Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#32972 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

28.03.2014 20:16

#32943: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tuossa kohdassa Jeesus puhuu avioon kelpaamattomista, joko syntymästään, muiden toimesta tai omasta tahdostaan. Ainakin on selvästi kyse eunukeista, siis siittämiseen kykenemättömistä miehistä, joita oli sekä synnynnäisiä että kuohittuja. Sitten on kyse omaehtoiseen selibaattiin ryhtyneistä, ilmeisesti "pyhistä miehistä". Onko tässä joukossa mukana myös homoseksuaaleja, ei selviä, koska homoseksuaalisuutta ei oltu tuolloin selkeästi määritelty. Raamatun kohta ei anna mitään selvyyttä siihen, onko homoseksuaalisuus Jeesuksen mielestä tahdonalaista.

Toinen Uuden testamentin kohta, joka tähän ottaa kantaa, on Paavalin kielto homoseksuaalisen kaltaiselle miestenväliselle toiminnalle. Siinä Paavali paheksuu sitä nimenomaan tahdonalaisena toimintana. Tämä voidaan nyt vajaat 2000 vuotta myöhemmin tulkita kahdella eri tavalla: 1) Paavali tuomitsee heteromiesten välisen tahdonalaisen seksin. 2) Paavali tuomitsee homojen välisen seksin ymmärtämättä sitä, että homous ei ole tahdonalainen asia.

Vastaukset


Vieras

#32981 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-03-28 21:01:32

#32972: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Tuttuja selityksiä itsellenikin.  Mutta Jeesus on voinut kyllä tarkoittaa tuolla:"... jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi" - myös  tämän syntiinlangenneen maailman vaillinaisuutta ja vääristymistä koko elämänmittaisella kaarella.  Jonka lähtökohdat ja alttius ja kaikki muu saivat sen aikaan,  että rakentui ihminen jolla tällä alueella kaikki ei ollutkaan kohdallaan.