riippuvuus Jumalasta jäljelle. Se sitten näkyy tavalla tai toisella. Tästä riippuvuusasiasta en tiedä oikeastaan enempää kuin että näin on aikoinaan joku kirjoittanut jossakin kirjassa.

 

 

Vastaukset

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2014-07-16 17:16:37