STOP KAIKILLE EU-tukipaketeille

Kommentoitu viesti


Vieras

#3 Kyllä EU:lle

09.07.2013 06:55

EU:sta on ollut paljon hyötyäkin. Suomi nousi 90-luvun alun lamasta EU:n ansiosta, kun vienti alkoi vetämään EU-maihin tullien poistuttua.
Te EU:sta irtautujat, muistakaa, että jos Suomi eroaa siitä, niin Suomen ulkorajalle nousee myös tullimuuri. Lisäksi otettava kaikki muutkin vaikutukset. Suomi saa toki takaisin oman valuuttansa ja samalla devalvaatioaseen, koska Suomen oma valuuttaa tuskin sidotaan enää EMU:uun, kuten Ruotsin valuutta on nykyään.
Devalvaatioasetta käydään taloussodassa, jota Suomi kävi Ruotsia vastaan varsinkin metsäteollisuuden osalta. Tällöin lyödään naapuria turpaan , mutta saadaan itsekin välillä turpaan.
Jos Suomi eroaa ensin Eurosta, ja sitten EU:sta, niin saattaa seurata ketjureaktio, joka lopulta johtaa koko EU:n hajoamiseen, ja Euroopan hajoamiseen yli 40 itsenäiseen valtioon, joiden kaikkien välillä on tullimuurit.
Samaan aikaan Venäjällä ei ole mitään merkkiä hajoamisesta, vaan vahvistumisesta kohti tiivistä liittovaltiota. Venäjän olisi helppo sitten hallita pieniä läntisiä naapureitaan kahdenvälisin sopimuksin. Halautteko te joutua Venäjän määräysvaltaan esim. öljyn ja maakaasun osalta?
NATO on toki turvallisuusratkaisu, ei Euro eikä EU. Suomen pitäisikin mitä pikimmin liittyä NATO:oon, jotta saamme turvallisuusvajeemme paikattua.
Monille EU-kannattajille, se oli turvallisuusratkaisu, joka ajatuksena on väärä. EU ei takaa sotilaallisesti turvallisuuttamme, vaan NATO.
Ei Euro eikä varsinkaan EU kaadu heti ensimmäiseen kriisiin, vana osoittaa joustavuutensa ja vahvuutensa muuttumalla, mikä on markkinatalouden vahvuus.
Suomi on vielä kalliimpi maa itsenäisenä ajatellen vientiä, ja miksei kotimaista kulutustakin kuin EU-Suomi. Tullimuurit päämarkkina-alueelle EU:iin ja tuotteiden hinnan nousu tulee olemaan myrkkyä Suomen viennille, joka one lintärkeä Suomen elinkeinoelämälle. Työpaikkojen siirtyminen halpatyömaihin kiihtyy entisestään.
Kai EU-irtautujat kannattavat hoiva-Suomea (jossa kaikki hoitavat toisiaan, koska muita työpaikkoja ei ole), joka on ummehtunut nurkkakuntainen pieni maa Euroopan koillislaidalla. Jossa ruuan hinta on kallista.

Vastaukset


Vieras

#15 Re: Kyllä EU:lle

2013-07-22 15:29:38

#3: - Kyllä EU:lle

Mielipiteesi eivät ole tästä maailmasta, tai sitten olet lapsenmielinen.