Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#27301 Re: Ah, ma nauran!

20.01.2014 14:05

#27292: Castafiore - Ah, ma nauran!

Saiskos kysyä,  mikä Ahvion historiankäsityksessä pisti kovasti silmään?

Vastaukset


Vieras

#27303 Re: Re: Ah, ma nauran!

2014-01-20 14:36:48

#27301: - Re: Ah, ma nauran!

 

"Historiaan perehtyminen osoittaa, että juutalaiskristillisellä arvomaailmalla yleensä ja kristillisellä uskonopilla erityisesti sekä näihin pohjaavalla etiikalla on ollut ratkaisevan tärkeä merkitys länsimaisen yhteiskunnallisen vapauden, ihmisoikeuksien, edustuksellisen demokratian, kokeellisen luonnontieteen kehityksen sekä vapaan talousjärjestelmän muotoutumisen kannalta.

Nämäkin historialliset tosiasiat tulisi tuoda esiin kouluopetuksessa, sekä historian- että uskonnonopetuksessa.

Ihminen uskoo aina jotakin ja johonkin. Eikä ole lainkaan samantekevää, mihin ja keneen ihmisen luottamuksellinen perimmäinen sitoutuminen eli uskominen kohdistuu.

Historia osoittaa senkin, kuinka tuhoisiin yhteiskunnallis-kulttuurillisiin seurauksiin Jumalan hylkääminen ja ihmisen itsensä korottaminen jumalaksi on aina johtanut. Erilaisten punaisten ja aina epäonnistuneiden ihmisen perimmäiseen hyvyyteen, järkevyyteen ja kaikkivaltiuteen uskoneiden utopiahankkeiden historiallinen saldo on yli sadan miljoonan veriuhrin punaama, kirjaimellisesti.

Tämä menneisyyteen liittyvä todellisuus tulisi tehdä selväksi oppilaille sekä historian- että uskonnontunneilla.

Ateistis-vallankumouksellisia ideaaleja hellineen Grand Orient de France -vapaamuurariuden piiristä alkuisin oleva vuoden 1789 iskulause ”Vapaus, veljeys ja tasa-arvo!” on seurauksiltaan maailmanhistorian tuhoisin iskulause."

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#27307 Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

2014-01-20 14:55:43