Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#30608 Re: Re: Re: Re:Nainen

06.03.2014 08:46

#30590: - Re: Re: Re:Nainen

Hei! En juuri tuota kuunnellut, mutta muuten asiasta.. Siinähän se rakkaus punnitaan avioliitossa, mitä toivot itsellesi tehtävän, tee se puolisolle. Muutenkin pätee elämässä ja sitä opetellaan kantapään kautta.

Jos olemme 'minä itse' tyyppejä, ei tule kuin loukattuja ihmisiä. Kukaan ei jaksa olla jatkuvasti toisten astinlautana, tämän sanon kokemuksen kautta. Pätee hyvin työelämään ja kaikkeen elämässä. Ei jatkuvasti kannata koettaa kestää alistamista, ainakin voi kertoa toiselle osapuolelle, että tuo ei ole oikein mukavaa. Voi sitten lähteä toiselle hiekkalaatikolle, jos toinen osapuoli ei kerta kaikkiaan osaa muuttaa käytöstään.

Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.... Tuonkin käsitteen hyväksikäyttäjiä on maailmassa pilvin pimein.
Jokainen kuitenkin vastaa ihan omista teoistaan, ei tämä elämä sen kummempaa ole, jatketaan toistemme huomioimista.......

Vastaukset


Vieras

#30613 Re: Re: Re: Re: Re:Nainen

2014-03-06 10:27:42

#30608: - Re: Re: Re: Re:Nainen



Joo kyllä sama kehotus oli suhteessa miehiin.  Gnostilisuudessahan oli tuohon aikaan tällaista naisen nousua miehen yläpuolelle. Paavalin puheen ymmärtää hyvin tätä taustaa vasten. "En salli,  että nainen opettaa,"  tai "en salli,  että nainen vallitsee miestään."

Ja kyllä Lähi-idän naiset ovat vähän toista tavaraa,  kuin me pohjoisen valkiat kalpiat,  siinä on tulta ja tappuraa.  Jo Etelä-euroopalaiset  naisetkin ovat aivan toista kaliberia kuin me.  Mutta onhan sitten tietysti miehetkin vastaavasti erilaisia.  Kuitenkin esim.Kosovon  albaanien kohdalla koin,  että noille mimmeille en ihan heti pärjää,  jos sukset menee pahasti ristiin.

Se on totta,  että rakkauskäsitettä käytetään väärin,  taisi olla niin,  että eros-käsitettä Uusi Testamentti ei edes tuntenut. Sen sijaan agabe = itsensä uhraava rakkaus oli siihen aikaan käsitteenä olemassa,  mutta sitä ei käytetty missään muualla antiikin kirjallisuudessa kuin Raamatussa (Hetkinen,   vai olikos sittenkin Filia).  Ei,  kyllä filia oli se lähimpänä kiintymystä oleva sana Ja
Agabe oli se uhrautuva rakkaus. 

Tuossapa olisikin tekemistä Signalille,  näyttää missä kohden mikin merkitys on rakkaus-sanassa Raamatussa.  HOHOI!   Ollaankos siellä kotosalla?    Olis todella mielenkiintoista nähdä!