Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#32689

26.03.2014 15:18




Matti Leisola: ”Maailmankuvien kamppailu jatkuu loppuun asti”

"Matti Leisola pitää tieteellistä työtä hengellisenä tehtävänään. - Olen nähnyt ihmisten tulevan uskoon näiden asioiden kautta. Kuva: Heikki Salmela

Biokemian opiskelulla oli keskeinen vaikutus siihen, että Aalto-yliopiston emeritusprofessori Matti Leisola aikanaan kääntyi evoluution puolestapuhujasta sen kriitikoksi. Uusien luonnontieteellisten löytöjen myötä hänen vakaumuksensa on vain vahvistunut, vaikka mahdollisuudet keskusteluun ovat hänen mielestään kaventuneet. – Kahdenkeskisissä keskusteluissa useimmat [luonnontieteilijät] myöntävät avoimesti, että he eivät tiedä elämän synnyn ja kehityksen mekanismeista mitään mutta eivät voi sanoa sitä julkisesti, Leisola kertoo."

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tiede/4359/matti_leisola_maailmankuvien_kamppailu_jatkuu_loppuun_asti


Vastaukset


Vieras

#32691 Re:

2014-03-26 15:31:27

#32689: -

 

Millä tavalla jonkun suomalaisen kreationistin hämärä, epätieteellinen ajattelu liittyy tasa-arvoiseen avioliittolakiin?

 

 

 


Vieras

#32693 Re:

2014-03-26 15:37:16

#32689: -

Mitä ihmeen tekemistä sen kanssa, että joku asia ei vielä ole tarkasti selvillä, on sen kanssa, että joku partaukko siihen olisi välttämättä sormensa pistänyt.

Biologisen maailman "nerokkaat keksinnöt" ovat tulosta käsittämättömän monien vuosien aikana tapahtuneista optimoinneista, joissa käyttökelvottomammat vaihtoehdot ovat väistyneet kussakin olosuteessa parhaiten toimivimpien tieltä. Sen oivaltaminen on avain luonnon oman "suuren metafysiikan" käsittämiselle: Hyvin yksinkertaiset lainalaisuudet ohjaavat hyvin kompleksisienkin systeemien kehitystä. Sen kieltäminen puoletaan on osoitus äärimmäisen typerästä ajattelusta.