Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#17848 Lisää mytologiaa

26.07.2013 10:28


Sun Wukong on kiinalaisen kirjallisuuden rakastetuimpia hahmoja – pahatapainen ja kuriton apina, joka seikkailee lastenkirjojen sivuilla ja piirretyissä elokuvissa aina uusien kiinalaissukupolvien iloksi. Sun Wukong vetää maineessa ja suosiossa vertoja vähintään Mikki Hiirelle, ja on sivumennen sanoen paljon iäkkäämpi ilmestys. Sun Wukongin eli apinakuninkaan alkuhetket ajoittuvat niinkin kauas Kiina myyttiseen historiaan kuin itsensä Jadekeisarin aikoihin.

Legenda kertoo, että Sun Wukong sai alkunsa kivisestä munasta, josta ulos päästyään hän kumarsi kohteliaasti neljään ilmansuuntaan ja pinkaisi tiehensä pahojaan tekemään ja pitämään hauskaa. Eloisana ja nokkelana kaverina hänestä pian tuli kaikkien apinoiden johtaja, apinakuningas. Maallisen kuninkaan rooli ei kuitenkaan riittänyt Sun Wukongille, ja huolissaan siitä, missä viettäisi ikuisuutensa hän hakeutui taolaisen munkin, Subodhin luokse oppiakseen tältä kuolemattomuuden salaisuuden. Vanha taolainen ei antanut apinan nokkelien temppujen hämätä itseään, vaan oivaltaen oppilaansa todellisen luonteen antoi apinasankarille sen nimen millä jälkipolvet hänet tunnistavat, “Sun Wukong”, eli “tyhjyyden tiedostava”.... munkin mielestä oppilaalla oli ehkä enemmän toimintatarmoa kuin ajatuksia pääkopassaan. Apinan mielestä nimi oli hieno!


Vastaukset

res.matr.

#17849 Re: Lisää mytologiaa

2013-07-26 13:27:57

#17848: - Lisää mytologiaa 

 ...ja meillähän on täällä Suomessa oma Kalevalamme ...Siinähän maailma sai alkunsa sotkan munasta (joku Fenix-lintua vastaava myyttinen siivekäs) Kaikki myytit ovat (tutkitusti) samoja ns. arkkityyppejä toistavia ja muuntelevia -kansainvälisesti ja maailmanlaajuisesti.( Ei siis´ mitään uutta auringon alla) kalevalaiset nimet ovat kyllä esim. monelle yritykselle kelvanneet (esim. Metsä Tapio, vakuutusyhtiö Sampo jne. niitä on annettu esim. ensimmäiselle  suomalaiselle veturille (taisi olla ´Ilmarinen´)Enkä tietenkään malta olla lisäämättä että esim. sodanaikaiset panssarilaivat ( Väinämöinen ja Ilmarinen) ja koko suur-Saksan prototyypeiksen turkulaisella telakalla rakennuttama,sen jälkeen meille sotilasapuna annettu sukellusvenelaivueemme. Veneet olivat nimiltään:Vesikko.;Vetehinen ;Vesihiisi;Iku-Turso ja Saukko (se tosin on pelkkä  arkinen eläimen nimi) . Helsingin laivastoaseman  kasarmit Upinniemessä oli nimetty tämän laivueen mukaisesti ja olipa eräs aiempi  ko. varuskunnan komentajakin entinen sukellusveneupseeri - siis silloin aikanaan ,kun tosi oli kysymyksessä... (tämä vain tällaisena ,lähinnä harrastukseen liittyvänä´militaria-detaljina´...)