Yksikin lapsimurha on liikaa

Kommentoitu viesti

Henna Wessman

#32

31.08.2012 13:04

Vaihdoin adressin nimen, koska se tosiaan oli äkkiä keksitty ja ehdotuksista löytyi parempi. Olen mielissäni jo nyt allekirjoittaneiden määrästä ja siitä että asia herättää keskustelua ja aitoa huolta. Se mihin hyödylliseen tätä adressia voitaisiin asiantiimoilta käyttää, pyörii omissakin ajatuksissa, joten ideoita tänne ihmeessä! Tällä hetkellä näyttää siltä että lastensuojelun toimet tutkitaan, mutta itseäni mietityttää johtaako se mihinkään. Ja mielestäni kyseessä on selvä virkavirhe josta odottaisi muutakin kuin pelkkiä varoituksia tmv. Luin eilen lehtijutun jossa tytön kerrottiin olleen huostaanottopaikassa erittäin iloinen ja reipas. Kun hänelle oli kerrottu siirtämisestä takaisin isälleen oli tyttö purskahtanut itkuun. Ainoana syynä minkä palauttamiselle löysin oli isän pyyntö. Ei näin.

Vastaukset


Vieras

#33 Re:

2012-08-31 13:11:52

#32: Henna Wessman -  

 

Tärkeä asia mutta kyllä kai ihmiset tästä keskustelevat ilman tätä "adressiakin". Kiinnostaa tosiaan että miksi pitäisi allekirjoittaa kun ei ole mitään käsitystä mihin tätä tullaan käyttämään. Pitäisikö ensin olla ajatus siitä ja vasta sitten alkaa nimien keräys.

Vieras

#35 Re: adressi sähköisenä liitteenä

2012-08-31 13:20:23

#32: Henna Wessman -

Laita adressi sähköisenä liitteenä osoitteena  esim. eduskunnan oikeusasiamies. Sähköpostina syyttäjälle ja Maria G:lle.

Liitteeksi vaikka viesti: Me allekirjoittaneet vaadimme Eerikan (?) kuolemaan johtaineiden asioiden ja päätösten perusteellista tutkintaa...jne

Oikeusasiamies valvoo, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset ja virkamiehet noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa. Lisäksi hänen valvontaansa kuuluvat muutkin, jotka hoitavat julkista tehtävää. Oikeusasiamies seuraa erityisesti, että hyvä hallinto sekä perus- ja ihmisoikeudet toteutuvat.

Hanna

#265 Re:

2012-09-02 00:19:00

#32: Henna Wessman -

Tämä on erittäin aiheellinen adressi. Tällaista tapahtuessa emme voi vain sulkea silmiämme ja jatkaa elämäämme, kuten mitään ei olisi tapahtunut. Olen itkenyt tämän tapauksen tiimoilta usemmat itkut ja kysynyt kymmeniä kertoja. "Miksi?"

Tässäkin tapauksessa tyttö on selvästi ollut peloissaan ja syystäkin. Miksi tällaiselta suljetaan silmät? Miksi lapsen reaktioille ei panna mitään painoa? Pieni lapsi ei välttämättä koston ja pahemman kohtelun pelossa uskalla kertoa, mitä todella tapahtuu. Ammatti-ihmisten pitäisi osata tulkita näitä asioita, ilman mustelmia ja niistä nyt puhumattakaan. Miksi ammatti-ihmiset eivät tätä osanneet/halunneet/pystyneet tekemään. Se on erittäin oleellinen ja tutkimisen arvoinen asia. Puhutaan vastuusta, mutta miten se toteutuu tämän asian kohdalla?

Joku kommentoi myös liiallisten lastensuojeluilmoitusten kuormittavan lastensuojelua ja siksi tällaiset tapaukset saattavat jäädä vaille tarvittavaa huomiota. Ammatti-ihmisten olisi mielestäni osattava erottaa milloin on kyse todellisesta hädästä. Lapsen fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edun pitäisi olla niin painava asia, että ihmisten on voitava jatkossakin ottaa yhteyttä lastensuojeluun, jos heillä on pienintäkään aihetta epäillä että asiat eivät ole oikealla tolalla.

Tänään luin iltasanomista kaksi otsikkoa, jotka läheisesti liittyvät tähän välinpitämättömyyden ja omista asioista huolehtimisen ilmapiiriin, jotka olisi saatava katkaistuiksi. Ensinnäkin Jari Sinkkosen haastattelu ja hänen mainitsemansa "perheen säilyttämisen tehtävä". Tällaisesta periaatteesta tulisi mielestäni luopua ja ruveta ennemminkin puhumaan "lapsen oikeuksien toteutumisen"-tehtävästä. Näitä ovat oikeus riittävään ravintoon ja huolenpitoon. Mikäli oma perhe ei näitä kykene tarjoamaan, on varmasti lapsen ja perheen edun mukaista, että nämä järjestetään lapselle jonkin muun tahon toimesta.

Toinen toimenpiteitä vaativa asia olisi viranomaisyhteistyön tehostaminen. Kenen etujen vastaista on esimerkiksi, ettei lääkäri saa ilmoittaa havaitsemistaan pahoinpitelyn merkeistä poliisille? Tämä sotii jokaisen ajattelevan ihmisen oikeustajua vastaan.

Olet varmasti oikeassa epäillessäsi tuleeko mikään muuttumaan. Mutta jos vaikenemme, emmekä edes yritä, mikään ei taatusti tule muuttumaan. Asioista on nostettava meteli ja vaadittava muutoksia.