Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#25379 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

26.11.2013 06:17

#25371: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

"Mutta eikö ole kysymys aikuisista ihmisistä?   Eihän siinä ole kuin muutosta haluavan yksilön oma tahto. "

Kuvittele, että olet syntynyt yhteisöön, jossa vain homoseksuaalisuus olisi sallittua. Sitten kaikki perheenjäseniä myöten tulisivat sanomaan, että joudut helvettiin, jos et heti lakkaa olemasta hetero - eihän siinä ole kuin muutosta haluavan yksilön tahto... !!

Hei, aikuisten oikeesti!

"En voin päätellä muuta,  kuin että vertauskohtasi on tuolla lest.puolella.  Vai mitä?   Oonko väärässä?   En ole ikinä kohdannut yhtäkään tällaista tapausta."

Tervetuloa todellisuuteen: Painostusta tapahtuu ainakin helluntailaisten, viitoslaisten, patmoslaisten ja vapaakirkkolaisten keskuudessa, joista viimemainittu on suoraan mukana Aslanin häsläyksessä.


Vastaukset


Vieras

#25388 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

2013-11-26 10:56:10

#25379: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

 

Niin tietysti silloin kun syntyy "sisälle."     Mun kokemuksen mukaan on kuitenkin omana itsenään sen lisäksi vielä taisteltava läpi Jumalan valtakuntaan asti,  sisälle. Ei seurakuntana vaan yksilönä.
Se on tietysti vähän hankalasti avautuva asia,  paitsi senjälkeen kun se on tapahtunut.  Myös ortodoksisuudessa korostetaan yhteisöä melkein yhtä paljon,  ja yksilö jää taka-alalle.  

Ootko törmännyt tällaiseen jossain päin?  Jos viidesläisyyden piirissä olisi sama,  en voi muuta käsittää,  kuin sen,  ettei se hengellinen elämä ole vielä avautunut oikeassa rikkaudessaan ollenkaan.   Mutta ei voi lähteä kurkusta ketään kuristamaan.  Kasvu vie aikaa.  Kyllä ne Jumalan hoideltavia hommia ne kurinpalautukset,  ei ihmisten.

Tarkoitin tällä yksilön tahdolla vähän muuta asiaa.  Sitä, että ei tätä voi painostusmentaliteetillä hoitaa.  Jos ei omaa tahtoa ole,  joku asia ei ole kohdallaan.  Eihän siihen voi sen enenpää toiset seurakuntalaisetkaan vaikuttaa.  Sehän on silloin toisten tahto. Ja Jumala kysyy kyllä sitä jokaisen omaa tahtoa.

Kuitenkin ihminen on omassa voimassaan aika avuton,  vaikka olisi tahtoakin,  ei ole voimaa irrottauitua.  Siksi tarvitaan ihmistä suurempaa apua. Ja sitä on  olemassa!  Niinkuin päivän sanassakin:   hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi...