Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#37968 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

06.07.2014 10:40

#37954: - Re: Re: Re: Re: Re:

 

Se on saattanut olla aikanaan käyttökelpoinen arkivaate,  vai?   Ja taitoo on tarvittu,  että on suoraan kankaalle leikattu,  olis siinä meikäläisen taidoilla mennyt usiampi kangaspakka hukkaan.  Vanhoja asioita kuullessa tulee mieleen,  miten valtava taitomäärä esim naisihmisillä  on maatalouskulttuurissa ollut,  joka on siirtynyt polvelta toiselle.  
Eritoten huomasin luonnon tarkkailun,   erilaisten tekijöiden vaikutuksen  toisiinsa,  olleen erittäin  osuvaa omalla äidilläni myös.  Kiitos Äiti rakas!

No materiaali onneksi on tänä päinänä varmaan miellyttävämpää,  viskoosisatiinin ja villakrepin yhdistelmä.  Siunattuja äidit,  jotka saavat ymmärryksen opettaa lapsilleen taivaan tien!

Vastaukset


Vieras

#37974 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-06 11:10:06

#37968: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Se on saattanut olla aikanaan käyttökelpoinen arkivaate"

Just, kyllä tuo Ylen juttu kertoo samaa:

"Naisten körttipuku oli alunperin 1600-luvun Pariisin muotihuoneista lähtöisin oleva vaate, joka saavutti suosiota muun muassa Pietarissa. Suomeen asu rantautui noin vuosisadan myöhemmin, jolloin se ei enää ollut muotivaate vaan rahvaan asu.

Herännäisyyden tunnusasuksi se muotoutui 1800-luvun loppupuolella, kun herännäisväki ei mielinyt omaksua säätyläisten koristeellisempaa pukeutumistyyliä.

Puvun käyttötapa on vuosien saatossa muuttunut moneen kertaan. Ennen vanhaan körttipuvun käyttöön siirtyneet pitivät sellaista aina. Tänä päivänä asusta on tullut perinteitä kunnioittava juhlapuku.

- 30 vuotta sitten kirjoitin päättötyöni loppuun uskovani, että perinteinen körttipuku herää vielä joskus uudelleen käyttöön. Sellaisen teosta innostuneita onkin nykyään monia, Riitta Linnola-Jokiranta iloitsee."