Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#17201 Re: Sukurutsaus

13.07.2013 18:00

#17184: jumala -

Kirjoitit: "Sukurutsa on muuten tänä päivänä laitonta. Mikä vääryys! Raamatussa sisarukset paneskelevat keskenään minkä kerkiävät, ja saavat lapsiakin. Kyllä se pitäisi nykyaikana sallia, kun Raamattukin sukurutsaa kannatta!!!!"

En oikein ymmärtänyt käyttämäsi logiikkaa. Lähteenä käyttämäni: Saarisalo Aapeli, Raamatun Sanakirja. Data Universum Oy, Helsinki 2009 sivu 467 kertoo seuraavasti: SUKURUTSAUS sekaannus henkilöiden kesken, jotka olivat niin läheistä sukua, etteivät saaneet solmia avioliittoa. MOOSEKSEN LAKI SÄÄSI SIITÄ KUOLEMANRANGAISTUKSEN, 3. Moos 18:17: "...Se on irstautta, sillä he ovat lähisukulaisia keskenään." 3. Moos 20:14: "Jos mies ottaa vaimoksi naisen ja hänen äitinsä, se on irstailua. Mies ja molemmat naiset on poltettava tulessa, ettei keskuudessanne olisi irstautta."

Vanhan Testamentin aikoihin sijoittuneet sukurutsaukset ovat siis tapahtuneet siitä huolimatta, että ne olivat lainvastaisia. En oikein ymmärrä väitettäsi siitä, että Raamattu kannattaa sukurutsaa!

Kivittäminen oli yleinen rangaistustapa. 5. Moos 22:23-24: "Jos tyttö, neitsyt, on kihlattu miehelle ja toinen mies tapaa hänet kaupungissa ja makaa hänen kanssaan, teidän on vietävä molemmat sen kaupungin portille ja kivitettävä heidät kuoliaaksi, tyttö siksi, ettei hän huutanut apua kaupungissa, ja mies siksi, että hän teki väkivaltaa lähimmäisensä kihlatulle."   Kaikkina aikoina on tarvittu rangaistuksia ja tarvitaan edelleenkin, muodossa tai toisessa. Fundis mainitsikin joskus, ettei vankeusrangaistus nykymuodossaan ollut tuolloin tapana. 40 vuoden aikana erämaassa vaeltaessa vankeja olisi ollut hankala kuljettaa mukana. Ymmärrettävästi sähkötuoli yms. oli vielä keksimättä.

Hivenen eri asiaan. Laitan tähän loppuun samasta lähteenä käyttämästäni kirjasta sivulta 287 lyhyen katkelman: Kristillinen oppi laista on, että se on armon vastakohta. Armotalous alkoi Jeesuksen kuolleista nousemisesta, ja sen aikana Jumala tarjoaa lahjaksi sen vanhurskauden, jota Hän lain aikana vaati ihmisiltä, 2. Moos 19:5 Joh. 1:17 Room. 3:21

Vastaukset

jumala

#17237 Re: Re: Sukurutsaus

2013-07-14 09:32:29

#17201: - Re: Sukurutsaus

Aatami ja Eeva teki lapsia keskenään, niiden lapset teki lapsia taas keskenään. Yksinkertaista. :D Silleenhän se ihmiskunta syntyi ;)

Insesti on jopa ollut siunattua raamatussa.

"1. Moos. 17:15-16, 20:11-12, 22:17 -- Jumala siunaa Abrahamin avioliiton sisarensa kanssa."

Kyllä, kivittäminen oli yleine rangaistustapa yli 2000-vuotta sitten. Miksi ihmeessä sitä ei siis käytettäisi nytkin, vai mitä! Maailmahan ei suinkaan mene eteenpäin eikä primitiiviset käyttäytymistavat muutu mihinkään?

Onhan se toki raiskauksen uhrin vika, jos hän saattaa vaikka olla niin shokissa, ettei pysty huutamaan!?

Eikös teidän jumalan sanan valvojien pitäisi sitten nousta koko poliisi-instituutiota, ja kuten hänen ylhäisyytensä Päivi Räsänen sanoo, jopa lakia vastaan? Poliisihan rankaisee väkivallasta, vaikka raamattu nimenomaan kannattaa sitä, mm.

2. Moos. 21:15, 21:20-21 Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus (vaikka orja kuolisi lyönnistä, kunhan ensin kituu yli 2 päivää).

Aika ikävää, että nykyään ei tuo orjuus ole sallittua sen enempää kuin orjien hakkaaminenkaan vai mitä?