Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Kirjojen Kirja

#21364 Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

24.09.2013 19:24



Raamatun ensimmäisessä kirjassa kerrotaan, miten ihmiskunnan ongelmat alkoivat. Viimeisessä kirjassa osoitetaan, että koko maapallosta tulee paratiisi eli puutarha. Kaikki eri osat kertovat historian tapahtumista tuhansien vuosien varrelta ja valottavat tavalla tai toisella Jumalan tarkoitusta. Raamatun sisäinen sopusointu on vaikuttavaa, ja juuri sitähän voimme odottaa kirjalta, joka on Jumalalta.

Raamattu on tieteellisesti todenmukainen. Siinä on jopa tietoa, joka oli paljon edellä aikaansa. Esimerkiksi 3. Mooseksen kirja sisältää karanteenia ja hygieniaa koskevia lakeja, joita muinaiset israelilaiset noudattivat silloin kun naapurikansat eivät vielä tienneet mitään sellaisista asioista. Siihen aikaan kun kansoilla oli vääriä käsityksiä maapallon muodosta, Raamattu puhui maan piiristä, mikä viittaa pallomaiseen kappaleeseen (Jesaja 40:22). Raamatussa myös sanottiin todenmukaisesti, että maa on "tyhjyyden päällä" (Job 26:7). Raamattu ei tietenkään ole mikään luonnontieteiden oppikirja, mutta sivutessaan tieteellisiä asioita se on todenmukainen. Emmekö odottaisi tätä kirjalta, joka on Jumalalta?

Raamattu on myös historiallisesti tarkka ja luotettava. Sen kertomukset ovat yksityiskohtaisia; niissä mainitaan paitsi ihmisten nimiä myös heidän syntyperänsä. Maalliset historioitsijat sivuuttavat usein oman kansansa tappiot, mutta Raamatun kirjoittajat olivat rehellisiä ja kertoivat jopa omista ja kansansa virheistä. Esimerkiksi 4. Mooseksen kirjassa Mooses tunnustaa vakavan virheensä, jonka takia häntä ojennettiin voimakkaasti (4. Mooseksen kirja 20:2-12). Tällainen rehellisyys on harvinaista muissa historiallisissa kertomuksissa mutta ei Raamatussa, sillä se on kirja Jumalalta.

Vastaukset


Vieras

#21366 Re: Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

2013-09-24 19:39:41

#21364: Kirjojen Kirja - Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

 

Se on totta,  kun luin Hammurabin, vailla mitään rajaa olevaa itsekehua,  huomasin suuren eron sen ja Raamatun sanan hengen välillä.


Vieras

#21381 Re: Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

2013-09-25 07:22:31

#21364: Kirjojen Kirja - Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

Näin on. Totuus asioista tulee tämän kirjan kautta ilmi. Pysykäämme tämän kirjan totuuksissa, vaikka "muut väittävät mitä milloinkin", niin totuus ei siitä muutu.