Adressi Petteri Orpon erottamiseksi sisäministerinvirasta

Kommentoitu viesti

Realisti

#342

04.05.2016 16:49

Sillä, kuka hoitaa sisäministerin tehtävää, ei ole käytännössä mitään merkitystä Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrään! Ettekö te tampiot tätä tajua?!? Tietystihän kuvio menee niin, että mitä tyhmempi ihminen on, sitä suurempi on yksinkertaistamisen tarve. On siis helppoa syyttää vain jotakin yksittäistä ihmistä sen sijaan, että yrittäisi ymmärtää koko monimutkaisen tilanteen. Mutta yrittäkää nyt edes.

Suomi on sitoutunut jo YK:iin liittyessään kansainväliseen pakolaissopimukseen, jonka pääperiaatteista yksi on se, että maan rajalle saapuva ihminen, joka ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa, on päästettävä sisään. Toisin toimiminen olisi melko räikeä rikkomus kansainvälistä oikeutta kohtaan. Tällaisen henkilön ei kuitenkaan tarvitse antaa jäädä maahan, vaan ainoastaan oleskella maassa hänen hakemuksensa käsittelyn ajan. Sitten ne, joilla on todella syytä pelätä kotimaahansa paluun olevan vaarallista, saavat luvan jäädä, ja ne, joilla ei ole, eivät saa ja käännytetään. Hyvin yksinkertaista. En ymmärrä, mikä tässä kuviossa on niin vaikeaa käsittää. On helppo huutaa "rajat kiinni", mutta Suomi ei vain voi niin toimia. Ei vaikka haluaisikin. Kyse on siitä, kuinka paljon ihmisiä pääsee muiden maiden läpi Suomen rajalle asti.

On aivan sama turvapaikanhakijoiden määrän kannalta, onko sisäministerinä Orpo, Jussi Halla-aho vai Klu Klux Klanin suurmestari, kuten varmaankin valtaosa tämän adressin allekirjoittajista toivoisi. Ministerin toiminta ei vaikuta käytännössä mitenkään siihen, kuinka paljon ihmisiä Suomeen tulee. Eihän tulijoita voi ampumaankaan ruveta, vaikka moni teistä ehkä niin haluaisikin tehdä.

Vastaukset

Roope Massinen

#343 Re:

2016-05-04 23:27:51

#342: Realisti -  

Sisäministeri on Suomen sisäministeriön päällikkö, joka käsittelee poliisia, pelastustointa, rajojen vartiointia ja maahanmuuttoa koskevat asiat. Maahanmuuttovirasto (Migri) käsittelee ja ratkaisee maahantuloon, maassa oleskeluun, pakolaisuuteen sekä Suomen kansalaisuuteen liittyviä asioita. Maahanmuuttopolitiikkaa ohjaa sisäministeri.

Ruotsi ja useat muut EU-maat lähettivät 2.5.2016 kirjeen EU-komissiolle, jotta ne saisivat siunauksen väliaikaisten rajatarkastustensa jatkamiselle. Rajatarkastuksiaan haluavat jatkaa Ruotsin lisäksi muun muassa Saksa, Ranska, Tanska ja Belgia (MUTTA EI TIETENKÄÄN SUOMI, ja kiitos siitä kuuluu taas sisäministeri Orpolle). Em. maiden toiveena on, että tarkastuksia voitaisiin pidentää ensin kuudella kuukaudella, ja sitten puolen vuoden pidennyksillä korkeintaan kahden vuoden ajan.

Schengen-mailla on oikeus aloittaa väliaikaiset rajatarkastukset tietyissä poikkeustapauksissa, muun muassa, kun koko Schengen-alueen toimivuus on uhattuna ulkorajojen vuotamisen takia, ja jos tämä aiheuttaa riskin esimerkiksi sisäiselle turvallisuudelle. Pakolaiskriisin kärjistyttyä viime syksynä maa toisensa jälkeen aloitti rajatarkastukset. Tällä hetkellä rajatarkastukset ovat voimassa seitsemässä Schengen-maassa (MUTTA EIVÄT SIIS SUOMESSA). "Ruotsi ja joukko muita EU-maita vaatii väliaikaisten rajatarkastusten jatkamista": http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462153379847