Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#27344 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahvion anakronismit...

21.01.2014 10:21

#27343: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahvion anakronismit...

 

Kyllä niskani  on valtavan paljon helpompi,  muuten en kirjoittaisi täällä yhtäkään lausetta.  Välillä se vaan venkoilee, etenkin aamusta pitäis tehä ihan muuta kuin olla tässä. 

Orjakaupan rakenteet  syntyivät  nimenomaan  islamilaisen orjakaupan alkaessa,  niitä oli rahanhimoisten,   julmasydämisten eurooppalaisten helppo käyttää,  mitään yhteyttä kr.uskoon ei tarvittu.  Amerikkalaisilla sitä saattoi olla, mutta siellä ei sitten ole  mitään  totuuden ja rakkauden vallankumousta päässyt tapahtumaan.  Tai opetus ollut niin kapealla pohjalla.

Jokatapauksessa,  kristittyjen Kveekareiden parista lähti orjuuden purku,  ja nimenomaan sanan puhuteltavana olosta käsin.
Taistelivathan Irlannissakin potest. ja katol.   Tuskin muu,  kuin nimikristillisyys heitä yhdisti kr.uskoon.    -  no  pitää pitää taukoa nyt.

Elekää paleltuko.  Juodaan kuumat kaakaot!  Tai teet!  P.

Vastaukset


Vieras

#27346 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahvion anakronismit...

2014-01-21 10:27:32

#27344: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahvion anakronismit...

 

Kuulepas nyt, orjuus on huomattavasti vanhempi ilmiö kuin islam. Perehdypä historiaan vaikka avoimessa yliopistossa, mikäli niska vain sallii.

 

Ja taas jätit antamatta esimerkkejä kirkon toiminnasta, joka Ahvion ja sinun väitteitesi mukaan johti modernien länsimaisten demokratioiden ja luonnontieteiden syntymiseen. Kyllä on elämäsi vaikeaa, kun niskakipu estää älylliset toiminnot.