Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Castafiore

#27292 Ah, ma nauran!

20.01.2014 12:41


Dosentti Juha Ahvio jaksaa sekoilla blogeissaan. Tällä kertaa dosenttimme esittelee historiakäsitystään, jota ei voi nauramatta lukea:

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/497/historiantuntemus_on_valttamattoman_tarpeellista



Vastaukset


Vieras

#27293 Re: Ah, ma nauran!

2014-01-20 12:57:11

#27292: Castafiore - Ah, ma nauran!

Kuinka hän meinaa estää perinteisen uskonnonopetuksen lopettamisen?


Vieras

#27301 Re: Ah, ma nauran!

2014-01-20 14:05:48

#27292: Castafiore - Ah, ma nauran!

Saiskos kysyä,  mikä Ahvion historiankäsityksessä pisti kovasti silmään?

res.matr.

#27311 Ahvion anakronismit...

2014-01-20 16:02:55

#27292: Castafiore - Ah, ma nauran! 

 Kuten jo aiemmin totesin ovat dos. Ahvion historiankäsitykset peräisin henkisesti kuin suoraan  jostain  IKL:n 1930-luvun kokouspuheista ja niiden linjauksista. Jos vapaus,veljeys ja tasa-arvo ovat hänen mielestään pahimmat ihanteet, niin tietäköön että kyllä niitä päitä osasivat tiputtaa kristitytkin hallitsijat historian saatossa.

Mitähän tekivät esim. ns. ´miekkalähetyksen´ajan ristiretkeläiset ? Eivät varmaankaan käyneet kukkia jakamassa vieraille kansoille...

Mitä tekivät ns löytöretkeilijät  tuodessaan mm.  kristinuskon ns.´Uuteen maailmaan´ eli Amerikan kaksoismantereelle ja sen saarille ?

.Sitäpaitsi: mitä noilla ikivanhoilla, lähinnä oman aikansa hallitsijoiden välisiin   valtataisteluihin ja alkuperäiskansojen riistoon ja tuhoamisiin  liittyvillä jutuilla on nyt yleensäkään meidän aikamme kanssa tekemistä? (Siis muuta kuin että ne ovat tietenkin  jättäneet esim. Etelä-Amerikkaan ja Karibian alueelle oman sýnkän ja aina meidän päiviimme asti alkuperäiskansojen historiassa vaikuttavan perinnön.) 

Mitä omaan maahamme ja tämän maan historiaan taas tulee niin eivätkö sieluiltaan  juuri tuonhenkiset  miehet  olleet niitä jotka olivat ns.´punikkeja´jossain jäällä tai sorakuopan reunalla lahtaamassa?

Tai jopa johtamassa niitä joukkoteloituksia ja ehkä kävivät sitten  vielä myöhemmin polttamassa tuodut seppeleet vast´ikään umpeenluoduilta  joukkohaudoilta...Sellaistakin silloin -dokumentoidusti-tehtiin...

".Dosetti" (pun intented) Ahvion puheiden hengessä ei ole mitään uutta, vaan sen kantavat ajatukset ovat (seurauksineen ja vaikutuksineen) jo historiastamme läpikotaisin tuttua-toivottavasti kaikki se myös jää historiaamme-ja pysyy siellä...