Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#27498 Re: Re:

26.01.2014 12:19

#27496: - Re:

 

No,  sanoisin että ei missään tapauksessa voinut olla yksittäistapaus,
koska kaikki mitä kr.usko sisällään pitää sulkee pois  orjuuden,  orjailun
ja orjanmielen.  Se on siinä sisäänrakennettuna kaikessa,  ja tarpeen tullen voi 
perustella sitä sadoin raamatunkohdin.

Jos kristinuskon sydämessä ei olisi rakkaus,  siinä tapauksessa ajatuksesi olisi
mahdollinen.  Silloin se yksittäisen orjan vapauttaminen johtuisi lunastajan 
laupiaasta mielenlaadusta  tätä orjaa kohtaan,  ja orjan mahdollisesta vetoa-
vuudesta ,  niinkuin sanoit,  että hän miellytti isäntää.

Jumalan  lunastava rakkaus, joka tekee synnissä ryvettyneistä orjista perillisiään,
ja  lapsiaan -
kohdistui Jeesuksen kautta koko ihmiskuntaan.  Ja hankki iankaikkisen
lunastuksen.

Mutta tämä on aivan totta!:Ihmisillä oli niin paljon "itsestään selvyyksiä", kuten orjuus tai alkuasukkaiden alempiarvoisuus, että niitä ei osattu ajatella samalla tavoin kuin me nyt asiat hahmotamme.


Juuri siksi Sanaa olisi tarvittu,  ja  sen puhuteltavana olosta kveekarit saivatkin näyn ja voiman lähteä ajamaan oikeutta ja orjuuden lakkauttamista! 


Vastaukset


Vieras

#27504 Re: Re: Re:

2014-01-26 12:57:31

#27498: - Re: Re:

"Jos kristinuskon sydämessä ei olisi rakkaus,  siinä tapauksessa ajatuksesi olisi
mahdollinen.  Silloin se yksittäisen orjan vapauttaminen johtuisi lunastajan
laupiaasta mielenlaadusta  tätä orjaa kohtaan,  ja orjan mahdollisesta vetoa-
vuudesta ,  niinkuin sanoit,  että hän miellytti isäntää."

Eipä tämä kristillinen rakkaus estänyt pitämästä orjia seuraavat 1800 vuotta. Koeta nyt tajuta, että ymppäät nykyaikaista maailmankuvaa tuon ajan ihmisiin ja yrität vääntää kristittyja jotenkin erityiseksi tässä asiassa. Orjia otettiin ja vapautettiin likimain kaikissa uskonnoissa ja kulttuureissa.

...eikä tähän ole syytä sekoittaa lausuntoja synnin orjuudesta - se on metafora, jolla ei ole suoraa yhteyttä todelliseen orjuusinstituutioon.



Vieras

#27510 Re: Re: Re:

2014-01-26 13:44:42

#27498: - Re: Re:

Näin innokas Paavali oli vapauttamaan orjat TÄSSÄ MAAILMASSA:

Gal.3:28  Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi. (siis ei mitään todellisesta arkielämästä!)

Tit 2:9 Kehota orjia alistumaan kaikessa isäntiensä tahtoon ja toimimaan näiden mielen mukaan. Heidän ei pidä väittää vastaan.

1. Tim 6:1-2 Orjan asemassa olevien tulee osoittaa isännilleen kaikkea kunnioitusta, jotteivät Jumalan nimi ja meidän opetuksemme joutuisi huonoon huutoon. Ei orjien pidä osoittaa uskoville isännilleen vähäisempää kunnioitusta sen vuoksi, että he ovat uskonveljiä. Heidän on päinvastoin oltava sitäkin alttiimpia palvelemaan, koska nämä tekevät hyvää ja ovat uskovia ja rakkaita veljiä.

Kol 4:1 Isännät, kohdelkaa orjianne oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. (...siis ei: Vapauttakaa orjanne!!!) Muistakaa, että teilläkin on taivaassa herranne.

Kol 3:22 Orjat, totelkaa kaikessa maallisia isäntiänne, ei silmänpalvelijoina ja mielistellen, vaan vilpittömin sydämin, Herraa peläten.

Efe 6:5-8 Orjat, totelkaa maallisia isäntiänne. Pelätkää ja kunnioittakaa heitä ja palvelkaa heitä vilpittömin sydämin, niin kuin Kristusta. Tehkää työnne auliisti, niin kuin palvelisitte Herraa ettekä ihmisiä. Muistakaa, että jokainen, joka tekee hyvää, saa siitä palkan Herralta, olipa hän orja tai vapaa.

1. Kor. 7:20-21 Jokaisen tulee pysyä siinä osassa, jossa hän oli kutsun saadessaan. Jos olit orja, älä siitä välitä. Vaikka voisit päästä vapaaksikin, pysy mieluummin orjana.

- - - -

Koko tuon sitaattikokoelman läpikäyvä teema on, että orjuudesta vapaudutaan uskon kautta taivaan iloissa, mutta täällä maan päällä orjan on tyydyttävä asemaansa.