Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#27343 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahvion anakronismit...

21.01.2014 09:58

#27342: - Re: Re: Re: Re: Re: Ahvion anakronismit...Perusvapauksien syntymiseen näin yhtäkkiä katson kaikkein eniten vaikuttaneen sen todella syviin motiiveihin menevän prosessin,  johon kristinusko menee nostaessaan ihmisen arvon arvoon arvaamattomaan ja myös vastuullisuuden yhtä korkealle.

 

Taaskaan et anna täsmällisiä historiallisia esimerkkejä. Kirkkoko kumosi 1700-luvun Ranskan feodaaliyhteiskunnan ja julkaisi ihmisoikeuksien julistuksen? Kirkkoko lakkautti orjuuden? Antoi naisille äänioikeuden?

Ilman muuta lähetyssaarnaajat kastoivat siirtomaiden asukkaita pakolla kristityiksi, joista osa päätyi Amerikkoihin kristittyjen suurmaanomistajien orjiksi.

 

Käypä ihmeparannuttamassa se niskasi lähimmässä kirkossa manaaja-ekonomi Pirkko Jalovaaraan manausillassa.


 

 

Vastaukset


Vieras

#27344 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahvion anakronismit...

2014-01-21 10:21:52

#27343: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahvion anakronismit...

 

Kyllä niskani  on valtavan paljon helpompi,  muuten en kirjoittaisi täällä yhtäkään lausetta.  Välillä se vaan venkoilee, etenkin aamusta pitäis tehä ihan muuta kuin olla tässä. 

Orjakaupan rakenteet  syntyivät  nimenomaan  islamilaisen orjakaupan alkaessa,  niitä oli rahanhimoisten,   julmasydämisten eurooppalaisten helppo käyttää,  mitään yhteyttä kr.uskoon ei tarvittu.  Amerikkalaisilla sitä saattoi olla, mutta siellä ei sitten ole  mitään  totuuden ja rakkauden vallankumousta päässyt tapahtumaan.  Tai opetus ollut niin kapealla pohjalla.

Jokatapauksessa,  kristittyjen Kveekareiden parista lähti orjuuden purku,  ja nimenomaan sanan puhuteltavana olosta käsin.
Taistelivathan Irlannissakin potest. ja katol.   Tuskin muu,  kuin nimikristillisyys heitä yhdisti kr.uskoon.    -  no  pitää pitää taukoa nyt.

Elekää paleltuko.  Juodaan kuumat kaakaot!  Tai teet!  P.