Irtisanoutuminen Hurtigin kaltoinkohtelusta

Kommentoitu viesti

Kaleva

#354

07.09.2012 09:27

Minunkin lähi/ystäväpiirissä on useita ihmisiä jopa "julkikksiakin" luopunut ko.uskostaan, mutta eivät he ole Rauhan Sanasaa, Kalevassa, Yle Äxsässä tai Televisiossa halunneet ilmoittaa että ovat jättämässä tai jättäneet em.uskonyhteisön toisin kuin tämä kyseinen tutkija. Korostan että ko.tutkija on tehnyt erittäin arvokkaan tutkimuksen ja SRK:n olisi pitänyt heti tarttua yhteistyön kädenojennukseen eikä yrittää vähätellä tapahtumia.Siinä se toimi täysin väärin ja taitamattomasti.
Jos ihminen ei saa jotain asiaa ns.vietyä "perille loppuun asti", niin heikolla kantimilla on oma henkilökohtainen vakaumus jos se pitää "kieltää"tällaisen asian vuoksi. Onko uskoa ollut sinapinsiemen vertaa? Aiemmin joku kirjoitti että ko.henkilö on julkisesti ilmoittanut luopuvansa vl liikkeestä Srk:a saamansa kohtelun takia. Olen itsekkin lukenut saman asian sanomalehdestä.Kyllä hän on tällöin tehnyt oman ratkaisunsa eikä se kelleen edes kuulu, mutta turha tätä on yrittää "puolustajien" toiseksi väittää. Kukin uskokoon mihin haluaa, vaikka joulupukkiin minä haluan uskoa Jumalaan ja sen hyvyteen.

Vastaukset

010

#355 Re:

2012-09-10 20:47:27

#354: Kaleva -

Milloin Johanna on ilmoittanut että ei enää usko? Se on sinun oma tulkintasi, en tiedä mihin sen perustat. Nuo perustelut ei ole niitä. Tuollainen toiminta on juuri sitä minkä vuoksi kannattaa jatkaa tätä kaltoinkohdeltujen tukemista eikä menne mukaan siihen kiusaamiseen.

Puolustaja

#364 Re: numerolle 354

2013-05-15 11:08:34

#354: Kaleva -

Onpa valitettavaa, että sama asia on liimautunut tähän adressiin: Johanna Hurtigin usko. Kirjoittajalle kerron mitä  kohteliammin kaksi asiaa: 1. Jos meillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, me siirtäisimme vuoria. Tämä on tuttu kohta raamatussa. " 2. Jumala on Hän - ei se. Lauseesi:"... minä uskon Jumalaan ja sen hyvyyteen", ei ole korrekti. Kysymys ei ole mistään potkupallopelistä, jossa ovat hyökkääjät ja puolustajat. Raamatun mukaan: "Minä lähetän teille Puolustajan, Pyhän Hengen."

Ihminen tarvitsee tukea toisilta ihmisiltä monissa elämän tilanteissaan ja myös uskon elämässään. Ehkä parasta on kääntää katseet omaan sisimpään ja nähdä: Olenko minä aito; onko minulla oikeudentuntoa ja rakkautta. Tämän sanon itselleni ja lukijat voivat ajatella asiasta kukin omalla tavallaan. Oma tahtoni on olla luottamuksen arvoinen. Oma pyrkimykseni on olla luottamuksen arvoinen. Toimin niin, että olen luottamuksen arvoinen. Kun näin teen, voin vapaasti luottaa lähimmäisiini kaikkialla maailmassa. Saan olla avoin pelkäämättä kuraa.

Voimia ja rakkautta sinulle Johanna. Olet ollut mielessäni äitien päivänä. Sinä olet turvannut monien äitien lasten tulevaisuutta tutkimuksillasi. Siunausta!