NÄPIT IRTI KOULUSTA Vantaa 2012

Kommentoitu viesti


Vieras

#93 Re:

12.06.2012 11:50

#83: -

Voitko osoittaa, että juuri ne 90-säästöt ovat tehneet noista lama-ajan lapsista huonostivoivia jne?
Toki säästöillä on ollut varmasti vaikutusta, mutta kaikkea ei sen piikkiinkään voi laittaa. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, etä kotikasvatusta on laiminlyöty ja lapset kärsii rajojen ja rakkauden puutteesta. Toki näiden puutteen vaikutustakin on hankala mitata. Mutta oletetaan, että koulu kasvattaa lapset. VÄÄRUN: Koulussa opiskellaan pääsääntöisesti, kotoa annetaan käytösmallia ja opetetaan hyviä tapoja, annetaan rajat.

 

 

Vastaukset

Vaula Norrena

#94 Re: Re 93#

2012-06-12 17:01:16

#93: - Re:

Kaikkea ei voi panna 90-luvun säästöjen piikkiin, mutta silti:

"Kouluterveydenhuoltoon 1990-luvulla tehdyt säästöt lisäsivät lasten ja nuorten psykiatrisen laitoshoidon tarvetta, toteaa tuore väitös. Tuoreen tutkimuksen mukaan avohoidossa eniten säästäneet kunnat joutuivat satsaamaan jo 2000-luvun alkupuolella huomattavasti vertailukuntia enemmän erikoissairaanhoitoon.

...vaikeahoitoisia nuoria mielenterveyspotilaita päätyi kalliiseen laitoshoitoon erityisen paljon niistä yli 30 kunnasta, jotka säästivät 1990-luvulla rajuimmin kouluterveydenhuollossa sekä perhe- ja kasvatusneuvolatoiminnassa.

Terveystieteiden maisteri Tarja Paakkonen tarkastelee lasten ja nuorten mielenterveyspalveluja vuosina 1994-2008 sekä Kuopion Niuvanniemen sairaalassa tahdonvastaisesti hoidettujen nuoriso-osaston potilaiden elämänvaiheita. Vaikeahoitoisen alaikäisen laitoshoito on kallista, hoitokulut voivat nousta jopa 1,7 miljoonaan euroon 18 ikävuoteen mennessä. Tutkijan mukaan palvelujärjestelmä ei ole osannut vastata oikea-aikaisesti potilaiden tarpeisiin. Myös lastensuojelun tukitoimet ovat olleet riittämättömiä."

Kai-Ari Lundellin blogi  http://www.properuskoulu.net/2012/03/saastoilla-ojasta-allikkoon.html