Turkistarhaus kiellettävä!

Kommentoitu viesti


Vieras

#384 Vastaus sinulle 383

01.04.2011 00:13

Sinun kylmä fakta tietosi ei pidä paikkaansa.Maataloudessa tuotantoeläimet esim.Lypsykarja ja lihantuottajat kutsuvat melkein välittömästi eläinlääkärin paikalle,jos huomaavat eläimen sairastuvan.Kokemusta on 30v eläinlääkäri urallani,mutta virka aikanani ei ole tullut yhtään kutsua turkistarhoille.Tämä tieto on fakta.

Vastaukset


Vieras

#386 Re: Vastaus sinulle 383

2011-04-01 14:07:53

#384: - Vastaus sinulle 383 

 No minä kommentoinkin lypsykarjatilan emäntänä. En tiedä mistä syystä turkistarhaajat eivät käytä eläinlääkärin palveluja. Ehkä siihen asiaan kannattaisi teidän elukkatohtoreiden puuttua ja tarjota heille palveluanne. Eikös valvontaeläinlääkärit voisi tehdä turkistarhoillekkin ennakoivanterveydenhuollon käyntejä?

Se vaan on ihan oikeasti tosiasia, että teidän eläinlääkäreiden apu on kiitettävän nopeaa ja tehokasta kun taas me ihmiset saamme varsinkin täällä maaseudulla turhan usein odotella päiviä lääkärille pääsyä. Oman paikkakuntani tilanne on jo vuosia ollut se, ettei meillä ole vakituista lääkäriä vaan olemme keikkalääkäreiden armoilla. Jos sellainen saadaan tänne yhdeksi päiväksi viikossa, on sanommattakin selvää ettei kaikki apua tarvitsevat saa aikaa. Sama tilanne on monella muullakin paikkakunnalla, joten kyllä eläinten asiat ovat siinä suhteessa paremmin kuin ihmisten. Se on tietenkin eri asia haetaanko apua eläinlääkäriltä vai hoidetaanko itse sitenkuin se on mahdollista.

itse olen kiitollinen oman eläinlääkärini apuun ja valvontaeläinlääkärin käynnit ovat mielestäni erittäin hyödyllisiä meille tuottajillekkin. Sitä monesti "sokeutuu" omaan työhönsä ja ulkopuolinen asiantuntija on hyvä osoittamaan epäkohdat. Ennakoivaterveydenhuolto taas säästää selvää rahaa jo jos sen avulla saadaan yksikin utaretulehdus estettyä.


Vieras

#387 Re: Vastaus sinulle 383

2011-04-01 16:31:27

#384: - Vastaus sinulle 383 

 Kyllä se pitää paikkansa mitä 383 väittää.

Tässä eräänä aamuna huomasin Simpukka-lehmälläni äkillisen utaretulehduksen. Kunnaneläinlääkäri oli lomalla, mutta puhelimeen vastasi reipas sijainen joka kurvasi parin tunnin päästä pihaan, antoi tarvittavan hoidon ja jätti lääkkeet jatkohoitoa varten. Simpukan tilanne oli siis pian hoidossa.

Seuraavana päivänä aloin epäillä tyttärelläni poskiontelotulehdusta. Soitto terveyskeskukseen paljasti, ettei lääkäri ole koko viikolla paikalla ja ainoa terveydenhoitaja, jolla on lupa/taito tarkastaa poskionteloiden tilanne oli kahden viikon lomalla. Neuvottiin soittamaan päivystykseen heti kun päivystysaika alkaa. Sainkin ajan lähimpään, 80 kilometrin päässä sijaitsevaan päivystykseen KELLO 22.50. Tarkalleen 73 minuutin odottelun jälkeen pääsi 8-vuotias tyttäreni viimein lääkärin luo väsyneenä ja kiukkuisena. No lääke tyttärenkin tulehdukseen saatiin viimein, mutta kun aamulla vähäisten yöunien jälkeen lypsin Simpukkaa en voinut muuta kuin todeta miten paljon paremmin eläinten asiat tässä maassa ovat!

Ja tätähän 383 ilmeisesti tarkoitti!


Vieras

#389 Re: Vastaus sinulle 383

2011-04-01 18:32:17

#384: - Vastaus sinulle 383 

 No kai ne on lakisääteiset tarkastukset turkistarhoillekkin tehtävä? Vai jätitkö niin monen muun kunnaneläinlääkärin tapaan tarkastukset tekemättä?


Vieras

#391 Re: Vastaus sinulle 383

2011-04-03 09:33:28

#384: - Vastaus sinulle 383 

 Aika paljon kirjoitusvirheitä korkeasti koulutetulta ihmiseltä. Lääkäreiden käsialahan on tunnetusti epäselvä, mutta jo lukio karsisi tuollaiset virheet kirjoituksesta. Tämä menee pahasti adressin aiheen sivu, mutta en vain voi olla epäilemättä ammattisiasi.