Adressi Israelin tueksi!

Kommentoitu viesti

Sodoman ja Gomorran kotimaa!
Vieras

#1865 Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

08.08.2013 19:57

http://ranneliike.net/teema/jerusalemin-gay-pride-sujui-kohtalaisen-rauhallisesti?aid=10130

Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

JuhaniV • 02.08.2013 09:50 • 3 kommenttia. UUTISET: PRIDE
Jerusalemin Gay Pride sujui rauhallisesti muutamaa pientä välikohtausta lukuunottamatta. Osallistujia oli yli 2 500 henkeä. Lähtöpaikkana oli Itsenäisyyden puisto ja marssi päättyi puistoon Knessetin (Israelin parlamentti) edustalle.

Jerusalemin kaupunki oli huomioinut tapahtuman liputtamalla marssireitin sateenkaarilipuin. Tapahtuman teemana oli "Haluamme muutosta". Knessetin jäseniä vaadittiin edistämään sateenkaari-ihmisiä koskevia lakeja nykyistä paremmiksi.

Israelia pidetään varsin suvaitsevana maana homoja kohtaan. Erityisesti tämä näkyy Tel Avivissa, joka sai vuonna 2011 nimityksen maailman parhaana homokaupunkina. Jerusalem on Tel Avivia huomattavasti konservatiivisempi ja homoille turvattomampi, johtuen erityisesti ultrakonservatiivien juutalaisten suuresta määrästä. Israel poisti homoseksuaalisten tekojen rangaistavuuden rikoslaistaan vuonna 1988.

Jerusalemin torstaina pidetyn Gay Pride paraatin turvallisuuteen oli panostettu merkittävästi. Ennakkoon paraatin järjestäjille oli kerrottu, ultraortodoksien juutalaisten saattavan häiritä kulkuetta. Yksi, oletettavasti äärijuutalainen, heitti hajupommin kulkuetta kohti. Hänet pidätettiin välittömästi. Muutama nainen osoitti mieltään paraatia kohtaan. Myös heidät pidätettiin.

Kulkuetta valvomassa oli satoja poliiseja näkyvästi ja myös siviilipukuisina. Sotilaita oli paikalla aseineen.

Jerusalemissa toisaalla noin 150 ultraortodoksijuutalaista kokoontui tuomitsemaan homoseksuaalisuuden "inhottavuuden".

Kuvat: Ranneliike.netin avustajalta Jerusalemista



http://media.ranneliike.net/artikkelikuvat/teema/p10130-gyZ0Rz30q0_th2.jpg...

Sotilaat varmistamassa Pride paraatin turvallisuutta

http://media.ranneliike.net/artikkelikuvat/teema/p10130-awF02kgei2_th2.jpg...

Poliiseja oli paikalla virka- ja myös siviilipuvuissa varmistamassa marssijoiden turvallisuutta.

http://media.ranneliike.net/artikkelikuvat/teema/p10130-22ZB963KD0_th2.jpg...

Jerusalemin kaupunki oli koristellut marssireitin sateenkaarilipuin.

Vastaukset

Uusi turistirysä Israeliin!

#1869 Re: Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

2013-08-13 08:31:43

#1865: Sodoman ja Gomorran kotimaa! - Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti 

 

 Israel voisi liputtaa sateenkaarilipuilla väylän Tel Avivista Jerusalemin kautta Kuolleelle Merelle, jossa mm. Sodoma ja Gomorra sijaitsivat. Sinne voisi perustaa muistomuseon tuhottujen kaupunkilaisten muistoksi ja kunniaksi kuten Yad Vashem Jerusalemissa. Kaiken maailman sorrettujen ja tuhottujen homojen muistomerkki ja toimintapiste olisi varmasti melkoinen imagovoitto kaiken uskonnollisen krääsän ja paatoksen vastapainoksi!

Tel Aviv pyrkii virallisesti saamaan sille annetun ”valkoisen kaupungin” tittelin lisäksi ”maailman homokaupungin” arvonimen ja kunnian. Ehkäpä sana valkoinen tulisi muuttaa muotoon ”sateenkaaren värinen”, se ehkä paremmin kuvaisi kaupungin johdon pyrkimyksiä.

Tel Aviv äänestettiin maailman parhaaksi gay-kaupungiksi ennen esimerkiksi New Yorkia ja Lontoota lentoyhtiö American Airlinesin ja www.gaycities.com -sivuston järjestämässä kilpailussa.

Tel Aviv toi voiton kotiin 43 prosentilla äänistä. Toiseksi tullut New York sai äänistä ainoastaan 14%. Tel Avivissa, joka on tunnettu avoimesta asenteestaan HBT-liikettä kohtaan (homoseksuaalit, biseksuaalit ja transvestiitit), järjestetään joka vuosi gay-festivaali ja muita tapahtumia, jotka houkuttelevat monia HBT-turisteja koko maailmasta.

Vuoden 2012 Gay Pride -festivaali järjestetään 8. kesäkuuta 2012 ja festivaalille odotetaan yli 100 000 vierailijaa. Viime vuonna Tel Avivin festivaalilla vieraili 5 000 turistia mm. Britetistä, Yhdysvalloista, Saksasta, Hollannista ja Pohjoismaista.
American Airlinesin kotisivuilla vierailleita on viimeisen kuukauden aikana pyydetty äänestämään suosituinta gay-kaupunkia. Äänestys sisälsi kategoriat paras yöelämä, paras ruoka, hienoimmat rannat ja hauskin gay-paraati.
Tulos osoittaa, että Tel Avivin ja New Yorkin jälkeen Toronto sai äänestyksessä 7 prosenttia äänistä, San Paulo 6%, Madrid ja Lontoo 5% ja New Orleans yhdessä Mexiko Cityn kanssa 4%.

 

Israel palkkaa homoja imagokampanjaansa

Israel palkkaa homoseksuaaleja epäviralliseksi lähettiläikseen eri puolille maailmaa. Tarkoituksena on parantaa Israelin imagoa maailmalla korostamalla moniarvoisuutta, sanoi diplomatiasta vastaava ministeriö.

  •  

http://img.yle.fi/uutiset/ulkomaat/article5000766.ece/ALTERNATES/w580/israel+hom...

 Israelilaissotilas liittyi pride-kulkueeseen Jerusalemissa heinäkuussa 2011. Kuva: Jim Hollander / EPA

Ministeriö on julkistanut erilaisista vapaaehtoisista koostuvan ydinjoukon, jotka puhuvat Israelista eri maissa. Verkkosivullaan julkistamassa viestissä ministeriö rohkaisee vähemmistöjä ja homoyhteisön jäseniä liittymään kampanjaan.

Ministeriön tiedottajan mukaan ihmisten mieleen ei useinkaan nouse homoyhteisöt, kun he ajattelevat Israelia. Israelissa on kuitenkin suuria seksuaalisten vähemmistöjen yhteisöjä.

Lähteet:AP 

 

 




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…