Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Rakkaudesta totuuteen

#17095 Re: Re: Re: Re:

10.07.2013 04:50

#17088: - Re: Re: Re:  

Raamattu kokonaisuudessaan (VT+UT) on Pyhän Hengen inspiroimaa Jumalan pyhää sanaa eli ilmoitusta, mutta kokonaan myös ihmisten kirjoittamaa, jossa Raamatun jumalallista alkuperää ja inhimillistä muotoa ei voi eikä tarvitse erottaa toisistaan.

Ilman uskoa Jumalaan (kolmiyhteiseen ykseyteen Isä, Poika, Pyhä Henki), ja ilman Pyhän Hengen (Jumaluuden kolmas persoona) antamaa ymmärrystä, yritys ymmärtää Raamattua ainoastaan ihmisen oman vajavaisen viisauden ja tutkimusten varaan nojaavilla ponnisteluilla voivat tuottaa juuri tuon kuvauksen kaltaisen täysin vääristyneen lopputuleman: Että... "kyse on ihmisten luoma, melko ristiriitainen kokonaisuus opista, jolla otettiin yhdenlainen hellenististyyppinen hajurako juutalaiseen uskoon. Se nojaa tuon aikaiseen ihmiskäsitykseen, eikä sentyyppisiä asioita pidä sen takia yrittää siirtää yksi yhteen nykyaikaan: orjuus, naisen asema, homous…"

Yritys tarkoituksenhakuisesti irroittaa Jeesuksen Kristuksen kautta virkansa saanut Paavali (Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, Gal. 1:1) ja tämän apostoli Paavalin kautta meille annettu Jumalan sana ja tahto Raamatun ilmoituksen kokonaisuudesta, on varsinkin ns. ”sateenkaariväen” taholta hyvin usein esille tuotu vakava ja kavala eksytyksen muoto, jolla poiketaan pois totuudesta.

…”etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.” (2. Tes. 2:10-12)

Jumalan Sana eli Raamatun ilmoitus (joka siis on syntynyt Jumalan hengen vaikutuksesta, on Hänen tuottamansa ja julkituomansa) voi ihmiselle kirkastua vain Pyhän Hengen kautta, joka on ainoa totuuden lähde, totuuteen johdattaja ja Sanan avaaja.  Ilman uskoa ja Pyhää Henkeä, ihminen voi halutessaan aina vääntää asioita suuntaan tai toiseen ja hänen on mahdotonta ymmärtää ja vastaanottaa sitä mitä Jumalan Henki seurakunnille sanoo.

Vastaukset

Kiitosta

#17153 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-11 18:30:29

#17095: Rakkaudesta totuuteen - Re: Re: Re: Re:

Haluan luonnollisesti kiittää "Rakkaudesta totuuteen" -nimimerkkiä, yhtä näistä elävän veden ruukuista (muiden ohessa). Nimimerkin lisäksi kiitokset tietenkin yläkertaan.  Arvokasta ja hyvin totuudellista tekstiä mielestäni.